درمان سقط مکرر با بررسی ژنتیکی محصولات حاملگی سقط شده

درمان سقط مکرر با بررسی ژنتیکی محصولات حاملگی سقط شده به گزارش بیمارستان دی، فلوشیپ پاتولوژی کودکان و عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن سینا ضمن اشاره به این که سقط مکرر به وقوع حداقل دو یا سه سقط ناخواسته جنین گفته می شود، اظهار داشت: با جمع آوری و بررسی ژنتیکی محصولات حاملگی سقط شده می تواند سقط مکرر را درمان کرد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دکتر هاله سلطان قرایی در رابطه با اهمیت بررسی پاتولوژیک محصولات حاملگی سقط شده در تشخیص و درمان سقط مکرر، اظهار داشت: در خیلی از موارد سقط های مکرر یک عامل یا پاتولوژی تکرار شونده سبب بروز سقط جنین می شود. بنابراین، اگر محصولات حاملگی جهت بررسی پاتولوژیک به لابراتوار داده شود و بیماری یا ناهنجاری احتمالی در جنین تشخیص داده شود، این فرصت برای متخصصان فراهم می شود تا با مداخلات درمانی مناسب از بروز سقط بعدی جلوگیری نمایند.
وی در رابطه با زمان مناسب بررسی پاتولوژیک محصولات بارداری، بیان نمود: در هر زمانی از دوره حاملگی میتوان محصولات حاملگی سقط شده یا کورتاژ شده را به لابراتوار تحویل داد، اما از آنجائیکه سقط مکرر اغلب در ارتباط با سه ماهه نخست حاملگی است، سفارش می شود که محصولات سقط شده تا هفته ۱۲، حداکثر تا هفته ۲۰ بارداری، به لابراتوار تحویل داده شود.
وی ادامه داد: این بررسی گاهی جلوی انجام تست های بسیار گران قیمت تر بعدی را جهت بررسی سقط مکرر می گیرد. البته در مراحل بعدی حاملگی هم بررسی جفت و اتوپسی جنین جهت بررسی اختلالات موجود در جنین امکان پذیر است.
عضو هیئت علمی مرکز درمان ناباروری ابن سینا در رابطه با شرایط نگهداری محصول سقط شده تا تحویل به آزمایشگاه، توضیح داد: مهم ترین نکته جمع آوری و نگهداری محصول در یک ظرف بدون ماده نگهدارنده در شرایط خنک و یخچالی است. اگر محلول نرمال سالین در دسترس بود میتوان به ظرف حاوی محصولات سقط اضافه کرد اما به جز این محلول، لازم نیست هیچ ماده نگهدارنده دیگری به آن اضافه شود.
بنابر اعلام روابط عمومی مرکز درمان ناباروری ابن سینا، او در رابطه با این که تا چه مدت بعد از سقط میتوان محصولات حاملگی سقط شده را به لابراتوار تحویل داد، بیان نمود: بهتر است در کوتاهترین زمان ممکن به لابراتوار تحویل داده شود اما اگر سقط در روزهای و ساعات غیرکاری لابراتوار رخ داد، باید محصول حاملگی را تا زمان تحویل در یخچال یا در مجاورت یخ نگه داری کرد.

1402/05/01
تگهای خبر: بیماری , درمان , ژنتیك , متخصص