اولویت های داروسازان در دهه پنجم انقلاب اعلام شد

ضرورت توسعه خدمات داروسازان در داروخانه ها

ضرورت توسعه خدمات داروسازان در داروخانه ها بیمارستان دی: نایب رییس انجمن داروسازان، توسعه خدمات داروسازان در داروخانه ها و موسسات درمانی و توانمندسازی داروخانه ها را از اولویت های داروسازان در دهه پنجم انقلاب خواند.

دكتر سیدعلی فاطمی در گفت وگو با ایسنا، در توضیح اولویت های اصلی جامعه داروسازی كشور در آستانه ورود به دهه پنجم انقلاب، تصریح كرد: داروسازان ایران در این چهار دهه توانسته اند تولید دارو را از ۲۵ درصد در پیش از انقلاب به بیش از ۹۵ درصد برسانند و این موفقیت بزرگی است كه ریشه در خودباوری جوانان آن روز و تلاش روزافزون جامعه داروسازی داشته، ولی با این وجود در توسعه خدمات داروسازان در داروخانه ها و موسسات درمانی چندان موفق نبوده ایم.

وی ادامه داد: از حدود ۶۰ سال قبل كه عرضه داروهای بسته بندی شده در داروخانه ها روز به روز بیشتر شده است، نقش داروسازان داروخانه ها در عرصه عرضه دارو، از سازنده و تركیب كننده دارو، به فروشنده داروهای آماده تغییر پیدا كرده است. به همین جهت در كشورهای پیشرفته متناسب با این تغییر، نقش داروسازان هم عوض شده و به ارائه دهنده خدمات دارویی تبدیل گشته اند، ولی متاسفانه توانمندسازی داروخانه ها در این عرصه چندان در كشور ما مورد توجه قرار نگرفته است.

فاطمی اضافه كرد: امروزه هم بیماری ها متنوع شده و هم تعداد و تنوع داروها بسیار زیاد شده و امكان عرضه این خدمات توسط پزشكان وجود ندارد، با این وجود متاسفانه در كشور ما هنوز اهمیت خدمات داروسازان در كاهش عوارض و هزینه های درمان روشن نشده است.

وی در مورد اهداف گردهمایی های دوره ای انجمن داروسازان ایران، خاطرنشان كرد: انجمن داروسازان ایران با بیش از ۷۰ سال سابقه رسمی فعالیت در كشور، متشكل از ۴۸ شعبه در سراسر ایران است و هر ساله همایش هایی را در یكی از قطب های كشوری برگزار می نماید. در شش ماهه اخیر، همایش اول در قطب غرب كشور و همایش اخیر در قطب كشوری جنوب (انجمن های هرمزگان، بوشهر، فارس، یزد، اهواز، آبان و دزفول) طی دو روز برگزار گردید.

فاطمی ادامه داد: در این گردهمایی ها، ضمن بحث مرتبط با مسائل روز جامعه داروسازی، با دعوت از مسئولین مرتبط، به مشكلات خاص داروسازان در آن استان ها هم پرداخته می گردد.

نائب رئیس انجمن داروسازان ایران، محورهای اصلی گردهمایی اخیر در اهواز را اشتغال داروسازان جوان در افق چشم انداز ۱۴۰۴، توانمندسازی داروخانه ها و ارتقای سطح خدمات داروسازان در جامعه، كاهش تصدی گری دولت در عرصه داروخانه داری، مقید كردن سازمان های بیمه به رعایت قانون و پرداخت خسارت دیركرد به داروخانه ها، رعایت دستورالعمل قیمت گذاری دارو توسط سازمان غذا و دارو و حفظ حاشیه سود داروخانه ها، پیگیری حقوقی دخالت غیر قانونی شورای رقابت در مفاد آئین نامه داروخانه ها عنوان نمود.

وی در انتها اظهار داشت: امیدواریم در سال های پیش رو بتوانیم ارزش و اهمیت خدمات دارویی را برای مسئولین و مردم به خوبی تبیین نماییم تا داروسازان به جایگاه واقعی در نظام سلامت دست پیدا كرده و مردم از مواهب آن بهره مندتر شوند.

1396/11/24
تگهای خبر: خدمات , دارو , داروخانه , داروسازی