استاد گروه فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشكی ایران مطرح كرد؛

افزایش كاربرد رشته علوم اعصاب در حوزه پزشكی

افزایش كاربرد رشته علوم اعصاب در حوزه پزشكی بیمارستان دی: دبیر علمی بخش پایه ششمین كنگره علوم اعصاب پایه و بالینی، اظهار داشت: مرز علوم اعصاب با رشته های مرتبط دیگر در حال كمرنگ تر شدن است و بر كاربردهای آن در حوزه پزشكی افزوده شده است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر توراندخت بلوچ نژاد مجرد، اظهارداشت: علوم اعصاب از دیر باز به بررسی ساختار، عملكرد، بیوشیمی، نحوه تكامل، ژنتیك، فارماكولوژی، نوروپلاستیسیتی و بیماری های مغز و اعصاب پرداخته است. دكتری فیزیولوژی انسانی، ادامه داد: این علم به مطالعه سیستم عصبی و اختلالات آن از سطح سلولی- مولكولی تا سطوح شناختی می پردازد و با تولید مدارهای دینامیكی نورونی برای مدلینگ اعمال و اختلالات سیستم عصبی، می تواند نكات مبهم خیلی از بیماری های عصبی را روشن نماید. وی اظهار داشت: علوم اعصاب در خلال سالیان اخیر با علوم و رشته های دیگر از جمله بیوانفورماتیك، نورولوژی، روانپزشكی، جراحی مغز و اعصاب، روانشناسی شناختی، تصویر برداری و علوم رایانه مرتبط شده است، كه این موجبات پیشرفت شگرف این علم را فراهم نموده و بر كاربردهای پزشكی آن بسیار افزوده است. استاد گروه فیزیولوژی دانشكده پزشكی، خاطرنشان كرد: هر چند دورنمای خوبی برای حوزه علوم اعصاب در دنیا متصور است و این علم با سرعت غیر قابل تصوری در حال پیشرفت و گسترش روزافزون بوده و پیشرفت های زیادی در این حوزه تا كنون حاصل شده است و مرزهای دانش را در حال طی نمودن است ولی در سطوح سلولی و زیر سلولی كماكان ناشناخته های بسیار وجود دارد. بعلاوه، نقش شبكه های عصبی و نورونی در تولید رفتارهای سطح بالا از جمله اعمال شناختی به خوبی مشخص نشده و نیاز به تحقیقات بیشتر در این زمینه شدیداً احساس می گردد. دبیر علمی بخش پایه ششمین كنگره علوم اعصاب پایه و بالینی، اضافه كرد: در خلال سالیان اخیر، با ظهور روش های جدید تصویربرداری عملكردی، الكتروفیزیولوژی، و بیولوژی ملكولی تلاش بر آن است كه نقشه نورونی و ناحیه ای اعمال سطح بالای مغز از جمله وظایف شناختی را شناسایی نمایند. همچنین، برقرار شدن ارتباط علوم اعصاب با علوم اجتماعی سبب شده كه نحوه تعامل مغز با عوامل محیطی بهتر مورد شناسایی قرار بگیرد. بلوچ نژاد ادامه داد: با گذشت زمان، مرز علوم اعصاب با رشته های مرتبط دیگر در حال كمرنگ تر شدن است و بر كاربردهای آن در حوزه پزشكی افزوده شده است. وی با اشاره به برگزاری ششمین كنگره علوم اعصاب پایه و بالینی، اضافه كرد: هدف از برگزاری كنگره نوروساینس، آشنا نمودن پژوهشگران حیطه اعصاب به خصوص محققین جوان با آخرین دستاوردهای این علوم در ایران و جهان برای استفاده و بكارگیری آنها در مطالعات و پژوهش های آتی است. وی اظهار داشت: موضوعاتی كه در این كنگره به آنها پرداخته خواهد شد شامل فرایندهای شناختی، نوروژنز، جنبه های مختلف رفتار، درد، سیستم های حسی و حركتی، سیناپس، نورواینفورماتیك، مدلینگ شبكه های عصبی، نوروسایكولوژی، اختلالات نورودژنراتیو، باز توانی عصبی و... است. ششمین كنگره علوم اعصاب پایه و بالینی از ۲۹ آذر تا یكم دی ماه ۹۶ در مركز همایش های رازی تهران برگزار می گردد.

1396/08/21
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی