متخصص طب پیشگیری عنوان كرد؛

هفت مؤلفه سلامت را بشناسیم تا سالم بمانیم

هفت مؤلفه سلامت را بشناسیم تا سالم بمانیم بیمارستان دی: یک متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی، بر اهمیت مقوله خود مراقبتی و توجه به ابعاد هفتگانه سلامت تاکید کرد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، اکبر نیک پژوه، در گفت و گو با رادیو سلامت با اشاره به تعریف سازمان جهانی بهداشت از خودمراقبتی، اضافه کرد: من یک انسان سالم چه از نظر جسمی چه از نظر روحی هستم؛ اگر من عملکردهایی را یاد بگیرم که این سلامت جسمی و روانی خودرا همچنان خوب نگه بدارم و همین طور یاد بگیرم که چطور از ابتلاء به بیماریها پیشگیری کنم و بیاموزم اگر بیمار شدم چه اقداماتی انجام دهم تا بهبود پیدا کنم، به مجموعه ای از این عملکردها، خودمراقبتی می گویند. وی افزود: خودمراقبتی، روشی از زندگی است که جنبه های مختلفی از پیش گیری از بیماریها را در بر می گیرد. افراد همزمان به حفظ سلامت روان و جسم توجه می کنند و می آموزند تا اگر بیمار شدند چه کارهایی بهتر است انجام دهند تا بهبود پیدا کنند. این متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی با اعلان اینکه خودمراقبتی در عمل پزشکی در حقیقت مفهوم سلامت را در بر می گیرد، اظهار داشت: سلامت از دیدگاه سازمان سلامت بهداشت جهانی اینطور تعریف می شود، سلامت یعنی داشتن رفاهِ کامل روانی، جسمی و اجتماعی انسان، بدین جهت داشتن بیماری به مفهوم سلامت کامل نیست. وی با تأکید بر این که باید به ارتقا سلامت ورود پیدا نماییم، اضافه کرد: ارتقا سلامت یعنی افراد در شناخت عوامل تأثیرگذار در سلامت فردی و اجتماعی توانمند شوند و این که چطور تصمیم بگیرند چه چیزهایی را انتخاب کنند؟ چه رفتارهای صحیح بهداشتی داشته باشند و یک شیوه زندگی سالم را برای خودشان در نظر بگیرند. نیک پژوه در ادامه به ضرورت و اهمیت های خودمراقبتی اشاره و بیان کرد: خودمراقبتی امری بسیار مهم و لازم است بطور مثال یک بیماری در بیمارستان بستری شده است. این بیمار موقع ترخیص از بیمارستان باید به چند تا موضوع بسیار مهم آگاه باشد که اگر هرکدام از آنها را رعایت نکند ممکنست که فرد گرفتار مشکل شود. وی ادامه داد: یکی از مثال ها این است که فرد باید بداند که وقتی از بیمارستان مرخص شد آیا باید باردیگر به بیمارستان مراجع کند یا خیر، و اگر باید مراجعه کند چه زمانی مراجعه کند. علایم و نشانه ها را باید یاد بگیرد تا اگر گرفتار مشکل شد به بیمارستان برگردد. این متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی اضافه کرد: مورد بعدی که باید به آن توجه داشت، داروها هستند. بطور مثال، فرد موقعی که از بیمارستان ترخیص می شود باید بداند چه داروهایی باید بگیرد و چه مدت باید مصرف کند. نیک پژوه اظهار داشت: مورد بعدی آزمایشاتِ انجام شده است. فرد باید بداند که پس از دریافت نتایج از لابراتوار باید به پزشک مراجعه کند. هر کدام از این موارد رعایت نشود، ممکنست فرد را گرفتار عوارض کند که برای فرد خطرناک بوده و منجر به مسائل بزرگ تری شود. وی، خودمراقبتی را دریافت اطلاعات و دانش صحیح از منابع درست نامید و اضافه کرد: این اطلاعات می تواند بوسیله پزشکان، پرستاران، و یا وب سایت های وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی دریافت شود. این متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی با اعلان اینکه سلامتی هفت مؤلفه دارد، اظهار داشت: سلامت فیزیکی، سلامت ذهن و روان، سلامت عاطفی، سلامت اجتماعی، سلامت معنوی، سلامت شغلی، سلامت محیط اجتماعی، هفت مؤلفه سلامت هستند.

1402/10/29
تگهای خبر: بهداشت , بیمارستان , بیماری , پرستار