امضای تفاهمنامه استریل سازی صافی های دیالیز با تاکید بر دانش پرتودهی

امضای تفاهمنامه استریل سازی صافی های دیالیز با تاکید بر دانش پرتودهی به گزارش بیمارستان دی، تفاهم نامه همکاری میان شرکت توسعه کاربرد پرتوهای سازمان انرژی اتمی ایران و کنسرسیوم دیالیز کشور، بمنظور پرتودهی و استریل صافی های دیالیز تولیدشده در ایران به روش ایمن و پاک منعقد گردید.


به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، آئین امضای تفاهمنامه همکاری میان شرکت توسعه کاربرد پرتوها و کنسرسیوم دیالیز کشور، بمنظور پرتودهی و استریل کردن صافی های دیالیز تولیدشده در کشور به روش ایمن و پاک انجام شد.

بر طبق این تفاهمنامه قرار شد ماهانه حداقل ۱۰۰ هزار صافی دیالیز با بهره گیری از دانش پرتودهی استریل شود و این میزان بصورت پلکانی افزایش یابد. این در حالیست که حال سازمان انرژی اتمی ایران قادر می باشد پنج میلیون صافی دیالیز تولیدشده توسط کنسرسیوم دیالیز کشور و شرکت «مدیتکتیس» را به روش پرتودهی استریل کند.

شایان ذکر است تا پیش از این صافی های دیالیز با وجود عوارض فراوان برای بیماران از روش گاز اتیلن اکساید استریل می شدند، این در حالیست که سازمان های بین المللی در رابطه با تجهیزات پزشکی به سبب مخاطرات فراوان گاز اتیلن اکساید، این تکنیک استریل سازی را ممنوع اعلام نموده اند، با این وجود در کشور ما با وجود قوانین عدم استفاده از این تکنیک و الزام به استفاده از روش های نوین مانند پرتودهی، بازهم از روش های پرخطر برای استریل سازی استفاده می شود.

سازمان انرژی اتمی ایران در امتداد وظایف اجتماعی خود و آگاهی از مضرات فراوان روش های استریل سازی مبتنی بر گازهای سمی، در سال ۱۴۰۱ به دستور محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور با بارگذاری چشمه کبالت ۶۰ ظرفیت پرتودهی و استریل سازی به روش پرتودهی را بطور بی سابقه ای در کشور افزایش داد به صورتی که هم اکنون ظرفیت پرتودهی به ۱۰ میلیون فیلتر دیالیز در سال رسیده است.

لازم به ذکر است هم اکنون، در جهان تمام تجهیزات پزشکی با کلاس خطر بالا و بطور متوسط ۵۴ درصد از تولیدات یکبار مصرف پزشکی با بهره گیری از پرتو استریل می شوند. این رقم در کشوری مانند ژاپن به ۷۴ درصد رسیده است، در حالیکه این میزان در ایران برای تمام تولیدات پزشکی کمتر از پنج درصد است.

صنعت هسته ای کشور در قالب ماموریت های خود در عرصه توسعه کاربرد پرتوها، با استمرار همکاری ها و کوشش های هدفمند، مصمم است زمینه بهره مندی هرچه گسترده تر جامعه از مزایای باارزش فناوری پرتودهی را فراهم سازد. بدیهی است تحقق این هدف، با مشارکت فعال صنایع و بخش های مختلف کشور، گامی مرثر در حوزه پیشرفت سطح سلامت، کیفیت و رفاه عمومی به شمار می آید.

حرف آخر اینکه لازم به ذکر است تا قبل از این صافی های دیالیز با وجود عوارض فراوان برای بیماران از روش گاز اتیلن اکساید استریل می شدند، این در حالیست که سازمان های بین المللی در ارتباط با تجهیزات پزشکی به جهت مخاطرات فراوان گاز اتیلن اکساید، این تکنیک استریل سازی را ممنوع اعلام کرده اند، با این وجود در کشور ما با وجود قوانین عدم استفاده از این تکنیک و اجبار به استفاده از روش های نوین مانند پرتودهی، بازهم از روش های پرخطر برای استریل سازی استفاده می شود. این رقم در کشوری مانند ژاپن به ۷۴ درصد رسیده است، در صورتی که این میزان در ایران برای تمام تولیدات پزشکی کمتر از پنج درصد است.

1404/07/21
11:29:29
5.0 / 5
7
تگهای خبر: پزشك , پزشكی , سلامت , فناوری
با این مطلب بیمارستان دی موافقید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب بیمارستان دی
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
بیمارستان دی
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان

بیمارستان دی، با ارائه خدمات درمانی باکیفیت و استفاده از پزشکان مجرب، همراه شما در راه سلامتی. سلامتی شما، اولویت ما