تاثیر ارتباطات اجتماعی بر سلامت

تاثیر ارتباطات اجتماعی بر سلامت به گزارش بیمارستان دی انسان ها در گروه های اجتماعی به دنیا می آیند و تمام زندگی شان را در بخشی از یك جامعه می گذرانند و به همین خاطر نمی توان عنصر اجتماع را از تكامل فرد حذف نمود. اما آیا تابحال به این نكته فكر كرده اید كه ارتباطات اجتماعی چگونه بر سلامت تاثیر می گذارند؟

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، انسان ها رویا دارند، یاد می گیرند، رشد كرده و كار می كنند. جامعه ای كه در آن متولد شده ایم و جوامعی كه در طول زندگی مان آنها را دنبال می نماییم هویت شخصی ما را شكل می دهند.

بیشتر افراد در تعاملات اجتماعی احساس آرامش دارند و از داشتن تجربیات مشترك لذت می برند. همینطور بعضی از افراد داشتن دوست را انگیزه ای می دانند تا به فعالیت های سالم بپردازند.

بررسی ها نشان داده است ارتباطات بین افراد بخش هایی از سیستم عصبی بدن را تحریك می كند تا انتقال دهنده های عصبی را ترشح كنند كه وظیفه شان تنظیم واكنش ها به استرس و اضطراب است. به بیان دیگر زمانی كه ما ارتباط چهره به چهره داریم راحت تر می توانیم در طولانی مدت به فاكتورهای استرس غلبه نماییم.

همچنین كارشناسان معتقدند در نتیجه تعاملات اجتماعی دوپامین تولید می گردد كه همچون مورفین طبیعی عمل می كند. بررسی هایی كه در گذشته هم انجام شده نشان دهنده فوائد حمایت ها و تعاملات اجتماعی است. به صورت مثال سال قبل نتایج یك مطالعه نشان داد افرادی كه به علت سرطان تحت شیمی درمانی قرار می گیرند در صورت برخورداری از حمایت های اجتماعی و بودن در جمع دوستان و اعضای خانواده به لحاظ جسمی و روانی قوی تر هستند.

نتایج بررسی ها همینطور حاكیست تعامل داشتن با دیگران باعث پرورش یافتن مغز می گردد. انگیزه ها و ارتباطات اجتماعی به ارتقاء حافظه كمك كرده و مغز را از بیماری های عصبی پیش رونده حفظ می نماید.

همچنین سال قبل مطالعه ای انجام گرفت كه مشخص شد حفظ روابط دوستانه در دوران پایانی زندگی از زوال ذهنی پیشگیری می كند.

علاوه بر این، نتایج مطالعات اخیر حاكی از مرتبط بودن ارتباطات اجتماعی با سلامت جسمی و داشتن عاداتی بهتر با سبك زندگی سالم تر است. همینطور بررسی انجام شده در هلند نشان داد افرادی كه به لحاظ اجتماعی فعال می باشند كمتر در معرض مبتلا شدن به دیابت نوع دو قرار دارند.

به گفته كارشناسان حاضر شدن در میان افرادی كه مشوقی برای داشتن عادات سالم و دستیابی به اهداف سبك زندگی چالشی باشند سبب می گردد فرد نسبت به نوع مواد غذایی مصرفی، انجام حركات ورزشی و دیگر كارهای مرتبط هوشیارتر باشد.

به گزارش مدیكال نیوز تودی، مطالعه اخیر نشان داده است افرادی كه به صورت دسته جمعی ورزش می كنند در مقایسه با افرادی كه به تنهایی ورزش می كنند استرس كمتری داشته و سلامت روان و جسم آنان بهتر است.

1396/12/07
تگهای خبر: استرس , سلامت , بیماری , مغز