وزیر بهداشت در حاشیه جلسه دولت تشریح كرد

آخرین وضعیت سویه جدید کرونا در کشور

آخرین وضعیت سویه جدید کرونا در کشور به گزارش بیمارستان دی، وزیر بهداشت با اشاره به مشاهده شدن سویه های جدید امیکرون در کشور، اظهار داشت: سیاست ما کم کردن سفرها و قرنطینه نیست.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، بهرام عین اللهی وزیر بهداشت در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در رابطه با مشاهده شدن مواردی از سویه های جدید امیکرون در کشور، اظهار داشت: همانطور که اشاره کردید در یکی دو هفته پیش سویه های جدید امیکرون یعنی «بی کیو وان» و «بی کیو وان وان» در کشور مشاهده شده است و این دال بر این مساله است که این ویروس حالا در جامعه وجود دارد. این ویروسی است که انتشار آن به سرعت انجام می گیرد و می تواند همه گیری بوجود آورد.
وی اضافه کرد: بدین سبب برای پیش گیری از این مساله بهترین راه این است که کسانی که از زدن واکسن شان شش ماه گذشته است، حتما باردیگر واکسیناسیون انجام دهند. به ویژه افراد پرخطر و افراد مسن حتما این کار را انجام بدهند. در جاهایی که فضا بسته است و احتمال آلودگی بیشتر است به مردم سفارش می نماییم که حتما پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمایند، ماسک بزنند و فاصله اجتماعی را نیز رعایت نمایند.
این مقام مسئول در وزارت بهداشت اشاره کرد: طبق صحبتی که با وزیر راه داشتیم پیشنهاد ما این است که در هواپیما، اتوبوس و قطار و جاهایی که فضا بسته است به ویژه در هواپیما چون هوا خارج نمی شود و گردش می کند و اگر یک ویروس وجود داشته باشد می تواند همه افراد را آلوده کند حتما مسافران ماسک بزنند.
وزیر بهداشت اشاره کرد: ما الان همه نوع واکسن و در حقیقت پلت فرم ها را در کشور داریم. خوشبختانه هر شش نوع پلت فرم در کشور تولید می شود و هم اکنون نزدیک به پنج میلیون واکسن کرونا ذخیره در کشور هست. امکان تولید داریم و به سرعت می توانیم هر چقدر که نیاز است را تولید نماییم.
عین اللهی در پاسخ به این پرسش که در صورت تشدید گسترش سویه های جدید کرونا در کشور آیا ممکنست که قرنطینه و محدودیت هایی ایجاد شود. با توجه به این که ما در آینده نزدیک سفرهای نوروزی را نیز در پیش رو خواهیم داشت، اظهار داشت: فکر نمی کنم. سیاست ما کم کردن سفرها و قرنطینه نبوده است و در طول این مدت نیز نشان دادیم که تقریباً همه محدودیت ها را برداشتیم. ما از سیستم قرنطینه هوشمند استفاده می نماییم. برمبنای همان سامانه ای که وزارت کشور دارد. بطورمثال برای فروش بلیت و انجام سفر برای افرادی که واکسن نزده باشند محدودیت ایجاد می شود و ما از این روش استفاده می نماییم.
این مقام مسئول در وزارت بهداشت در بخش دیگری از صحبت های خود با اعلان اینکه در سالی که از طرف مقام معظم رهبری سال دانش بنیان نامگذاری شده است. حدود ۳۴۰ مرکز دانش بنیان به وجود آورده ایم، اظهار داشت: در ایام اخیر نمایشگاه فناوری بازار را نیز داشتیم که در آنجا نیز ۱۳۹۱ محصول دانش بنیان در زمینه سلامت از طرف دانشگاه های علوم پزشکی کشور به عرصه نمایش گذاشته شده است.
وی با اعلان اینکه حدود ۳۷۲۴ اختراع در زمینه سلامت در دانشگاه های علوم پزشکی کشور داشته ایم اشاره کرد: حدود ۲۵ درصد بخش دانش بنیان در کل کشور در اختیار حوزه سلامت است. در همین چارچوب ۱۱ مرکز علمی فناوری به وجود آمده و هشت مرکز رشد و جهش علمی کشور از رتبه ۱۶ به ۱۵ ارتقاء پیدا کرده و این نشان دهنده فعالیت دانشمندان در کشور است.
وی همین طور اظهار داشت: همانطور که اطلاع داریم بتازگی دانشگاه علوم پزشکی تهران شعبه ای را در کربلا به وجود آورده است.
وزیر بهداشت همین طور در پاسخ به این پرسش که یک شرکت دانش بنیان در کشور مبادرت به تهیه پانسمان هایی برای بیماران پروانه ای کرده است و آیا این اقدام شرکت دانش بنیان موجب می شود که ما از آوردن پانسمان های مورد نیاز این بیماران از خارج از کشور بی نیاز شویم و از دیگر سو آیا ورود دارو و تجهیزات پزشکی در کشور مورد تحریم است؛ چونکه آمریکایی ها می گویند این حوزه مورد تحریم نیست، اشاره کرد: چون بانکهای ما تحریم هستند، بدین سبب دارو و تجهیزات هم تحریم هستند. چون ما باید پول این دارو و تجهیزات را بوسیله بانکها پرداخت نماییم، بدین سبب باتوجه به تحریم بودن بانک ها، تحریم شامل دارو و تجهیزات نیز هست، ولی ما از راه هایی که وجود داشته تا کنون توانسته ایم دارو و تجهیزات مورد نیاز خودرا تامین نماییم.
وی افزود: تولید یک شرکت دانش بنیان در زمینه سلامت و دارو وقتی به تایید سازمان غذا و دارو برسد می تواند در کشور عملیاتی شود و در این عرصه بحث کیفیت و کارآمدی مورد توجه ما است.

1401/10/14
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , پزشكی , دارو