معاون سازمان نظام پزشكی مطرح كرد

انتقاد به تعیین سقف ریالی در نسخه نویسی پزشكان، علت افزایش هزینه ها در طرح تحول سلامت

انتقاد به تعیین سقف ریالی در نسخه نویسی پزشكان، علت افزایش هزینه ها در طرح تحول سلامت بیمارستان دی: معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشكی، تعیین سقف ریالی در ویزیت و نسخه نویسی پزشكان را مشكل ساز خواند و اظهار داشت: درست است كه بیمه باید در سقف منابع تعیین شده حركت نماید، اما روش اجرای چنین طرح هایی درست نیست و ما خواستار آن هستیم كه جامعه پزشكی در جریان درمان مردم دغدغه نداشته باشند.



به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر محمد جهانگیری در نشستی خبری درباره مباحث مطرح در خصوص تعیین سقف ریالی در نسخه نویسی و ویزیت پزشكان، اظهار داشت: از نظر ما بدترین نوع تعیین سقف در این مرحله صورت گرفته است كه به صورت ریالی، سقف تعیین شده است. سوال این است كه بعد از پر شدن سقف، مردم چه كنند؟ مردم و مراكز درمانی چه كنند؟ این نوع سقف گذاری، میان پزشك و بیمار تقابل بوجود می آورد و آن را شدت می بخشد.

وی در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص رد تعیین سقف از جانب سازمان بیمه سلامت، اظهار داشت: طبق گزارشات واصله به ما، سازمان بیمه سلامت این بحث را داشته و سقفی را گذاشته است. درست است كه بیمه باید در سقف منابع تعیین شده حركت نماید، اما روش اجرای آن درست نیست و ما خواستار آن هستیم كه جامعه پزشكی در جریان درمان مردم دغدغه نداشته باشند. اگر مقرر است بسته خدمت كوچك شود، نباید محدودیتی در دسترسی مردم به خدمات تولید شود. دسترسی مردم به خدمات درمانی نباید دغدغه زمان و مكان داشته باشد. این طرح می تواند عوارض و مسایل مختلفی داشته باشد.

جهانگیری در این باره اضافه كرد: اغلب پزشكان همچنان بیماران را ویزیت می كنند و چنین بخشنامه هایی بدون شك باعث خسران برای آنها شده است. این مشكل هم بیشتر از هر بخشی برای بخش دولتی بوجود آمده است؛ چراكه از یك سو صحبت از درآمد اختصاصی برای بیمارستان ها می نماییم و از یك سو هم برای آن محدودیت تولید می نماییم.

وی ادامه داد: ما پیشنهاد دادیم كه سازمان نظام پزشكی در كنترل هزینه ها همراه بیمه ها و وزارت بهداشت و دانشگاه هاست، اما به شرط آنكه مباحث منطقی و اصولی اجرا شود تا بتوانیم بحث تعدیل هزینه ها را به صورتی خوب و منطقی داشته باشیم. البته لازم به ذكر است كه تعادل منابع و مصارف تنها به مصرف بازنمی گردد و در جاهایی هم باید منبع افزایش یابد.

علت افزایش هزینه های سلامت به دنبال اجرای طرح تحول

معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشكی همینطور در ادامه صحبت هایش در پاسخ به سوال ایسنا درباره هزینه های طرح تحول نظام سلامت و اینكه برخی ها این افزایش هزینه ها را به گام سوم طرح تحول و بازنگری در كتاب تعرفه ها نسبت می دهند، اظهار داشت: واقعیت این است كه این آدرس اشتباه دادن به مردم، جامعه، تصمیم گیران و سیاستگذاران است.

وی در این باره اضافه كرد: با تغییر و تصحیح تعرفه ها هرچند هزینه های مترتب بوده اما به نظر كارشناسان اصل ماندگاری طرح تحول، همین اصلاح تعرفه ها بود؛ چراكه در غیر این صورت ارائه خدمات این طرح در شهرستان ها میسر نبود. در عین حال تاكید می كنم كه كمتر از ۱۰ درصد این هزینه های انباشته، به تعرفه ها مربوط می گردد.

جهانگیری ادامه داد: بر مبنای قانون، تعداد انبوهی از مردم كه بیمه نشده بودند، تحت پوشش بیمه قرار گرفتند اما منابعی برای آن در نظر گرفته نشد؛ منابعی كه هزینه ای معادل ۴هزار میلیارد تومان در سال را به دنبال دارد. از سوی دیگر پیش از طرح تحول نظام سلامت ۳۷ درصد هزینه های سلامت از جیب مردم پرداخت می شد كه پس از طرح تحول به شش درصد رسید. همینطور ۱۲۰۰ خدمت كه بیمه نبود، در قالب این طرح تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و بدین سان دسترسی مردم به این خدمات افزایش یافت.

وی ادامه داد: همینطور در جریان طرح تحول نظام سلامت، ۳۰۰ قلم دارو به تعهدات بیمه افزوده شد. مجموع این موارد، ۹۰ درصد هزینه های انباشته شده را شامل می گردد. همینطور برخلاف برخی ادعاها، در جریان طرح تحول سلامت، تعرفه ها ۹۶درصد رشد داشتند كه از این ۹۶ درصد كه حق حرفه ای پزشكان بوده كلا ۴۰ تا ۴۲ درصد پرداخت شده است و مابقی آن صرف نوسازی بیمارستان ها، كارانه پرسنل دیگر و مواردی از این قبیل شده است. از طرفی هم بیش از یكسال است كه همین تعرفه ها پرداخت نشده است.
وی اضافه كرد: هم اكنون جامعه پزشكی داروسازان، آزمایشگاه ها و... یكی از تامین كنندگان منابع نظام سلامت شده اند. چون كه مدت هاست در پرداخت هایشان تاخیر بوجود آمده است.
جهانگیری ادامه داد: همینطور در سال ۹۳ به دنبال اصلاح تعرفه ها، مقرر شد كه در سال های پس از آن هم رشد تعرفه ها را داشته باشیم تا عقب ماندگی در حوزه تعرفه ها اتفاق نیفتد، ضمن اینكه تاكید میكنم رشد تعرفهها مربوط به بخش بستری بود و سرپایی را شامل نمی شد. همینطور بیشتر رشد تعرفه ها در بخش دولتی اعمال شد. اما متاسفانه در سال۹۴ با رشد صفر درصدی، در سال ۹۵ با رشد ۳ درصدی و امسال هم با رشد ۵ درصدی مواجه شدیم. این در شرایطی است كه پیش از سال ۹۳ هم به مدت شش سال تعرفه ها فریز شده بود.
معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشكی اظهار داشت: اكنون قیمت های واقعی احصا شده و درخواست مان آن است كه بر مبنای آن اقدام گردد. در هر صورت اینكه هزینه های طرح تحول را به تعرفه ها نسبت دهند، آدرس غلط دادن است و سهم تعرفه ها در هزینه های طرح تحول، كمتر از 10 درصد است.




1397/03/30
15:34:46
5.0 / 5
4222
تگهای خبر: بیمارستان , بیمه , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان