در گزارش بیمارستان دی مطرح شد؛

یک اشتباه عجیب در رابطه با مصرف آنتی بیوتیک ها

یک اشتباه عجیب در رابطه با مصرف آنتی بیوتیک ها به گزارش بیمارستان دی، مدیرکل دفتر نظارت و پایش فرآورده های سلامت محور سازمان غذا و دارو، در مورد عوارض بی رویه و خودسرانه مصرف آنتی بیوتیک ها، اخطار داد.

نوشین محمد حسینی، در گفتگو با خبرنگار مهر، با عنوان این مطلب که آنتی بیوتیک ها قادر به دیدن ویروس نیستند، اظهار داشت: ویروس ها وارد سلول های سالم بدن می شوند و آنتی بیوتیک ها قادر به دیدن آنها نیستند. وی با بیان این مطلب که در خیلی از موارد همکاران پزشک برای ناخوشی های ساده، آنتی بیوتیک تجویز می کنند، اضافه کرد: متأسفانه برخی افراد، خودسرانه از داروهای آنتی بیوتیک استفاده می نمایند که عارضه های زیادی دارد. محمد حسینی افزود: بعضاً حتی مبتلا به بیماری نشده ایم، اما به جهت اینکه بیمار نشویم؛ آنتی بیوتیک مصرف می نماییم که این رفتار اشتباه است. زیرا، آنتی بیوتیک هیچ تأثیری در جلوگیری از بیماری های ویروسی ندارد. مدیرکل دفتر نظارت و پایش فرآورده های سلامت محور سازمان غذا و دارو، به مبحث مقاوم شدن میکروب ها در مقابل آنتی بیوتیک ها اشاره نمود و اظهار داشت: یک اشتباه در رابطه با مصرف آنتی بیوتیک ها اینست که فکر می نماییم بدن ما به آنتی بیوتیک مقاوم می شود، در حالیکه این طور نیست و میکروب در بدن ما نسبت به آنتی بیوتیک مقاوم می شود و شخص دیگری که اصلاً بیمار نشده، وقتی با همان میکروب مواجه می شود، بدن او هم نسبت به آنتی بیوتیک مقاوم خواهد شد. وی با عنوان این مطلب که میکروب های مقاوم به آنتی بیوتیک به سرعت در سراسر دنیا منتشر می شوند، اضافه کرد: جهان به دهکده ای کوچک تبدیل گشته که میکروب های مقاوم شده به آنتی بیوتیک ها، به سرعت در سراسر دنیا منتشر می شوند. محمدحسینی ضمن اشاره به عارضه سرماخوردگی که در همه فصول سال مشاهده می شود، اظهار داشت: سرماخوردگی، بیماری نیست؛ بلکه یک ناخوشی محدود شونده است که با استراحت و بدون دارو، بهبود می یابد.

1402/04/26
تگهای خبر: بیماری , پزشك , دارو , سازمان غذا و دارو