متخصص بیماری های عفونی؛

تشخیص آنفلوانزا و سرماخوردگی می تواند دشوار باشد

تشخیص آنفلوانزا و سرماخوردگی می تواند دشوار باشد به گزارش بیمارستان دی، یک متخصص بیماری های عفونی، ضمن اشاره به این که تشخیص بین آنفلوانزا و سرماخوردگی می تواند دشوار باشد، اظهار داشت: سرماخوردگی حدودا همیشه بدون ایجاد هیچ گونه مشکل جدی برطرف می شود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، افشین منیری اظهار نمود: سرماخوردگی تقریبا همیشه بدون ایجاد هیچ گونه مشکل جدی برطرف می شود، درحالی که آنفلوانزا می تواند عارضه های جدی تری مثل عفونت ریه ایجاد نماید. وی ادامه داد: تشخیص آنفلوانزا در اوایل بیماری می تواند به شما کمک نماید تا به صورت متناسبی آنرا درمان کنید و احتمالا از عارضه های ثانویه آن جلوگیری کنید. منیری اضافه کرد: اگر فرزند شما به سبب یک بیماری زمینه ای، ریسک بالایی برای ابتلاء به عارضه های ثانویه دارد، تشخیص زودهنگام آنفلوانزا امکان دارد فرصتی برای درمان بهتر را فراهم می آورد. وی با تکیه بر این که استفاده خودسرانه از آنتی بیوتیک برای درمان سرماخوردگی یا آنفلوانزا اقدامی کاملا بی ربط خواهد بود، توضیح داد: آنتی بیوتیک ها باکتری ها را می کشند و سرماخوردگی و آنفلوانزا توسط ویروس ها ایجاد می شوند و ویروس ها دسته ای از میکروب ها هستند که هیچ مشابهتی به باکتری ها ندارند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن اشاره به این که والدین نگران به پزشکان فشار می آورند که جهت کمک به بهتر شدن حال فرزندشان آنتی بیوتیک تجویز کنند، اشاره کرد: حقیقت اینست هیچ آنتی بیوتیکی از آموکسیی سیلین ها گرفته تا آزیترومایسین به بهبود سرماخوردگی یا آنفلوانزا کمکی نخواهد کرد، نکته اینجاست که اثربخش نبودن تنها دلیل عدم استفاده از آنتی بیوتیک های غیرضروری نیست چون که داروها می توانند عوارض جانبی ناخوشایندی مانند اسهال و دل پیچه هم داشته باشند و باکتری های عامل بیماری، به تدریج می توانند نسبت به داروها مقاوم شوند و این درمان عفونت های باکتریایی واقعی را دشوارتر می کند. منیری افزود: از طرفی، اگر کودک شما به سبب سرماخوردگی یا آنفلوانزا گرفتار عارضه ثانویه ای شود که شامل عفونت ریوی و باکتری ها باشد. آن وقت امکان دارد آنتی بیوتیک مفید واقع شود، برای مثال، اگر او گرفتار عفونت گوش، برونشیت یا سینه پهلو شود آنتی بیوتیک (با نظر پزشک) می تواند اثربخش باشد.

1402/07/16
تگهای خبر: آنفلوانزا , باكتری , بیماری , پزشك