عضو كمیسیون بهداشت مجلس عنوان كرد؛

وضعیت دارو در بازار ایران

وضعیت دارو در بازار ایران به گزارش بیمارستان دی عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به اینكه بخش اعظم داروی مورد نیاز كشور در داخل تولید می شود، تصریح كرد: بازار دارویی ایران برای شركت های دارویی از جذابیت لازم برخوردار می باشد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، محمدنعیم امینی فرد در مورد شرایط صادرات دارویی در كشور، اضافه كرد: بازار دارویی كشوراز جذابیت قابل قبولی برای شركت های دارویی برخوردار است، درسفر اخیر وزیربهداشت به پاكستان وزیر بهداشت عمان به دنبال تولید سرمایه گذاری های مشترك و واردات دارو از ایران بود. وی با اشاره به اینكه كمپانی ها و شركت هایی دارویی به علت وجود مزیت های نسبی در بازار دارویی ایران عملا سطح تولید دارو و افق بازاریابی دارویی خویش را خیلی گسترش ندادند، ادامه داد: اگر مشوق های لازم مدنظر قرار گیرد و یا اینكه بازار گسترده تری مورد توجه قرار گرفته و با عنایت به توانایی های فنی و تكنولوژی در كشور اقدام به بازاریابی و صادرات دارو شود، به طورحتم شرایط صادرات دارو بهتر خواهدشد. امینی فرد با اشاره به اینكه بازار دارویی داخل از جذابیت لازم برای شركت های دارویی برخوردار است، خاطرنشان كرد: در این شرایط نیازی به تنوع در بازار برای شركت های دارویی جدید و خارجی نیست، ضمن اینكه برای صادرات دارو نمی توان یارانه تعریف كرد. درحال حاضر سیستم پوشش دارویی برای درمان بیماران صعب العلاج و داروهای سرطان جلوگیری از پرداخت یارانه دارو است. وی با اشاره به اینكه دارو باید به قیمت منطقی و تمام شده تولید شود، اظهار داشت: یارانه تنها با استفاده از سیستم بیمه ای اعمال می شود، بنابراین است كه شیب قاچاق دارو از ایران به خارج از كشور كاهش پیدا كرده است. البته قسمت اعظم داروها در داخل تولید می شود، اما میزان مصرف دارو در بعضی بیماری ها به حدی نیست كه خط تولید آن داروی خاص در كشور تولید شود. امینی فرد با تاكید براینكه برخی بیماری ها مانند هموفیلی در گسترده یك طیف دیده می شود، اضافه كرد: قسمت قابل توجهی از داروی بیماران هموفیلی در داخل تولید می شود، تنها چند قلم دارو برای این بیماران از خارج وارد می شود؛ ازاین رو در این خصوص سازمان انتقال خون باید ورود جدی تری به حل مشكلات این بیماران داشته باشد. عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس، اظهار داشت: در ارتباط با تولید فاكتورهای انعقادی باید بازار كشورهای منطقه را مد نظر قرار دهیم، یعنی با عنایت به ظرفیت قابل قبول علمی و تكنولوژیكی می توان در مورد بازار داخلی برنامه ریزی كرد، یا تحت لیسانس شركت های معتبر برای تولید داخل نگاهی هم به شركت های منطقه داشت.

1396/07/21
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , دارو , درمان