طبرسی عنوان كرد؛

شیوع آنفلوانزا از نیمه مهر شروع و چند موج دارد

شیوع آنفلوانزا از نیمه مهر شروع و چند موج دارد بیمارستان دی: استاد بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر تزریق واکسن آنفلوانزا در زمان طلایی تاکید نمود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، پیام طبرسی، با اعلان اینکه هر چه به فصل سرما و روزهای سرد سال نزدیک می شویم، عفونت های تنفسی رو به افزایش می گذارد و بیشتر می شود، اضافه کرد: عفونت های تنفسی از یک سرماخوردگی ساده آغاز می شود ولی می تواند به ذات الریه و عفونت شدید دستگاه تنفسی تبدیل گردد این در شرایطیست که خیلی از این عفونت ها قابل پیشگیری خواهند بود. استاد بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار داشت: بااینکه بیماری ذات الریه یا پنوموکوک واکسن دارد و برای افراد در معرض خطر کمک کننده است ولی هر سال مواردی از شیوع بالا و حتی مرگ و میر ناشی از بیماری آنفلوانزا را نیز شاهد می باشیم. وی با اعلان اینکه آنفلوانزا واکسن مؤثر و بسیار کمک کننده دارد و می تواند در جلوگیری از مرگ و میر و بستری افراد نقش خوبی داشته باشد، اشاره کرد: تزریق واکسن آنفلوانزا برای افراد در معرض خطر، سالمندان و افراد بالای ۶۵ سال، افرادی که بیماریهای در رابطه با نقص سیستم ایمنی و یا سرطان دارند، همین طور مبتلایان به دیابت، بیماران قلبی، کلیوی، کبدی، ریوی ضروریست و سفارش می شود حتما در آستانه فصل پاییز و حوالی آغازین روزهای مهر ماه واکسن آنفلوانزا تزریق کنند. عضو انجمن متخصصین بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران، اظهار داشت: تزریق واکسن آنفلوانزا زودتر از این موقع ممکنست ایمنی زایی طولانی تا پایان زمستان برقرار نکند و در صورت تزریق دیر هنگام نیز این امکان وجود دارد ایمنی زایی در بدن فرد، دیرتر از موعد مورد نظر ایجاد شود که بی فایده است. طبرسی اضافه کرد: به طور معمول موج شیوع آنفلوانزا در ایران از اواسط مهر شروع می شود و ممکنست حتی چندین موج دیگر نیز تا انتهای سال تکرار شود. رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری اظهار داشت: در مورد واکسن آنفلوانزا اگر مردم در اوایل مهر ماه مبادرت به تزریق کنند، احتمال کمبود نخواهیم داشت؛ امسال همانند پارینه واکسن ایرانی آنفولانزا نیز در دسترس مردم قرار دارد و سفارش می شود که استفاده نمایند. وی ادامه داد: مطالعات روی واکسن نوترکیب ایرانی انجام شده و اثربخشی لازم وجود داشته و تاییدیه وزارت بهداشت را نیز گرفتن کرده است. طبرسی با اعلان اینکه واکسن ایرانی فلوگارد با فناوری نوترکیب تولید شده است، تشریح کرد: در فناوری نوترکیبی مبادرت به باز طراحی قطعات مختلف ویروس آنفلوانزا در وضعیت خاص می شود و سازمان جهانی بهداشت سویه هایی از ویروس آنفلوانزا که در بعضی کشورها طی ماه های قبل در چرخش و گردش بوده شناسایی و به تولید کنندگان واکسن معرفی می کند، بدین ترتیب سازنده واکسن مبادرت به تولید واکسن آنفلوانزا برای مدت پیش رو خواهد کرد؛ یعنی تیپ های شایع ویروس آنفلوانزا در کشورهای نیمکره جنوبی که زمستان را پشت سر گذاشته اند از طرف سازمان جهانی بهداشت به کشورهای سازنده واکسن در نیمکره شمالی اعلام می شود. این استاد بیماریهای عفونی اضافه کرد: نکته دیگر موضوع کووید است، خوشبختانه موارد مثبت نداریم و یا تعداد آن کم است ولی امکان دارد شیوع موج جدیدی از ابتلاء در فصل سرما داشته باشیم که بااینکه مثل قبل کشنده و آزار دهنده نیست ولی درصدی از افراد را گرفتار می کند به همین خاطر برای آنان که تا کنون موفق به انجام واکسیناسیون نشده و یا دوز لازم را تکرار نکرده اند، سفارش می شود واکسیناسیون را تکمیل کنند. طبرسی در آخر اظهار داشت: البته اگر فردی واکسن کووید را تزریق کرده و بیماری زمینه ای نیز ندارد، ضرورتی به تکرار واکسیناسیون کووید نیست؛ ولی به افرادی که بیماریهای زمینه ای دارند و در معرض خطر ابتلاء به بیماریهای عفونی دستگاه تنفس هستند، سفارش می شود نکات بهداشتی، پیشگیری و استفاده از ماسک را جدی بگیرند.

1402/06/21
تگهای خبر: آنفلوانزا , بهداشت , بیمارستان , بیماری