فوق تخصص گوارش و كبد كودكان؛

تزریق واکسن پنوموکوک را جدی بگیرید

تزریق واکسن پنوموکوک را جدی بگیرید بیمارستان دی: یک فوق تخصص گوارش و کبد کودکان، درباره ی ضرورت تزریق واکسن پنوموکوک در گروههای در معرض خطر خصوصا اطفال توضیحاتی داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، امیرحسین حسینی، ضمن اشاره به این که واکسن پنوموکوک یا PCV، در مقابل عفونت های پنوموکوک که بیشتر کودکان زیر ۵ سال را درگیر می کند و می تواند منجر به بعضی از بدترین بیماری های دوران کودکی شود، از کودک محافظت می کند، اظهار نمود: میکروب های مسئول پنوموکوک باکتری هایی به نام استرپتوکوک نومونیا هستند. وی ادامه داد: این باکتری ها در پوشش مخاطی بینی و در پشت گلو زندگی می کنند و هنگامی که به اندازه کافی تعدادشان زیاد شد، می توانند سبب ایجاد عفونت در دستگاه تنفسی، گوش میانی یا حفره سینوسی شوند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به این که آنتی بیوتیک هایی مانند پنی سیلین می توانند باکتری های استرپتوکوک نومونیا را از بین ببرند، تصریح کرد: اما نکته اینجاست که تا ۳۰ درصد از سویه های این باکتری در مقابل آنتی بیوتیک ها مقاوم هستند. وی اخطار داد: این باکتری عامل اصلی بیماری های پنومونی عفونت ریه، مننژیت (عفونت پرده های مغز) و باکتریمی و عفونت گوش میانی است. حسینی در رابطه با کودکانی که در معرض تهدید عفونت های پنوموکوکی هستند، اضافه کرد: کودکان فاقد طحال، بیماران مزمن قلبی ریوی و کلیوی، بیماران مبتلا به سرطان، بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند و مبتلایان به دیابت، بیشتر از سایرین امکان ابتلاء به این عفونت را دارند. فوق تخصص گوارش و کبد کودکان در پاسخ به این سؤال که واکسن پنوموکوک برای چه اشخاصی مناسب می باشد، اظهار داشت: افرادی که بیماری های خونی دارند و یا پیوند شده اند، مبتلایان به بیماری های زمینه ای مثل بیماری قلبی یا ریوی، تمام کودکان زیر پنج سال، افراد بالای ۶۵ سال، افرادی که نقص ایمنی دارند و کسانی که سیگار و الکل مصرف می کنند کاندید تزریق این واکسن هستند. وی در رابطه با انواع واکسن های پنوموکوک توضیحاتی داد و اضافه کرد: واکسن های پره ونار ۱۳، پنوموسیل و سینفلوریکس همچون واکسن هایی هستند که گروههای در معرض خطر را از ابتلاء به این عفونت باکتریایی مصون می کنند. به قول عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، واکسن پره ونار ۱۳ ظرفیتی و ساخت شرکت فایزر آمریکاست، این واکسن را از شیرخوارگی تا بزرگسالی میتوان تزریق کرد ضمن این که تأیید WHO را هم دارد. واکسن پنوموسیل ۱۰ ظرفیتی، مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی، ساخت شرکت هندی است و تا دو سالگی تزریق می شود، همینطور واکسن سینفلوریکس هم ۱۰ ظرفیتی، ساخت شرکت GSK انگلستان و تا پنج سالگی قابل تزریق است، این واکسن هم تاییدیه WHO دارد. وی ادامه داد: واکسن پنوموواکس هم ۲۳ ظرفیتی است و به افراد بالای دو سال تزریق می شود به این شکل که ابتدا کودکان واکسن ۱۳ ظرفیتی را تزریق می کنند و سپس هشت هفته بعد واکسن پنوموواکس ۲۳ ظرفیتی تزریق، دوز بعدی واکسن ۲۳ ظرفیتی و برای پنج سال بعد تزریق می شود.

1402/07/21
تگهای خبر: باكتری , بهداشت , بیماری , پزشك