اثرات مخرب نوشابه و قهوه بر سلامت دندان ها

اثرات مخرب نوشابه و قهوه بر سلامت دندان ها به گزارش بیمارستان دی، خراسان شمالی مدیر گروه بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اظهار داشت: بعضی از خوراکی ها اثر مخربی بروی دندان ها دارند و بهتر است که از مصرف آنها اجتناب شود.


دکتر یاهوئیان در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: نوشابه ها از این مواد غذایی هستند که مضرات آن برای همه محرز است، همه ما می دانیم که نوشابه برای خیلی از جنبه های سلامت و بهداشت دهان مضر بوده و استثنا نیست و تعداد زیادی از مطالعات، ارتباط بین مصرف نوشابه و حفره سازی را نشان داده اند.
وی با اعلان اینکه قهوه هم عوارضی برای دندان ها دارد، اضافه کرد: لکه های قهوه یکی از بدترین ها برای دندان های شما هستند، چونکه بسیار مقاوم اند. علاوه بر این، قهوه هم دهان شما را خشک و هم دندان ها را چسبنده می کند.
وی افزود: اگر به قهوه شکر اضافه کنید بدتر می شود، چونکه دندان های شما از قهوه بدون شکر کمی کمتر صدمه می بیند.
یاهوئیان با اشاره به این که قهوه نوشیدنی اسیدی است که مینای دندان را می پوساند، اظهار داشت: برای به حداقل رساندن صدمه دندان توسط قهوه پس از مصرف آن مقدار زیادی آب نوشیده و از مواد افزودنی مانند شکر اجتناب شود.
وی به تأثیر آبمیوه روی دندان هم اشاره و بیان نمود: باآنکه آبمیوه به اندازه قهوه، چای و نوشابه مضر نمی باشد، اما بد نیست بدانید که خیلی از آب میوه ها بسیار اسیدی هستند و با افزایش ریسک حفره سازی دندانی ارتباط دارند. البته، آبمیوه های کاملا طبیعی دارای خواصی هم هستند، پس فقط از طبیعت اسیدی آنها آگاه باشید و حداقل پس از نوشیدن با آب دهان خویش را بشویید.
وی افزود: آبنبات چسبنده برای دندان ها مضر است، محتوای قند بالای آنها همراه با طبیعت چسبنده، آنها را کابوسی برای دندان های شما و میان وعده های مورد علاقه باکتری های دهان می سازد.
وی تصریح کرد: تنها چیزی که در مورد آبنبات ها وجود دارد، اینست که لای دندان ها گیر می کند، همان تکه کوچک قطعه ای از دندان را خراب می کند. اگر شما آبنبات های سخت بخورید، همیشه خطر آن مینای دندان را تهدید می کند و در موارد شدید، دندان را از بین می برید.
یاهوئیان از میوه های خشک هم بعنوان مخرب دندان ها نام برد و اضافه کرد: خیلی از مردم میوه های خشک را که یک انتخاب میان وعده سالم هستند، انتخاب می کنند و بطور قطع بعضی از مزایا در این انتخاب وجود دارد، اما مشکل اصلی اینست که بیشتر میوه های خشک بسیار چسبناک و با قند بالا هستند. آنها با دُزهای زیاد، قندهای طبیعی و فیبرهای سلولزی غیر محلول همراهند که سبب می شود بعنوان آبنبات های گیاهی مشکل ساز شوند، بهترین جایگزین اینست که به جای میوه خشک، میوه های تازه میل شود.




منبع:

1401/12/24
14:17:16
5.0 / 5
109
تگهای خبر: باكتری , بهداشت , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان