در آئین امضای تفاهم نامه میان سازمان انتقال خون و شهرداری تهران مطرح شد

پیشنهاد فعالیت اتوبوس سیار خونگیری در محلات تهران

پیشنهاد فعالیت اتوبوس سیار خونگیری در محلات تهران بیمارستان دی: آیین امضای تفاهم نامه همکاری مشترک میان شهرداری تهران و سازمان انتقال خون ایران اجرا شد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، این تفاهم نامه با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران، مصطفی جمالی مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، محمد آخوندی عضو شورای اسلامی شهر تهران و امین توکلی زاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، انجام شد.
در آغاز این جلسه، علیرضا زاکانی با اشاره به اهمیت موضوع انتقال خون در فرهنگ دینی ایرانیان، اظهار داشت: مطابق آیه ۳۲ سوره مبارکه مائده نجات جان یک فرد برابر است با نجات جان تمامی انسان ها. بدین سبب آموزه قرآنی انتقال خون «خیر مطلق» است که باید در ترویج آن بکوشیم.
وی ادامه داد: شهرداری تهران با تمامی ظرفیت خود آماده همکاری با سازمان انتقال خون در راستای ترویج، تبیین و توسعه کارهای انسان دوستانه این سازمان در امتداد تامین سلامت شهروندان است.
زاکانی افزود: مجموعه شهرداری تهران این امکان را دارد در دو زمینه توسعه مکانی پایگاه های انتقال خون و ایجاد زمینه های لازم برای فرهنگ سازی این امر مقدس به سازمان انتقال خون کشور کمک نماید.
شهردار تهران اشاره کرد: باید کل جغرافیای شهر را درگیر موضوع انتقال خون نماییم تا شهروندان بسادگی بتوانند نسبت به اهدای خون اقدام نمایند. به همین جهت می توان از ظرفیتهای شهری دیگری مانند مجموعه «شهر سالم» برای انتقال خون بهره برد.
زاکانی در آخر اظهار داشت: با افزایش ظرفیتهای مکانی عملاً نقطه رجوع شهروندان برای انتقال خون تنها دو سه نقطه خاص در مناطق ۲۲ گانه نمی گردد. در همین رابطه لازم است برای پیگیری بهتر اهداف مدنظر دو مجموعه ظرف یک ماه آتی نقشه راه تحقق مفاد تفاهم نامه آماده و اجرائی شود.
مصطفی جمالی رییس سازمان انتقال خون ایران نیز با اشاره به اوضاع نامناسب شهر تهران در عرصه انتقال خون، اظهار داشت: پایتخت امروز برخلاف ۱۵ سال قبل برای تامین نیازهای بیماران خود وابسته به ظرفیت شهرهای دیگر است. برای حل این چالش توان سازمان ما به تنهایی کافی نیست. امیدواریم شهرداری تهران نیز در امتداد تحقق عدالت و ایفای مسؤلیت های اجتماعی برای ایجاد زمینه انتقال خون در مناطق مختلف به ما کمک نماید.
وی ادامه داد: با شهرداری تهران در دو بخش «فرهنگ سازی» و «ایجاد زیرساخت های لازم برای انتقال خون» می توانیم همکاری داشته باشیم. حالا میانگین اهدای خون در بین شهروندان تهرانی به زیر ۵ درصد رسیده است. بیشتر اهداکنندگان خون نیز طبق آمار از میانسالان هستند. با این وجود دو سال قبل با همکاری شهرداری تهران پویشی به نام «اهدای خون محلات» اجرا شد. نتیجه این پویش با تبلیغات مناسب، میانگین اهدای خون در بانوان محلات تهران به ۲۶ درصد رسید.
مصطفی جمالی در ادامه با تکیه بر ضرورت فرهنگ سازی برای مشارکت هرچه بیشتر مردم در این امر خداپسندانه، افزود: تجربه پویش اهدای خون محلات ثابت کرد اگر فرهنگ سازی به درستی صورت گیرد و شرایط لازم فراهم باشد مردم نیز از این امر خداپسندانه استقبال خواهند کرد.
رییس سازمان انتقال خون افزود: در حوزه تامین زیرساخت ها، شهرداری تهران این امکان را دارد فضای فیزیکی لازم برای ایجاد پایگاه های انتقال خون را در اختیار سازمان قرار دهد. ما نیز شرایط لازم را برای تجهیز این پایگاه ها فراهم خواهیم کرد. علاوه بر این با هدف افزایش ظرفیت انتقال خون شهروندان تهرانی، می توان در محلات مختلف تهران اتوبوس سیار خونگیری فعال کرد.
در ادامه این دیدار، محمد امین توکلی زاده معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران نیز در سخنانی کوتاه اظهار داشت: شهر تهران نه فقط در حوزه انتقال خون بلکه در سایر ابعاد بهداشتی درمانی نیز با تبعیض و بی عدالتی روبرو است. حضور آقای زاکانی به عنوان یک پزشک در مَسند شهردار تهران، این فرصت را برای توجه ویژه به حوزه سلامت شهروندان تهرانی و جبران عقب ماندگی ها فراهم می آورد.
وی ادامه داد: آقای زاکانی از همان شروع دوره مسئولیت باتوجه به سابقه خود برنامه ای جدی در ارتباط با بهبود وضعیت بهداشت و درمان شهر تهران داشتند. البته که برای تحقق آن برنامه و جبران عقب ماندگی ها لازم است تمامی امکانات شهرداری پای کار بیاید.
توکلی زاده در خاتمه اشاره کرد: در سطح شهر تهران مجموعه ای منسجم به نام خانه های بهداشت داریم که امکانات آن می تواند بطور کامل در اختیار سازمان انتقال خون برای فرهنگسازی و افزایش ظرفیت انتقال خون شهروندان قرار گیرد.
بنا براعلام سایت شهر، در خاتمه این برنامه، مراسم امضای تفاهم نامه و تبادل آن باحضور شهردار تهران انجام شد.

1402/05/11
تگهای خبر: اهدای خون , بهداشت , پزشك , درمان