در وبینار متخصصین عفونی مطرح شد؛

۲ درصد عفونت های بیمارستانی منجر به طغیان می شود

۲ درصد عفونت های بیمارستانی منجر به طغیان می شود بیمارستان دی: تعدادی از متخصصین عفونی کشور، در یک نشست تخصصی، پیرامون وضعیت بیماریهای عفونی، نکاتی را مطرح نمودند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، وبینار کنترل و پیشگیری عفونت در بخش مراقبت های ویژه با حضور استادان کشوری عفونت های بیمارستانی، بصورت مجازی و حضوری در محل دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران اجرا شد. فهیمه هداوند فلوشیپ کنترل عفونت، متخصص بیماریهای عفونی بیان کرد: پنومونی وابسته به ونتیلاتور یکی از علل شایع افزایش مرگ و میر، افزایش مصرف آنتی بیوتیک و افزایش هزینه های ناشی از بستری در کل دنیا است که طبق آخرین مطالعات سفارش های ضروری کاهش میزان شیوع پنومونی شامل انجام اینتوباسیون واکستوباسیون بموقع، داشتن پروتکلهای مناسب جهت سداتیو بیماران، شروع هرچه سریعتر تغذیه گوارشی بوسیله لوله های نازو گاستریک است که استفاده از پروبیوتیک ها و ساکشن بسته و لوله تراشه با ترکیبات نقره و شروع تغذیه وریدی زودرس در راستای کاهش پنومونی وابسته به ونتیلاتور اصلاً سفارش نمی گردد. پردیس مرادنژاد فلوشیپ کنترل عفونت و متخصص بیماریهای عفونی، در ابتدا شرح مختصری در مورد انواع کاتترهای وریدی سنترال و علایم عفونت کاتترهای وریدی سنترال داد و سپس در مورد استراتژی های پیش گیری از CLA-BSI برمبنای گایدلاین SHEA 2022 به تفصیل توضیح داد. حامد شفیعی استادیار گروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی قم، با اشاره به این که پنومونی یکی از شایع ترین علل عفونت ها است، اظهار داشت: پنومونی به دو گروه عفونت ناشی از جامعه و عفونت ناشی از بیمارستان تقسیم می شود که در گروه بیمارستانی بعد از عفونت ادراری، دومین علت عفونت بیمارستانی و از علل شایع مرگ و میر در بخش های آی سی یو شمرده می شود بطوریکه طبق آمار مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای عفونی ایران پنومونی بیمارستانی از علل شایع مرگ و میر در بیمارستان است. وی بیان کرد: در مطالعه ای که در سال ۲۰۱۴ در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده ۲۱.۰۸ درصد از بیماران بستری گرفتار پنومونی بیمارستانی شده اند که آمار بالایی بوده و بطور قطع انجام اقدامات پیشگیرانه و آموزش کادر درمانی در برخورد با بیماران در کاهش ابتلاء به این بیماری می تواند مؤثر باشد. لعیا عموزاده استادیار گروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، عفونت های ادراری وابسته به کاتتر را شایع ترین محل در بخش های مراقبت های ویژه دانست و همین طور شایع ترین میکروارگانیسم در بخش های معمولی را E.Coli و در بخش های ویژه.A.baumanni و کاندیدا برشمرد که مرگ و میرحدود ۱۲ درصد در ایران گزارش شده است. وی بیان کرد: عفونت های خونی وابسته به کاتتر در کاتترهای فمورال بیشترین ریسک و در ساب کلاوین کمترین ریسک عفونت را دارند و میکروارگانیسم می تواند بوسیله پوست بیمار از روی کاتتر وارد گردش خون شده یا بوسیله لاین های کاتتر هنگام تزریق دارو وارد گردش خون شود که شایع ترین میکروارگانیسم ها در ایران استاف اپیدرمیس و استاف اورئوس و E.Coli بوده و مرگ و میر حدود ۲۰ درصد گزارش شده است. در ادامه آرش سیفی فلوشیپ کنترل عفونت و متخصص بیماریهای عفونی، به عفونت های بیمارستانی اشاره نمود و اظهار داشت: این عفونت از مشکلات همه مراکز درمانی در جهان و همچون ایران است. در داخل بیمارستان ها بخش هایی که بیشتر با این عفونت ها مواجهند عبارتند از بخش های مراقبت های ویژه، بخش های نقص ایمنی و بخش های جراحی، با توجه به این که بیشترین بخش استفاده کننده از ابزارها و کاتترها بخش مراقبت های ویژه است پس عفونت های در رابطه با ابزار (DAIs) بیش از همه در ICU ها وجود دارد. وی ادامه داد: عفونت های بیمارستانی با مرگ و میر بالا، عوارض زیاد، و هزینه های سنگین همراه بوده بدین سبب پیشگیری و کنترل این عفونت ها بسیار حائز اهمیت می باشد. اسمعیل محمدنژاد دکتری تخصصی پرستاری ضمن اشاره به مدیریت طغیان در مراقبت ویژه اظهار داشت: باتوجه به تغییر در نوع میکروب ها و افزایش مقاومت میکروبی در بخش مراقبت ویژه بیش از سایر بخش ها ما شاهد طغیان هستیم. برآورد جهانی این است که ۲ درصد از عفونت بیمارستانی می توانند به طغیان منجر شوند. وی ادامه داد: اهمیت کنترل عفونت و طغیان در این است که به ازای هر عفونت بیمارستانی ۱۸ روز مدت زمان بستری بیشتر می شود. برای کنترل این شرایط رعایت استانداردها، جداسازی بیماران و کوهرتینگ نیروی انسانی. رعایت بهداشت دست، شستشو و نظافت تجهیزات بسیار اهمیت دارد. محمدنژاد افزود: تشکیل کمیته کنترل عفونت بیمارستانی با حضور رییس بیمارستان و اطلاع به معاون درمان دانشگاه باید در سریع ترین زمان صورت گیرد، شاید در مدیریت طغیان ها که در بعضی از زمان ها منجر به بسته شدن بیمارستان ها می شود، این مراکز با چالش هایی مواجه شوند اما آنچه در آخر اتفاق می افتد جلوگیری از مورتالینی و موربیدیتی بیشتر و افزایش ایمنی بیمار است.

1401/10/15