گزارش بیمارستان دی؛

شلوغی مطب ها در فصل پاییز

شلوغی مطب ها در فصل پاییز به گزارش بیمارستان دی، شروع فصل پاییز با افزایش مراجعات به مطب ها و درمانگاه ها همراه شده و اغلب هم با علایم سرفه و سردرد، بدن درد و...، مواجهند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، اینروزها اگر گذرتان به مطب یا درمانگاه محل سکونتتان خورده باشد، شاهد بیمارانی هستید که اکثرا با علایم سرماخوردگی، سرفه، بدن درد و…، نزد پزشک آمده اند. با شروع فصل پاییز و تغییرات آب وهوایی، یک دفعه شاهد افزایش موارد سرماخوردگی، آنفلوانزا و سایر بیماری های ویروسی هستیم که بعضاً فرد مبتلا را درگیر انواع عارضه ها می کند. ایرج خسرونیا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اینروزها شاهد افزایش مراجعات به دلیل افزایش بیماری های ویروسی هستیم که با عوارض گوارشی و تنفسی همراه می باشد. وی با عنوان این مطلب که در فصل پاییز شاهد افزایش بیماری های ویروسی هستیم، اضافه کرد: در فصل شیوع آنفلوانزا و همینطور افزایش مواردی از کرونا هستیم که با سایر بیماری های ویروسی، مختلط شده و تشخیص بیماری را سخت کرده است. خسرونیا افزود: با عنایت به این که موارد کرونا کمتر است، باید بر روی آنفلوانزا و دیگر بیماری های ویروسی که روز به روز در حال افزایش می باشد، دقیق شویم. وی با عنوان این مطلب که ابتلاء به بیماری های ویروسی در همه سنین اتفاق می افتد، اظهار داشت: افرادی که سیستم دفاعی بدن آنها ضعیف تر است، بیشتر مبتلا می شوند و آنهایی که مقاومت بدنی بالاتری دارند، خیلی ضعیف این بیماری ها را می گیرند. رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، در عین حال به تجویزهای دارویی برای بیماری های ویروسی اشاره نمود و اضافه کرد: هیچ کدام از بیماری های ویروسی، احتیاج به تجویز آنتی بیوتیک ندارند و بیمار باید با استراحت و مصرف مایعات و غذای مقوی، دوره بیماری را پشت سر بگذارد. خسرونیا نسبت به مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها اخطار داد و اظهار داشت: آنتی بیوتیک ها مثل شمشیر دو لبه عمل می کنند و نباید خودسرانه از داروهای آنتی بیوتیک برای مواردی مثل سرماخوردگی، آنفلوانزا و…، استفاده نمود. وی ضمن اشاره به آمار بالای مصرف آنتی بیوتیک ها و مسکن ها در ایران، اضافه کرد: بسیاری از مردم، مستقیماً به داروخانه می روند و درخواست آنتی بیوتیک می کنند. خسرونیا افزود: مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها به کبد و کلیه ها صدمه می زند و مقاومت بدن را در مقابل داروها می کاهد. از همین رو، ضروری است تدابیری اتخاذ شود تا داروخانه ها از دادن آنتی بیوتیک بدون نسخه پزشک، منع شوند. به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، مصرف خودسرانه دارو بخصوص آنتی بیوتیک ها، علاوه بر عارضه هایی که به دنبال دارد، سبب کمبود هم خواهد شد. بنابراین، ضروری است تا وزارت بهداشت، تدبیری اتخاذ کند که درگیر کمبود داروهای معمولی نشویم، همچنان که سال قبل در نهایت مجبور به واردات آنتی بیوتیک از کشور هند شدیم.

1402/08/14
تگهای خبر: آنفلوانزا , بهداشت , بیماری , پزشك