رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت خبر داد؛

برنامه ریزی برای تشخیص زودهنگام سه نوع سرطان در ایران

برنامه ریزی برای تشخیص زودهنگام سه نوع سرطان در ایران بیمارستان دی: رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت، اظهار داشت: در زمینه تشخیص زودهنگام سرطان، برای سه نوع سرطان پستان، روده بزرگ و دهانه رحم، برنامه ریزی كردیم.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر علی قنبری مطلق در مورد اقدامات وزارت بهداشت در جهت تشخیص و درمان سرطان، اظهارداشت: بحث توسعه مراكز سرطان بعنوان بخشی از برنامه های توسعه زیرساخت تشخیص و درمان، از سال ۱۳۹۴ و بعد از انجام «برنامه ملی آمایش سرزمینی سرطان» كلید خورد.
وی اظهار داشت: بر مبنای این برنامه، میزان تجهیزات و امكانات موجود شناسایی و پیش بینی این موارد تا ۱۰ سال آینده تحت عنوان «سند توسعه شبكه ملی مراقبت سرطان» مشخص شد.
رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت تصریح كرد: در قالب این برنامه از سامانه GIS (سیستم اطلاعات جغرافیایی) جهت توزیع مناسب امكانات بهره گرفته شد؛ سه نوع مركز تیپ یك (تشخیص زودهنگام سرطان)، تیپ دو (تشخیص و درمان سرطان) و تیپ سه (مركز جامع سرطان) تعریف شد و بعد از جانمایی، ساخت ۱۳۷ مركز تیپ یك از سال ۹۴ آغار شد كه پیشرفت حدود ۸۰ درصد دارند و تا آخر سال، ساخت ۷۵ مركز تمام می شود، این مراكز وقتی در چرخه تشخیص قرار می گیرند، نقش مهمی در شناسایی افراد مبتلا به سرطان دارند.
قنبری مطلق اظهار داشت: در زمینه تشخیص زودهنگام سرطان، برای سه سرطان مهم پستان، روده بزرگ و دهانه رحم، برنامه ریزی كردیم تا در قالب غربالگری در مراكز تشخیص زودهنگام، افرادی كه علائم مشكوك به سرطان دارند و افرادی كه در معرض خطر هستند، سریع شناسایی شوند و اقدامات زودهنگام درمانی آغاز شود.
وی ادامه داد: برای تجهیز این مراكز از محل گرنت اهدایی دولت ژاپن، ۵۰ دستگاه ماموگرافی تا آخر سال ۲۰۱۸ تامین خواهد شد و برای سایر تجهیزات هم از ظرفیت بخش خصوصی بهره گرفته خواهد شد.
قنبری مطلق اظهار داشت: بهره گیری از ظرفیت خیرین هم برای تجهیز این مراكز صورت گرفته به صورتی كه برای ۲۰ مركز، ۵۰ درصد اعتبار مورد نیاز برای تجهیز تقبل شده است و دانشگاه هایی كه آمادگی تامین ۵۰ درصد باقیمانده را داشته باشند، می توانند از این فرصت استفاده كنند.
وی اظهار داشت: همینطور در قالب «برنامه ملی مدیریت سرطان» و به منظور ارتقای كیفیت خدمات و استاندارد سازی آنها، تدوین آیین نامه های مراكز سرپایی شیمی درمانی، مراكز تشخیص و درمان سرطان و مراكز حمایتی تسكینی و همینطور دستور العمل مدیریت خدمات شیمی درمانی، تسكینی و تشخیص زودهنگام و ۱۵ راهنمای بالینی تشخیص و درمان سرطان به آخر رسیده و بزودی ابلاغ خواهد گردید.
قنبری مطلق توضیح داد: در حوزه درمان مهمترین اقدام، تدوین راهنماهای بالینی و پروتكل های ملی است كه با زیرساخت نرم افزاری برای عرضه خدمت به بیماران مبتلا به سرطان طراحی شده است كه منجر می شود، اثربخشی درمان ها افزایش پیدا كند.
وی به بیان اقداماتی كه در حوزه پیشگیری از سرطان درحال انجام است، پرداخت و اظهار داشت: در حوزه پیشگیری از سرطان برگزاری كمپین ها، جلسات آموزشی و اطلاع رسانی و همینطور تولید محتواهای آموزشی كه به صورت هماهنگ در سطح ستاد وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور انجام می شود، نقش مهمی در آگاهی بخشی مردم از عوامل خطر سرطان دارد.
قنبری مطلق در مورد مراقبت های حمایتی و تسكینی هم اظهار داشت: برای بهبود زندگی بیماران مبتلا به سرطان هم در بعضی مراكز، مراقبت های تسكینی ظرف چندماه آینده آغاز می گردد و علاوه بر آن كارگاه های آموزشی هم به صورت متمركز در تهران برگزار می شود و به تدریج این خدمات در كشور توسعه پیدا خواهد نمود.
وی در مورد دارو و خدمات درمانی بیماران بیان كرد: عرضه خدمات رادیوتراپی و شیمی درمانی در مراكز دولتی مجانی است و ۸۰ درصد از داروهای شیمی درمانی توسط سازمان های بیمه گر و وزارت بهداشت تحت پوشش قرار دارد.
قنبری مطلق ادامه داد: اتفاق مهم در حوزه سرطان، ثبت سرطان در دو فاز است كه درحال توسعه است، فاز یك كه گزارش ثبت سرطان سال ۹۳ بود، اجرا شد، سال بعد گزارش سال ۹۴ و ۹۵ منتشر می شود، اما با توسعه فاز دو ثبت سرطان جزو كشورهایی خواهیم بود كه كیفیت ثبت سرطان استاندارد مطلوبی دارند.

1396/12/03
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , خدمات , درمان