رئیس مركز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشكی اصفهان:

۱۰ درصد جامعه كارگری مبتلا به اگزمای پوستی است

۱۰ درصد جامعه كارگری مبتلا به اگزمای پوستی است بیمارستان دی: اصفهان- رئیس مركز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشكی اصفهان اظهار داشت: ۱۰ درصد جامعه كارگری مبتلا به اگزمای پوستی است.

ذبیح الله شاهمرادی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینكه بیماری های پوستی در تمام سنین رخ می دهد اما در هر سنی با شیوع یك نوع از بیماری مواجه ایم، افزود: در سنین پایین و در كودكان بیشتر شاهد بروز شپش سر هستیم، در نوجوانان جوش های چركی شایع ترین علت رجوع است، در روستاها به علت تماس مستقیم با دام شاهد شیوع قارچ های حیوانی در میان اهالی روستا هستیم، در میان جوانان بیشتر شاهد بیماری های پوستی كه بر اثر مقاربت و رفتارهای پرخطر بروز كرده است و در زنان شاهد اگزمای پوستی هستیم و در سنین بالا سرطان های پوستی بروز می كند.وی به اگزماهای شغلی در میان كارگران و مشاغل سخت مثل مكانیك ها و كارگرها اشاره نمود و اضافه كرد: در ایران هم مثل سایر كشورها ۱۰ درصد از جامعه كارگری و مشاغل سخت مبتلا به اگزمای پوستی هستند یعنی از هر ۱۰ نفر یك نفر مبتلا می گردد كه بر این اساس پزشك طب صنعتی در كارخانجات مستقر است.رئیس مركز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشكی اصفهان هم در مورد وضعیت شیوع سالك در استان اصفهان تصریح كرد: بیشتر از یك دهه است كه در حوزه پیشگیری، كنترل و درمان بیماری سالك در سطح استان اصفهان اقدام كردیم وتوانستیم این بیماری را به یك سوم كاهش دهیم و سال قبل ۷۰۰پرونده به ثبت رسید.شیوع شپش در مهدهای كودك به علت بازی های دسته جمعیوی با اشاره به اینكه در اوایل تابستان پشه های آلوده مبادرت به گزش می كنند و یك دوران نهفتگی دارد كه در اوایل پاییز علائم آن در افراد مبتلا بروز می كند، اظهار داشت: هم اكنون كم كم شاهد بروز علائم و عوارض بیماری خواهیم بود.شاهمرادی با اشاره به اینكه بین ۲۰ تا ۴۰ درصد از انواع بیماری های پوستی را انواع اگزماها و حساسیت های پوستی شامل می شود، اظهار داشت: امروز شاهد شیوع شپش در مهدهای كودك به خاطر بازی های دست جمعی هستیم.وی همینطور به شیوع زگیل های كف پا اشاره و بیان كرد: زگیل های كف پا بیشتر در افرادی كه زیاد استخر می روند و به دلیل سائیدگی پا با سرامیك های زبر كف استخر یا آلوده بودن آب بروز می كند.یك چهارم بیماری های پوستی با استرس و اضطراب بروز می كندرئیس مركز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشكی اصفهان با اشاره به اینكه اضطراب و استرس عامل شیوع بیماری برص، لك و پیس و بروز لك های سفید شده است، اظهار داشت: استرس زیاد سبب چروك شدن پوست و ریزش مو می گردد.وی با اشاره به اینكه یك چهارم بیماری های پوستی با استرس و اضطراب و بیماری های روحی بروز می كند، افزود: سرطان پوست شایع ترین بیماری پوستی است.شاهمرادی با اشاره به اینكه هر نوع خالی كه خارش و خونریزی داشته باشد و بزرگ شود از نشانه های بیماری پوستی است، اضافه كرد: امروز كشاورزانی كه در معرض نور مستقیم آفتاب هستند در خطر مبتلا شدن به سرطان پوست سر هستند.

1397/07/24
تگهای خبر: استرس , بیماری , پزشك , پزشكی