متخصص قلب و عروق مطرح كرد؛

بیماری که شبیه کوه یخ است

بیماری که شبیه کوه یخ است بیمارستان دی: یک فلوشیپ فوق تخصصی اقدامات قلبی عروقی، درباب واریس به گفت و گو پرداخت.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، وهاب برادران، در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما، اظهار داشت: با شنیدن اسم واریس، داشتن رگ های نازک و تیره بر روی سطح پوست پا، تداعی می شود، اما واریس علایم مختلفی دارد و با بررسی آنها توسط پزشک، ممکنست واریس یا نارسایی وریدی مزمن تشخیص داده شود. وی به علایم واریس یا نارسایی وریدی مزمن اشاره نمود و اضافه کرد: کرامپ و دردهای شدید عضلانی در شب، احساس سنگینی در پا بعد از یک روز فعالیت بدنی، اگزما و خارش مقاوم به درمان، تورم پا در هنگام روز که با استراحت شب برطرف می شود و تغیر رنگ پوست پا (پای چرمی) را شامل می شود. برادران افزود: بدین سبب برای تشخیص واریس، لازم نیست که رگ های واریسی در سطح پا مشخص باشند. در صورت وجود هر کدام از این علایم، فرد مشکوک به بیماری نارسایی مزمن وریدی خواهد بود. وی اظهار داشت: رگ هایی که خون را از پا به قلب می رسانند دو نوع هستند؛ رگ های سافن بزرگ و کوچک. هر رگ سافن، ۱۰ تا ۲۰ عدد دریچه لانه کبوتری دارد که موجب می شوند خون تنها به سمت قلب حرکت نماید و به سمت پا بازنگردد. این دریچه ها بسیار ظریف هستند و اگر مشکلی برای آنها ایجاد شود، مقداری از خون به سمت پا بازمی گردد و ما به این پدیده بیماری مزمن وریدی می گوئیم. برادران اضافه کرد: بیماری واریس شبیه یک کوه یخ است که قسمت اعظم آن زیر پوست فرد قرار دارد و با چشم قابل دیدن نیست، بنابراین انجام سونوگرافی، هم بصورت ایستاده و هم بصورت خوابیده برای تشخیص این بیماری ضروری می باشد. وی درباب علل دیگر ایجاد نارسایی مزمن وریدی اظهار داشت: یکی دیگر از عوامل ایجاد کننده این بیماری، فشار بالای ریه است. این مشکل بطور معمول توسط اکوکاردیوگرافی تشخیص داده می شود. اگر فشار ریه بالا باشد، خون به خوبی از سمت پا به قلب باز نمی گردد، که موجب ایجاد نارسایی مزمن وریدی (واریس) و در طولانی مدت زخم های مزمن وریدی می شود. این متخصص قلب اضافه کرد: مهم ترین عامل پیش بینی کننده بیماری واریس، ژنتیک فرد است و افرادی که در خانواده درجه یک خود سابقه واریس دارند، با احتمال بیشتری علایم واریس را تجربه خواهند کرد. در عین حال افرادی که وزن بالایی دارند، یا اجسام سنگین بلند می کنند (مانند ورزش های وزنه برداری و کشتی)، افراد بی تحرک، افراد مسن، افراد سیگاری و دارای سابقه شکستگی پا، بیشتر گرفتار واریس می شوند. وی درباب راه های پیشگیری از واریس اظهار داشت: نشستن و یا سر پا ایستادن های طولانی مدت را محدود کنید و حتما پیاده روی را در برنامه روزانه خود قرار دهید و اگر سیگار می کشید، ترک کنید. این فلوشیپ بیماری های قلبی عروقی سفارش کرد: اگر سبک زندگی و کاری شما ایجاب می کند که برای مدت طولانی پشت میز و یا سرپا باشید، سفارش می شود برای پیشگیری از بیماری واریس، از جوراب واریس استفاده کنید.

1402/06/28
تگهای خبر: بیماری , پزشك , درمان , ژنتیك