مدیركل دامپزشكی خراسان جنوبی:

خراسان جنوبی از نظر بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان پاک است

خراسان جنوبی از نظر بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان پاک است بیمارستان دی: مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی از پاکی استان از نظر بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از ادامه تولید تخم مرغ و گوشت سفید در استان آگاهی داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر محمد علی بخشی بامداد سه شنبه در ستاد استانی پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اظهار داشت: بیش از ۵۷ کشور جهان در گیر بیماری آنفولانزای حاد پرندگان در طیور صنعتی و بومی هستند.
وی اشاره کرد: با اقدامات انجام شده توسط دامپزشکی و همکاری دیگر دستگاه های عضو این ستاد و واحدهای مرغداری، خراسان جنوبی از حیث بیماری آنفولانزای حاد پرندگان پاک است.
به گفته وی این مساله نوید بخش آنست که تولید تخم مرغ و گوشت سفید در استان ادامه خواهد داشت.
وی اشاره کرد: همه واحدهای مرغداری، به ویژه واحدهای تخم گذار برای بیمه واحد خود باید اقدام نمایند تا اگر اتفاقی بیفتد و این بیماری شایع شود، به واحدهای که بیمه نداشته باشند، هیچ غرامتی پرداخت نخواهد شد.
مدیر کل دامپزشکی استان اضافه کرد: باتوجه به حساسیت گله های بالای ۹۰ هفته سن در طیور تخم گذار، نسبت به این بیماری، باید برای حذف آنها اقدام گردد که پیگیری لازم را دراین زمینه انجام خواهیم داد.
بخشی اشاره کرد: برای حفظ سرمایه واحدهای مورد نظر، باید شرایط بهداشتی و قرنطینه رعایت شود.
وی از همه روستاییان و کسانی که در این زمینه فعالیت می نمایند، خواست اگر مورد مشکوکی در طیور بومی و پرندگان آزاد پرواز مشاهده نمودند به شبکه های بهداشتی و یا بوسیله شماره تماس ۱۵۱۲ اطلاع دهند تا با مراجعه کارشناسان دامپزشکی برای این مساله و بررسی لازم و نمونه گیری اقدام گردد.
نماینده سازمان جهاد کشاورزی استان در این ستاد هم اظهار داشت: در خراسان جنوبی ۲۶۹ واحد طیور گوشتی و ۶۰ واحد تخم گذار وجود دارد که در هر ماه سه میلیون و ۳۴۷ قطعه جوجه ریزی باید صورت گیرد.
عارفی پور با اشاره به این که تا حدود ۹۴ درصد در استان این کار به انجام می رسد، اضافه کرد: در خراسان جنوبی مشکل تامین جوجه و نهاده نداریم.
به گفته وی بوسیله سامانه بازار گاه نهاده مورد نیاز تامین می شود و هر واحد پر خطری که به ما معرفی شود، اقدام لازم در حوزه نهاده آنرا انجام خواهیم داد.
شایسته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اشاره کرد: هسته اولیه آنفلوانزا در خانه ها صورت می گیرد و تعداد سه هزار و ۳۶۰ واکسن دولتی را برای تزریق به افراد واجد شرایط توزیع کرده ایم.
دوستی مدیر عامل شرکت آبفای خراسان جنوبی هم اظهار داشت: تصفیه خانه بیرجند ۳۰۰ لیتر در ثانیه پساب دارد که درحال نهایی کردن قرارداد جهت استفاده صنایع از آن هستیم که بطور مستمر کلرزنی می شود.
فاضلی فر فرماندار بیرجند هم با اعلان اینکه محیط زیست در وضعیت فعلی باید مجوز شکار صادر نکند، اشاره کرد: از آن جایی که خسارت سال ۱۳۹۹ دراین زمینه، در واحدهای بدون بیمه بود، باید واحدهای مرغداری بدون بیمه، اقدام لازم را در این خصوص انجام دهند.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری با اشاره به این که ظرف یک هفته برای بیمه واحدهای بدون بیمه باید اقدام گردد، اشاره کرد: وقتی در این ستاد موضوعی مصوب شود، دستگاه اجرائی مربوط باید آنرا اجرا نماید.
به گفته نخعی با هدف جلوگیری از شیوع بیماری آنفلوانزای حاد پرندگان، بطور مرتب مرغداری ها، سدها و آبگیرهای خراسان جنوبی باید پایش شوند و هشدارهای لازم در این خصوص بوسیله رسانه های استان به جامعه هدف باید داده شود.

1402/09/01
تگهای خبر: آنفلوانزا , امداد , بهداشت , بیماری