سخنگوی سازمان غذا و دارو:

برخی برای یك دمنوش، یك داروخانه خواص می نویسند

برخی برای یك دمنوش، یك داروخانه خواص می نویسند بیمارستان دی: سخنگوی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: برخی برای فروش محصولات خود تبلیغات غلو شده انجام می دهند و برای یك دمنوش به اندازه یك داروخانه خواص می نویسند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، كیانوش جهانپور در حاشیه بازدید اصحاب رسانه از معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی اصفهان، اظهار نمود: تا زمانی كه تقاضا برای اجناس قاچاق وجود داشته باشد، جلوگیری از وارد شدن این كالاها بسیار مشكل و ناممكن است.
وی اداهم داد: بخش شایان توجهی از محصولات دارویی، آرایشی و غذایی قاچاق موجود در بازار تقلبی هستند و در بعضی كشورها یا حتی داخل كشور با برندهای معتبر تولید می شوند كه شهروندان نباید به آنها اعتماد كنند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو خاطرنشان كرد: حتی اگر محصولات قاچاق موجود در بازار متعلق به برند اصلی باشد بطور قطع سالم نیست. چون كه در محصولات غذایی، دارویی و آرایشی شرایط نگهداری در هنگاه حمل از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
جهانپور اظهار داشت: همه محصولات قاچاق در این حوزه، در شرایط غیر استاندارد و در دمای مثلا 50 درجه ای بدون حضور ناظر و به كشور وارد می شوند و این شرایط نگهداری پس از چندماهی كه محصول در انبارهای غیر مجاز كشور باقی می ماند، بر روی سلامت محصول تاثیر می گذارد.
وی ادامه داد: بنابرین علاوه بر اینكه محصولات قاچاق به اقتصاد كشور صدمه وارد می كنند، سلامت مردم را هم تحت تاثیر قرار می دهند و شهروندان باید علاوه بر ابعاد اقتصادی، به دلایل بهداشتی و سلامت هم از مصرف محصولات آرایشی- بهداشتی، دارویی و غذایی قاچاق اجتناب كنند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: برخی محصولات كه با تبلیغات ماهواره ای یا تلویزیونی با پیك در شهر توزیع می شوند هم باید مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو، سیب سلامت و دیگر استاندارها را داشته باشند. با این وجود هرچقدر هم نظارت بر این نوع فروش زیاد باشد، بهتر از نظارت و دقت داروخانه ها نیست.
جهانپور افزود: مردم باید با شناسه اصالت كالا آشنا گردند چون كه برخی شركت های متخلف حتی برچسب های اصالت كالا را هم جعل كرده و سامانه ای پیامكی هم طراحی نموده اند كه با ارسال كد به این سامانه پاسخی در خصوص اصالت كالا باز می گردد اما این سامانه متعلق به دولت نیست.
وی با اشاره به تبلیغات كالاهای غیر مجاز در رسانه های ملی اضافه كرد: باید به تبلیغات كالاها از دو منظر نگاه شود. در منظر نخست كالاهایی كه مجوز از سازمان غذا و دارو ندارند نباید در رسانه های رسمی تبلیغ شوند و این وظیفه رسانه است كه از كالایی كه تبلیغ می كند اطلاع داشته باشد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو خاطرنشان كرد: بعضی از شركت ها هم برای محصولاتی كه تولید می كنند تبلیغات غلو شده دارند. برای مثال برای یك شامپو تبلیغ می كنند كه به بهبود سرطان كمك می نماید یا برای یك دمنوش به اندازی یك داروخانه خواص می نویسند. این اقدام هم جرم تلقی می گردد.

1397/06/13
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , پزشك , پزشكی