دبیر كنگره رادیولوژی مطرح كرد؛

یبوست در كودكان شایع است، اهمیت تشخیص درست بیماری ها

یبوست در كودكان شایع است، اهمیت تشخیص درست بیماری ها بیمارستان دی: دبیر سی و چهارمین كنگره رادیولوژی، اظهار داشت: بیماری های گوارشی در كودكان كه در صدر آن مشكل یبوست بوده، امروزه بسیار در جامعه ما شایع است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر علی حكمت نیا، در آستانه برگزاری سی و چهارمین كنگره بین المللی رادیولوژی تصریح كرد: این كنگره چهار محور اصلی در رابطه با رادیولوژی بیماری های كودكان، بیماری های دستگاه گوارش، دستگاه های ادراری و كلیه و بیماری های اسكلتی عضلانی دارد.
استادیار رادیولوژی دانشگاه علوم پزشكی اصفهان، اضافه كرد: در بخش كودكان مباحث و محورهایی همچون رادیولوژی بیماری های راه های ادراری كودكان و لزوم تشخیص و درمان به موقع مدنظر قرار گرفته چون كه در بیماری هایی همچون مشكلات دستگاه ادراری در صورتی كه زود تشخیص داده نشود و درمان قطعی صورت نگیرد، نارسایی كلیه و مشكلات بزرگ تری تولید خواهد شد.
دبیر سی و چهارمین كنگره رادیولوژی ادامه داد: بیماری های ریه و راه های هوایی بخش دیگری از مبحث رادیولوژی كودكان در این كنگره بوده و بیماری های ریه و راه های هوایی در كودكان طیف وسیعی را به خود اختصاص می دهد كه بخشی از آنها همچون نارسایی ریه در نوزادان مادرزادی بوده و در بدو تولد بروز می یابد. تومور قفسه صدری ریه در بعضی از این موارد بدخیم بوده و اگر تشخیص به موقع آن انجام نگیرد عوارض زیادی برای كودك همچون مرگ به همراه دارد.
حكمت نیا بیان داشت: بخش دیگر كه در حوزه كودكان مدنظر قرار گرفته بیماری های عفونت تنفسی در كودكان و نوزادان بوده كه اگر زود تشخیص داده شود از صدمات غیرقابل جبران در آنها پیشگیری خواهد شد.
وی افزود: بیماری های گوارش در كودكان در صدر آن مشكل یبوست بوده كه امروزه بسیار در جامعه ما شایع است، ازاین رو رادیولوژی در رابطه با این مسئله حائز اهمیت به حساب می آید چون كه این مشكل می تواند در كودكان علل ساده كه مربوط به رژیم غذایی بوده، تا مسئله جدی ناشی از عدم تكامل سلول های عصبی روده كودك در دوره جنینی باشد كه افتراق این دو مسئله از یكدیگر بسیار مهم است.
استادیار رادیولوژی دانشگاه علوم پزشكی اصفهان بیان داشت: در صورتی كه یبوست كودك در رابطه با رژیم تغذیه ای باشد، با اصلاح غذایی و یا درمان دارویی، مشكل حل خواهد شد، ولی در صوری كه مسئله ناشی از عدم تكامل سلول عصبی باشد، باید این مسئله هر چه سریع تر تشخیص و مورد جراحی قرار گیرد و اگر تشخیص این دو مسئله از یكدیگر به اشتباه صورت گیرد، مشكلات زیادی برای كودك همچون اختلالات رشدی تولید خواهد شد.
حكمت نیا خاطرنشان كرد: این مورد در پنلی با حضور متخصصان كودكان و جراحی كودكان همینطور اساتیدی از هلند و آلمان مطرح و راه های افتراق این دو مسئله و درمان مناسب مورد بحث و گفت وگو قرار می گیرد.
سی و چهارمین كنگره بین المللی رادیولوژی ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت ۹۷ (۱ تا ۴ می ۲۰۱۸) در برج میلاد تهران با حضور اساتید و صاحب نظران داخلی و خارجی برگزار می گردد.

1397/02/03
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , درمان