اخطار یونیسف در رابطه با شیوع وبا در مرکز آفریقا

اخطار یونیسف در رابطه با شیوع وبا در مرکز آفریقا به گزارش بیمارستان دی، یونیسف (صندوق کودکان ملل متحد) اعلام نمود: دست کم ۳۱ هزار و ۳۴۲ مورد مشکوک یا تایید شده مبتلا شدن به وبا و ۲۳۰ مورد مرگ ناشی از این بیماری طی هفت ماه اول سالجاری میلادی (۲۰۲۳) در جمهوری دموکراتیک کنگو در مرکز آفریقا گزارش شده که خیلی از این قربانیان، کودک بوده اند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از آناتولی، همینطور استان «کیوو شمالی» بیشتر از دیگر مناطق این کشور تحت تأثیر این بیماری قرار گرفته است. این استان شاهد بیشتر از ۲۱ هزار و ۴۰۰ مورد تایید شده یا مشکوک مبتلا شدن به وبا بوده و بیشتر از ۸۰۰۰ کودک زیر پنج سال در میان مبتلایان بوده اند.
«شمیزا عبدالله»، هماهنگ کننده ارشد اورژانس یونیسف در جمهوری دموکراتیک کنگو در اینباره اظهار داشت: میزان شیوع وبا و خطرات ناشی از آن، باید زنگ خطری را به صدا درآورد. اگر اقدام فوری در ماههای آینده انجام نشود، خطر قابل توجه گسترش بیشتر این بیماری وجود دارد و وبا می تواند به قسمتهایی از این کشور که برای سال ها تحت تاثیر آن قرار نگرفته اند، برسد.
وی در عین حال اذعان کرد که کودکان بشدت در مقابل این بیماری و مرگ احتمالی ناشی از آن صدمه پذیر هستند.
گزارش ها حاکیست، در سال ۲۰۱۷ میلادی وبا در سرتاسر کنگو همچون در «کینشاسا»، پایتخت این کشور گسترش یافت که منجر به حدود ۵۵ هزار مورد مبتلا شدن به این بیماری و بیشتر از ۱۱۰۰ مورد مرگ ناشی از عوارض آن شد.
یونیسف اعلام نمود که درخواست ۶۲.۵ میلیون دلار کمک برای افزایش فعالیتهای پیشگیرانه و واکنش مناسب در مقابل این بیماری عفونی و هم بحران «شست وشو» (آب، فاضلاب و بهداشت) در پنج ماه آینده دارد.
وبا نوعی بیماری حاد و اسهالی است که در اثر عفونت روده با نوعی باکتری ایجاد می شود. باکتری وبا معمولاً در آب یا غذاهایی که توسط مدفوع فرد آلوده به باکتری وبا آلوده شده است، یافت می شود. این بیماری به صورت معمول در مکان هایی با تصفیه ناکافی آب، دفع نامناسب و غیربهداشتی مدفوع یا فاضلاب و هم مناطق با بهداشت ناکافی بوجود آمده و توسعه پیدا می کند. باکتری وبا همینطور می تواند در محیط رودخانه های شور و آب های ساحلی زندگی کند.
* علایم وبا
- تشنگی زیاد
- استفراغ بدون حالت تهوع
- اسهال آبکی، پرفشار و بدون دل درد که بیمار نتواند آنرا کنترل کند
- انقباض و گرفتگی ماهیچه های پشت ساق پا
- کم شدن ادرار
- ادرار با رنگ زرد
در مناطقی که تصفیه فاضلاب و آب شرب به خوبی صورت نمی گیرد، این بیماری می تواند به سرعت گسترش یابد. بیماری عمدتا از راه تماس مستقیم فرد به فرد منتقل نمی گردد. ازاین رو تماس تصادفی با یک فرد آلوده، عامل خطری برای مبتلا شدن به بیماری محسوب نمی شود.

1402/05/29
تگهای خبر: باكتری , بهداشت , بیماری