یك فوق تخصص جراحی پا؛

پیچ خوردگی مكرر مچ پا فرد را مستعد مبتلاشدن به آرتروز می كند

پیچ خوردگی مكرر مچ پا فرد را مستعد مبتلاشدن به آرتروز می كند بیمارستان دی: یك فوق تخصص جراحی پا، با عنوان این مطلب كه پیچ خوردگی های مكرر مچ پا  فرد را مستعد مبتلاشدن به آرتروز ثانویه می كند در مورد پیچ خوردگی مچ پا نكاتی را بیان نمود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، محسن موحدی یگانه، در كنفرانس ماهانه انجمن جراحان ارتوپدی ایران، با اشاره به پیچ خوردگی های مكرر مچ پا فرد را مستعد ابتلاء به آرتروز ثانویه می كند، اظهار داشت: ۴۰ تا ۵۶ درصد پیچ خوردگی های مچ پا كه به درستی درمان نشده باشد، می تواند منجر به ناپایداری مزمن مچ پا گردد. وی گفت: پیچ خوردگی مچ پا یكی از اشكالات شایعی است كه به غیر از ورزشكاران در افراد عادی نیز به وقوع می پیوندد و به صورت كلی می توان اظهار داشت كه پیچ خوردگی مچ پا تعریفی از اتفاقات گوناگون در محدوده مچ پا است. رئیس گروه جراحی پا و مچ پا در انجمن جراحان ارتوپدی ایران، اضافه كرد: پیچ خوردگی مچ پا در موارد خفیف ناشی از كشیدگی های ساده در عناصر نگهدارنده مچ پا همچون تاندون ها، رباط و كپسول مفصلی است، موحدی یگانه اظهار داشت: در صورتیكه پاره شدن تاندون و رباط، لطمه غضروفی و یا لطمه عصبی اطراف مچ پا به وجود آید لطمه به وجود آمده از نوع پیچیده است و نیاز به درمان های تخصصی دارد. وی با اشاره به اینكه تشخیص بموقع پیچ خوردگی مچ پا در درمان آن بسیار حائز اهمیت می باشد، اضافه كرد: بیماران در صورتیكه گرفتار مشكل در مچ پای خود شوند حتما باید به افراد متخصص بازگشت كنند تا عناصر مختلف در محدوده مچ پای آنها مورد ارزیابی قرار گیرد. موحدی یگانه با اشاره به اینكه ۴۰ تا ۵۶ درصد پیچ خوردگی های مچ پا به دنبال عدم درمان مناسب امكان دارد منجر به ناپایداری مزمن مچ پا گردد و عوارض جدی را به همراه داشته باشد، اظهار داشت: عوارض اصلی پیچ خوردگی مچ پا شامل دردهای مستمر و مداوم (بیش از سه ماه)، احساس خالی كردن مچ پا و پیچ خوردگی های مكرر مچ پا است. این فوق تخصص جراحی پا و مچ پا با تاكید بر اینكه پیچ خوردگی های مكرر مچ پا فرد را مستعد ابتلاء به آرتروز ثانویه می كند، اضافه كرد: انتخاب كفش مناسب در پیش گیری از پیچ خوردگی های مچ پا بسیار حائز اهمیت می باشد و كفش هایی با پاشنه بلند و باریك كه خانم ها استفاده می نمایند، می تواند احتمال پیچ خوردگی مچ پا را چندین برابر كند. وی اظهار داشت: بعضی از بیماری های زمینه ای جسمی همچون افرادی كه گرفتار شلی مفاصل هستند یا كف پای صاف دارند، احتمال پیچ خوردگی مچ پا در آنها بیشتر است. همین طور افراد دارای وزن زیاد و افرادی كه از نظر اسكلتی گرفتار دفورمیتی یا بدشكلی همچون انحراف زانو، انحراف مچ پا یا پاشنه پا باشند بیشتر گرفتار پیچ خوردگی مچ پا می شوند.

1398/03/03
تگهای خبر: بیماری , جراحی , درمان , متخصص