در گزارش بیمارستان دی مطرح شد؛

شاهرود میزبان بخش بازتوانی قلب و ریه

شاهرود میزبان بخش بازتوانی قلب و ریه به گزارش بیمارستان دی، شاهرود امروز در حالی در قسمت بازتوانی قلب و ریه میزبان بیماران پس از عمل های حراجی است که حتی خیلی از مراکز استانهای کشور از داشتن این بخش محروم هستند.



خبرگزاری مهر، گروه استان ها: پیشرفت های پزشکی در چهار دهه اخیر و مشخصاً پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کشورمان و طبیعتاً شهرستان های شاهرود و میامی زبانزد و چشمگیر بوده است بخش مهمی از این پیشرفت ها را باید مدیون کادر درمانی و همینطور مراقبتی از بیماران بود که شبانه روز تلاش می کنند.
فرشتگان زمینی که شبانه روز برای سلامت جامعه در تلاش هستند و خیلی از زحمات و خدمات آنها حتی دیده نمی گردد. دوران کرونا تنها گوشه ای از این مجاهدت ها را به نمایش گذاشت تا مردم بیشتر با دشواری های کار پزشکی آشنا گردند.
همزمان با روزهای هفته دولت و همینطور روز پزشک با حسین شیبانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در رابطه با پزشکی و همینطور شرایط این دانشگاه و عرصه بهداشت و درمان شاهرود و میامی به گفتگو نشستیم.
برای اولین سوال در رابطه با دشواری های کار پزشکی بگویید
در دروان کرونا بالاترین میزان درگیری پرسنل و پزشکان حوزه سلامت را مشاهده کردیم ما پرستار در همین شهرستان شاهرود داشتیم که یک هفته به منزل خود سر هم نزده بود همینطور پزشکانی داشتیم که چهار روز پشت هم در بیمارستان حضور داشتند و پس از این دوران هم اگر قرار بود به منزل برود باید مراقبت های خاصی را داشتند که گرفتاری های بسیاری برای آنان و خانواده هایشان داشت بنابراین شرایط بسیار دشوار بود.
ما بسیار مواردی داشتیم پزشکان و پرستارانی که حتی فرزند خودشان را نمی توانستند در آغوش بکشند بنابراین دوران کرونا شرایط خیلی مشکل بود اما سبب افتخار ما است که کادر درمانی توانست شرایط را با مجاهدت پشت سر بگذارد.
اما خیلی از تلاش ها دیده نمی شود
بله؛ خیلی از پزشکان و کادر درمان بودند که اصلاً در خط مقدم دیده نمی شدند برای مثال داروسازان ما مجاهدت های خاموش بسیاری کردند یکی از استرس هایی که در دوران کرونا بسیار با آن روبرو بودیم این بود که ما به مشکل دارویی برنخوریم.
بسیار مواردی در همین دانشگاه علوم پزشکی شاهرود وجود داشت که حتی همکاران ما در قسمت خصوصی را به مدد می طلبیدیم که با کمبود دارو روبرو نشویم. به خاطر داریم که حتی همکاران دندان پزشک مدت ها بواسطه پروتکلهای موجود حتی مجبور به تعطیلی مطب هایشان شده بودند و پذیرفتند که شرایط جامعه و سلامتی به شکلی است که باید همراهی داشته باشند و همراهی شأن هم کم نظیر بود.
چه چیزی در پزشکی بسیار ویژه است؟
شغل پزشکی شغل دشواری است حتی بارها پیش می آید که بیماران بارها و بارها رجوع می کنند اما مشکل شأن را بیان نمی کنند تا در نهایت بتوانند به پزشک اعتماد کنند و طبعاً پزشک نه تنها یک فرد درمان گر بلکه یک یاری رسانی است که باید به ابعاد مختلف زندگی یک فرد ورود کند و با موارد درگیر شود تا بتواند دردها و رنج های بیماران را بشناسد و برای درمان آن اقدام نماید بنابراین پزشکان در قیاس با دیگران تجربه عجیب تری از زندگی انسانی را درک می کنند چون که پزشک تنها وقتی با بیمار روبرو می شود که وی در صدمه پذیرترین لحظات زندگی خود به سر می برد بنابراین پزشکی به مثابه مراقبت از مردم است.
مگر پزشکی می تواند بارها و بارها و سال ها و سال ها بیمارانی را درگیر این شرایط شکننده ببیند و درگیر شرایط او نشود؟ بنابراین پزشکی شغل دشواری است. از دیگر خصوصیت های پزشکی میتوان به فرصت خدمت به مردم هم اشاره نمود. پزشکی شغلی است که می تواند شرایط خدمت را فراهم آورد.
درباره شرایط دانشگاه بگویید
سال ۱۴۰۱ سال سختی برای دانشگاه های علوم پزشکی بود شخصاً از سال ۷۷ تابحال در دانشگاه های علوم پزشکی کشور سابقه اجرایی دارم و هیچ سالی را به سختی سال قبل تجربه نکرده بودم که شرایط مالی بسیار دشوار بود اما خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با تمام این سختی ها و به همت کادر درمان با کمک مسؤلان امام جمعه، استاندار، نماینده، فرماندار و … سال موفقی را پشت سر گذاشتیم. ما در سال ۱۴۰۱ با تمام شرایط دشواری که داشتیم توانستیم خیلی از پرداختی ها را به شرایط سال ۱۴۰۰ بازگردانیم و در مقوله پرداختی ها امروز یک ماه حتی جلوتر هم هستیم.
کارانه و اضافه کاری که به همکاران پرداخت می شود مانند سال قبل است خوشبختانه سقف پرداختی های کارانه حذف و مالیات پزشکان از ۳۵ درصد به ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است. در گذشته به ازای هر یک میلیون تومان پزشکان ۳۵۰ هزار تومان مالیات می دادند و حالا به ۱۰۰ هزار تومان کم شده است از طرف دیگر در سازمان مدیریت برنامه دنبال حقوق بودیم.
برخی معوقاتی کادر درمان داشتند که بعضاً تا یک دهه پرداخت نشده بود
دقیقاً همچنین است در سال ۱۴۰۱ حق اشعه همکاران که سال ها بود پرداخت نشده بود و پنج دانشگاه علوم پزشکی در کل کشور موفق به پرداخت آن شدند، ما هم در شاهرود آنرا پرداخت کردیم. معوقات دیگر هم خوشبختانه پرداخت شده است.
از سوی دیگر سعی کردیم به مسائل رفاهی توجه ویژه داشته باشیم برای مثال استخر و مجموعه رفاهی دانشگاه از تعطیلی خارج شد و حالا در اختیار همکاران قرار دارد. در امکانات آموزشی هم اولین سال پس از سال ها است که در اعتبار بخشی دستیاری داخلی یعنی بخشی که متخصص داخلی تربیت می نماییم، بدون هیچ اخطاری مجوزمان را تمدید کردیم که نشان میدهد تمام استانداردهای آموزشی رعایت شده است.
صحبت هایی در رابطه با پردیس فناوری می شود، لطفاً توضیح دهید
بله جالب است بگوییم که در مقوله پژوهشی اولین سالی بود که پردیس علم و فناوری ما در حوزه سلامت سر و سامان گرفت و کسانی که طرح و پژوهشی دارند می توانند از امکانات و فضاها بهره و حتی از تسهیلات هم بهره گیرند تا ایده شأن را به محصول بدل سازند و حتی پس از تولید هم حمایت می شوند از طرف دیگر باید گفت ما در این پردیس آماده پذیرای هر میزان شرکت هستیم.
درباره تجهیزات پزشکی بگویید
در بحث تجهیزات پزشکی هم بالغ بر ۴۰۰ قلم کوچک و بزرگ تجهیزات پزشکی در حد اکو و ست جراحی عروق وارد حوزه دانشگاه علوم پزشکی شاهرود شده است و حوزه مشارکت های ما بسیار فعال شده تا جایی که کمک های بسیار خوبی در سال قبل به ما صورت گرفت. به ازای هر نفر شاهرودی در سال ۱۴۰۰ تنها ۲۵ هزار تومان کمک خیریه به دانشگاه انجام شده و در سال ۱۴۰۱ این میزان به ۱۵۰ هزار تومان بالا رفته است.
در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ۳۰ الی ۳۵ درصد بیماران غیربومی هستند که زائرین رضوی و بیماران شهر های دیگر و حتی استانهای دیگر را شامل می شوند و ما حتی از ساری بیمار داریم که بسیاری شأن با انتخاب خودشان به شاهرود می آیند اما یک معضل این افراد اینست که وقتی به شاهرود می آیند مکانی نداشتند که همراهان شأن استراحت کنند بنابراین پیشنهاد شد و یک سرای همراه بیمار با ۱۲ واحد سوئیت برای بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود راه اندازی شد و دومین سرای بیمار هم در بیمارستان بهار در دست ساخت است.
هر کس که امروز از شهر دیگری به شاهرود رجوع می کند حتی شب هم می تواند اسکان داشته باشد. برای اولین بار هفته گذشته از مرکز سمنان بیمار جراحی قلب به شاهرود آمد و جراحی قلب وی صورت گرفت که نشان از پیشرفت های خوب پزشکی دارد.
و در رابطه با شرایط جراحی و اقدامات پزشکی؟
ما در شاهرود حتی شاهد راه اندازی درمانگاه شفا برای بخش خصوصی بودیم که البته بسیار هم به ما انتقاد شد که چرا مجوزهای بخش خصوصی را صادر می نماییم اما امروز شاهد اثربخشی این مراکز هستیم. سال جاری نسبت به سال قبل بخش جراحی قلب فراتری داریم و حتی جراح قلب مقیم در شاهرود وجود دارد. پرفسور مه منش که سابقه ۲۵۰ عمل پیوند قلب را در یکی از بهترین بیمارستان های آلمان دارد، مقیم همیشگی شاهرود است ما در سال قبل آنژیو گرافی قلب را همه روزه فعال نداشتیم اما سال جاری این مرکز همه روزه فعال است ما در سال گذشت بیمارستان میامی را نداشتیم اما در یک سال اخیر این بیمارستان علیرغم تمام سیاه نمایی ها افتتاح و در اختیار مردم و زائرین رضوی قرار گرفته است.
البته برخی مسائلی هم در رابطه با آن مطرح می شد
بسیاری قصد داشتند که شرایط را ناکارآمد جلوه دهند و حتی اعلام نمودند که تجهیزات این بیمارستان به شاهرود منتقل شده بنابراین از هر کسی که این ادعا را دارد خواسته ایم تا حضوری به بیمارستان رفته و شرایط را بازدید کند. امروز بیمارستان میامی به همت مسؤلان محلی ۳۰ درصد ضریب اشغال تخت دارد. بخش زایمان، داخلی و آی سی یوی این بیمارستان روز قبل بازدید شده و شرایط بسیار عالی است.
به سوال اقدامات پزشکی بازگردیم
سال قبل ما حتی بخش بازتوانی قلب و ریه را نداشتیم یا اگر داشتیم کارا نبود اما امروز این بخش کاملا پذیرای بیماران است بخشی که در بعضی مراکز استانهای کشور وجود دارد اما در شاهرود پذیرای آن هستیم و این نشانه هایی از پیشرفت های خوب پزشکی در شرق استان سمنان است. تمام تجهیزات مرکز بازتوانی قلب و ریه با کمک خیران تأمین شده و پزشک مورد نیاز آن هم حضور دارد.
ما در سال قبل بخش اسکوپی نداشتیم بنابراین بیماران اندوسکوپی، کولونوسکپی و … هر کدام در یک بخشی حضور داشتند اما امروز یک بخش بسیار مجهز برای آن دیده شده و حتی فعال است اما به صورت رسمی در آینده نزدیک افتتاح خواهد شد. سال قبل در کلینیک ویژه و بخش دولتی اصلاً سونوگرافی نداشتیم و ۱۱ سال در مجموعه دولتی دانشگاه حتی یک سونوگرافی انجام نشده بود اما سال جاری از چند ماه قبل روزی ۱۰۰ سونو گرافی به صورت میانگین انجام می دهیم. در نهایت اما باید گفت تمام این موارد جز در سایه مجاهدت های همکاران ما میسر نیست.

1402/06/05
13:19:19
5.0 / 5
286
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , استرس , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان