یك متخصص غدد عنوان كرد؛

بیماری های قلبی عروقی در صدر علل وقوع مرگ های زودرس

بیماری های قلبی عروقی در صدر علل وقوع مرگ های زودرس به گزارش بیمارستان دی یك متخصص غدد، اظهار داشت: مرگ های ناشی از حوادث قلبی عروقی، در صدر علل وقوع مرگ های زودرس قرار دارد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، فرزاد حدائق تصریح كرد: مطالعه قند و لیپید در خلال ۱۴ سال بر روی بیشتر از ۷ هزار نفر از ساكنان تهران انجام پذیرفت و نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد كه در خلال این مدت ۲۶۲ مورد مرگ زودرس در جمعیت مورد مطالعه اتفاق افتاده است. وی ادامه داد: بر مبنای نتایج این مطالعه، مرگ و میر ناشی از حوادث قلبی عروقی در صدر علل مرگ های زودرس قرار داشت. حدائق افزود: سرطان ها، جراحات ناشی از تصادفات جاده ای، عفونت ها و…، بعنوان سایر علل مرگ و میر زودرس در جامعه تحت مطالعه بوده است كه این نمونه قابل تعمیم به جامعه است. وی اظهار داشت: بر طبق این مطالعه، دیابت بعنوان عاملی شناخته می شود كه احتمال بروز مرگ زودرس را دو برابر بالا می برد و باید بعنوان یك اولویت اصلی مدنظر قرار گیرد. حدائق اضافه كرد: یافته ها نشان داد كنترل سه عامل خطر قابل تغییر یعنی دیابت، پرفشاری خون و مصرف دخانیات، منجر به كاهش بیشتر از ۴۰ درصدی مرگ و میر زودرس می شود. رئیس مركز تحقیقات بیماری های متابولیك پژوهشكده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، اظهار داشت: توجه به پیشگیری و كنترل دیابت، درمان پیگیرانه فشارخون و ترك مصرف دخانیات، بعنوان پیام اصلی این بررسی ۱۴ ساله برای پیشگیری از مرگ و میر زودرس تلقی می شود كه باید مورد توجه مردم و سیاستگزاران قرار گیرد. به قول حدائق، حالت «پیش دیابت» به وضعیتی اطلاق می شود كه فرد قندخون طبیعی ندارد ولی در عین حال مبتلا به دیابت هم نیست، به این مفهوم كه قند خون ناشتای فرد بین ۱۰۰ تا ۱۲۶ قرار دارد. این متخصص غدد اضافه كرد: مركز بیماری های متابولیك پژوهشكده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه در بستر مطالعه قند و لیپید تهران و بمنظور بررسی نتایج بیماری های غیرواگیر به ارزیابی تاثیرات وضعیت پیش دیابت طی سالیان بر مردان و زنان هم پرداخت كه بر مبنای نتایج آن پیش دیابت در زنان و مردان اثرات متفاوتی دارد. ایشان در ادامه اظهار داشت: قند ناشتای مختل در خانم ها سبب افزایش ریسك بیماری پرفشاری خون می شود. در حالیكه این پدیده در مردان افزایش احتمالی مبتلا شدن به بیماری مزمن كلیوی و سكته های مغزی را به دنبال دارد.

1398/03/29
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , درمان