به بهانه روز جهانی سرطان؛

زنان از سرطان دهانه رحم چه می دانند

زنان از سرطان دهانه رحم چه می دانند به گزارش بیمارستان دی، سرطان دهانه رحم چهارمین سرطان شایع در بین زنان در جهان است، به صورتی که سالانه 1200 تا 1400 مورد جدید از این نوع سرطان در کشور گزارش می شود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، سرطان دهانه رحم در صورت تشخیص سریع قابل درمان است و شناخت علایم، مراجعه به پزشک و انجام سفارش های پزشکی برای رفع هر گونه نگرانی یک گام حیاتی بشمار می رود. البته اگر سرطان به مراحل پیشرفته تر برسد هم به شرط تشخیص بموقع، با جراحی، رادیوتراپی یا شیمی درمانی قابل درمان است. البته، سرطان هایی که دیر تشخیص داده می شوند نیز با درمان مناسب و مراقبت های تسکینی کنترل می شود. غربالگری سالانه از مهم ترین گام ها برای شناخت سریع سرطان دهانه رحم است، اما به گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۲۱ از هر ۱۰ زن ۳۰ تا ۵۰ ساله ایرانی، تنها ۴ زن تست غربالگری انجام داده است. این آمار در مقایسه با میزان ابتلاء خیلی کم است. بر اساس اعلام مرکز اطلاعات ویروس HPV در سال ۲۰۲۳ ایران ۳۳.۵ میلیون نفر جمعیت زنان بالای ۱۵ سال دارد که در معرض خطر ابتلاء به سرطان دهانه رحم هستند. بنا بر تحقیقات این مؤسسه پژوهش بین المللی، هر ساله ۱۰۵۶ زن به این بیماری مبتلا می شوند که ۶۴۴ نفر از آنها بر اثر این بیماری جان خودرا از دست می دهند. سرطان دهانه رحم، چهارمین سرطان شایع در میان زنان ایرانی و دهمین سرطان شایع در میان زنان ۱۵ تا ۴۴ سال است. علائم سرطان دهانه رحم چیست بنا بر اعلام مرکز تحقیقات بهداشت باروری ولیعصر (عج)، سرطان دهانه رحم ممکنست در ابتدا هیچ علامتی ایجاد نکند، اما هنگامی که علایم به وجود می آورد می تواند موجب خونریزی واژینال در فاصله بین سیکل های قاعدگی (یعنی خونریزی زمانی اتفاق می افتد که شما پریود نیستید)، پس از رابطه جنسی، یا پس از یائسگی شود. توجه داشته باشید که برخی از این علایم بسیار رایج هستند و می توانند در وضعیت مختلف رخ دهند. از ین جهت، داشتن هر یک از آنها لزوماً به مفهوم ابتلاء به سرطان دهانه رحم نیست. ولی از آنجا که همیشه و بطور ویژه درباره ی این سرطان خاص، پیشگیری بهتر از درمان است و تشخیص سریع آن ارتباط مستقیمی با افزایش احتمال موفقیت درمان دارد، مراجعه به پزشک الزامی است. سبز می تواند سفید باشد همچون راه های پیش گیری از سرطان دهانه رحم، تشخیص سریع و در سنین پایین، واکسن HPV و غربالگری مداوم دهانه رحم است. زنان باید از سن ۲۱ سالگی به بعد، هر چند سال یکبار غربالگری سرطان دهانه رحم که به طور معمول آنرا به نام آزمایش پاپ اسمیر می شناسند، انجام دهند. سرطان دهانه رحم، تنها بیماری غیر واگیر است که با مراقبت و رعایت سبک زندگی می توان از آن پیشگیری و از ابتلای خود و دیگران جلوگیری کرد؛ فقط کافی است با آگاهی بیش از آن، شناخت علایم و انجام معاینات و چکاپ های منظم از خود در مقابل آن مراقبت نماییم. همه می توانیم با مطالعه بیشتر در بخش مسئولیت های اجتماعی مای لیدی، آگاهی خودرا درباره ی این بیماری افزایش دهیم و با برداشتن قدم های کوچک اما تأثیرگذار نه فقط به خود، بلکه به حفظ سلامت جامعه کمک نماییم.

1402/11/17
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , پزشكی