گزارش بیمارستان دی؛

شایع ترین بیماری دانش آموزی در فصل مدرسه

شایع ترین بیماری دانش آموزی در فصل مدرسه به گزارش بیمارستان دی، شروع سال تحصیلی همزمان با فصل پاییز و زمستان، سبب شده تا اغلب دانش آموزان در نیمه دوم سال؛ تجربه بیماری هایی همچون سرماخوردگی و آنفلوانزا را داشته باشند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، سرماخوردگی را میتوان شایع ترین بیماری ویروسی قلمداد کرد که اغلب افراد در طول سال حداقل چند نوبت گرفتار آن می شوند که البته قریب به اتفاق بیماران هم بدون ویزیت پزشک و تجویز دارو، بهبود می یابند. فقط چند درصد افراد هستند که با عنایت به شدت بیماری و وضعیت جسمانی که دارند، نیاز پیدا می کنند از دارو برای بهبود سرماخوردگی استفاده نمایند. سرماخوردگی نوعی عفونت مسری دستگاه تنفسی فوقانی است که بینی، گلو، سینوس ها و نای را تحت تاثیر قرار می دهد. بیشتر از ۲۰۰ نوع ویروس مختلف وجود دارند که می توانند منجر به بروز این بیماری شوند. ویروس سرماخوردگی به راحتی از فردی به فرد دیگر یا از سطحی به سطح دیگر منتقل می شود. خیلی از این انواع ویروس ها می توانند ساعت ها و یا حتی روزها روی سطوح زندگی کنند. هر فرد بزرگسال معمولا در هر سال دو الی سه بار به این ویروس مبتلا می شود. نوزادان و کودکان هم امکان دارد بیشتر از این میزان در معرض این بیماری قرار داشته باشند. باآنکه ویروس سرماخوردگی برای همه ما یک ویروس آشنا است، اما نکاتی وجود دارند که می توانند در بهبود سریع تر این بیماری به شما کمک کنند. حالا در شروع فصل پاییز و شروع سال تحصیلی مدارس، شایع ترین بیماری دانش آموزی را میتوان سرماخوردگی تلقی نمود که بعضاً با غیبت دانش آموز هم همراه می شود. اما، نکته قابل تأمل در پاییز ۱۴۰۲، پیشبینی احتمال شیوع آنفلوانزا است که همین مبحث سبب شده؛ وزارت بهداشت برای دانشگاه های علوم پزشکی، دستورالعمل آماده باش صادر کند. دانش آموز بیمار در منزل بماند حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، ضمن اشاره به شروع سال تحصیلی مدارس، اظهار داشت: با ورود به فصل جدید و تغییرات آب و هوایی، امکان دارد با بیماری هایی نظیر سرماخوردگی و آنفلوانزا بیشتر مواجه شویم که برای جلوگیری از آنها مخصوصاً در کودکان و دانش آموزان رعایت برخی نکات ضروری می باشد. وی افزود: با اطمینان باید بگوییم که بیماری کووید هنوز تمام نشده و هرگونه غفلت و ساده انگاری و عدم رعایت برخی نکات ساده، نه تنها کووید را گسترش می دهد، بلکه منجر به شیوع سایر بیماری های واگیر و تنفسی در سطح جامعه خواهد شد. معاون بهداشت وزارت بهداشت اضافه کرد: اولیای دانش آموزان و معلمین مدرسه باید توجه نمایند که اگر دانش آموزی علایم سرماخوردگی دارد، باید از حضور در مدرسه و کلاس درس اجتناب کرده و حتما به پزشک رجوع و یا در منزل استراحت کند. فرشیدی، مصرف مایعات گرم و استراحت در منزل را در مواقع بروز علایم سرماخوردگی در روند بهبودی مؤثر دانست و اظهار داشت: استفاده از ماسک در اماکن و محیط های سرپوشیده که جمعیت زیادی حضور دارد، سفارش می شود. وی اظهار داشت: استفاده از ماسک به منظور جلوگیری از بیماری های تنفسی، حلقه اول مقاومت در مقابل ابتلاء به بیماری هایی نظیر آنفلوانزا، کووید و سرماخوردگی است. فرشیدی بر شستشوی مرتب دست ها در مدرسه تصریح کرد و اضافه کرد: سفارش می نماییم که دانش آموزان در ساعات تفریح پیش از مصرف غذا و تغذیه، حتما دست ها را با آب و صابون یا مایع، شستشو دهند. در این حوزه، مدارس هم باید امکانات لازم و بهداشتی برای نظافت دانش آموزان را مهیا کنند و آب سالم و صابون در دسترس دانش آموزان قرار گیرد. آماده باش معاونت درمان وزارت بهداشت در همین حال، سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت، با ابلاغ دستورالعملی به دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور، خواهان آمادگی مراکز درمانی در رویارویی با موج بیماری های تنفسی فصلی شده است.
بر مبنای آن چه که معاون درمان وزارت بهداشت به معاونت درمان دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی ابلاغ کرده است؛ کادر درمان می بایست نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام نمایند. همچنین، ثبت و نظارت دقیق و روزانه از بیماران سرپایی، مبحث دیگری است که معاون درمان وزارت بهداشت، بر آن تاکید کرده است. نظارت بر تجویز آنتی بیوتیک و سرم درمانی، یکی دیگر از نکات مورد تاکید معاون وزیر در ابلاغیه به معاونت درمان دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی بوده است.

1402/07/07
تگهای خبر: آنفلوانزا , بهداشت , بیماری , پزشك