یك متخصص عفونی مطرح كرد؛

مرگبارترین سویه کرونا کدام بود

مرگبارترین سویه کرونا کدام بود به گزارش بیمارستان دی، یک متخصص عفونی، ضمن اشاره به گذشت سه سال از پاندمی کرونا در دنیا، به ابعاد مختلف این ویروس پرداخت.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، افشین منیری، به بهانه سه سالگی پاندمی کووید ۱۹ در دنیا، در پاسخ به این سؤال که آیا احتمال افزایش جهش های بیشتر ژنتیکی در ویروس کرونا وجود دارد یا خیر، اظهار نمود: به صورت کلی همه ویروس ها تمایل به بقا دارند ولی به هیچ عنوان تغییرات و جهش های ژنتیکی ویروس ها که در سطح سلول ایجاد می شود را نمی توان پیش بینی نمود. وی با اشاره به اینکه در طول سه سال قبل بیشتر از ۲۳۱ کشور تحت تاثیر کرونا قرار گرفتند، اظهار داشت: در سه سال قبل در سرتاسر جهان بیشتر از ۶۷۸ میلیون ابتلاء به کرونا به ثبت رسید و این پاندمی بیشتر از ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار قربانی به جا گذاشت. منیری در رابطه با تعداد پیک های کرونا در ایران اظهار داشت: کشور ما هم مثل همه دنیا پیک های مختلف کرونا را تجربه کرده است. وی با تکیه بر این که رفت و آمدهای فیزیکی راه را برای گردش ویروس کرونا باز نگه داشته است، تصریح کرد: هیچ سویه ای از ویروس کرونا وجود نداشته که فقط در بعضی کشورها شیوع داشته باشد و کشور ما هم از این قاعده مستثنی نبوده است. منیری با اشاره به اینکه سویه دلتا مرگبارترین سویه کرونا تا به امروز بوده است، اظهار داشت: کرونا تابحال جهش بسیار متنوعی در جهان داشته که یکی از سهم گین ترین جهش ها که کشور هند مبدا آن بود، سویه دلتا نام گرفت و آمار فاجعه باری از مرگ و بستری شدن را به جا گذاشت. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیح داد: در مقایسه با سویه اولیه کرونا، سویه دلتا می تواند با انتقال خود در یک محیط بسته چهار نفر را به این ویروس مبتلا کند در حالیکه در سویه اولیه این تعداد دو نفر عنوان می شد. وی ضمن اشاره به این که دانشمندان و ویروس شناسان اعتقاد دارند که تغییر در ساختار پروتئینی این ویروس، نفوذ کرونا به سلول های انسان را آسان کرده، به سرایت پذیری بالای سویه دلتا اشاره نمود. منیری ضمن اشاره به این که دخل و تصرف انسان در طبیعت می تواند بار بیماری ها را در آینده افزایش دهد، تصریح کرد: تغییرات اقلیمی و مداخلات بیولوژیکی و شیمیایی در بروز بیماری های نوپدید اثر دارد، ولی کماکان احتیاج به تحقیقات وسیع تر در این حوزه وجود دارد. وی، مداخلات اثر بخش و تقویت زیرساخت های درمانی و بهداشتی را همچون راه های مقابله با پاندمی های احتمالی آینده عنوان نمود و افزود: با عنایت به ایجاد سویه های جدید تولید واکسن های ترکیبی خصوصاً برای افراد پرخطر می تواند راهگشا باشد.

1401/12/08
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , پزشكی