به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر علیرضا سلیمی روز شنبه در نشست خبری سیزدهمین كنگره بین المللی آنستزیولوژی، مراقبت های ویژه و مدیریت درد كه قرار است از ۱۵ تا ۱۷ آذر ۹۶ در مركز همایش های برج میلاد تهران برگزار شود، اظهار داشت: پیش بینی می گردد بالغ بر دو هزار نفر شركت كننده در این كنگره داشته باشیم كه قرار است با دستاوردهای علمی و فناوری های جدید در این حوزه آشنا شوند.
وی با اشاره به حضور سخنرانان برجسته از سایر كشورها در این كنگره، اضافه كرد: در این كنگره، اقتصاد سلامت، اخلاق پزشكی، مسائل صنفی و حقوقی در رشته بیهوشی و مراقبت های ویژه، مطرح و پیرامون آنها بحث خواهد شد.
سلیمی با تاكید بر اینكه در انتها كنگره قرار است طرح و برنامه های رشته بیهوشی برای سال های آینده عرضه شود، خاطرنشان كرد: بیش از چهار هزار متخصص بیهوشی در كشور داریم كه خدمات آنها از اهمیت ویژه ای در نظام سلامت برخوردار می باشد.
رئیس كنگره با عنوان این مطلب كه رشته بیهوشی در دنیا جزو سه تا چهار رشته پردرآمد است، اضافه كرد: متاسفانه عكس این قضیه در كشور ما وجود دارد.
سلیمی با اشاره به این مطلب كه كمتر از ۲۰۰ سال از عمر رشته بیهوشی و مراقبت های ویژه كمتر در دنیا می گذرد، اظهار داشت: در كشور ما نیز، كمتر از ۷۰ سال است كه رشته بیهوشی جا افتاده و از همین رو، قابل قیاس با رشته جراحی نیست كه قدمت زیادی در دنیا و ایران دارد.
وی در ادامه یكی از مشكلات اصلی رشته بیهوشی در ایران را مبحث تعرفه ها دانست و اضافه كرد: به دنبال تغییراتی كه در سازمان نظام پزشكی حاصل شد، مبحث ترجمه كتاب تعرفه بدون دخل و تصرف در دستور كار قرار گرفته كه انجمن بیهوشی هم با این مورد موافق است.
سلیمی از ترجمه كتاب تعرفه به عنوان راهكار دراز مدت برای حل مشكلات تعرفه پزشكی نام برد و اظهار داشت: متاسفانه رشته بیهوشی همچنان با مشكلات و چالش های جدی در بحث تعرفه ها مواجه می باشد و انجمن هم به نمایندگی از اعضای خودش، پیگیر مبحث بوده و با استفاده از دیوان عدالت اداری و سایر نهادها، به دنبال حل این مشكل هستیم.
وی با طرح این مسئله كه گلایه های متخصصین بیهوشی همچنان پابرجاست، اضافه كرد: ما معتقدیم كه در بحث تعرفه ها ظلم زیادی به رشته بیهوشی شده است.
سلیمی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینكه وزارت بهداشت عنوان كرده كاهش ۲۵ درصدی تعرفه بیهوشی به خاطر افزایش ۴ برابری تعرفه این رشته در آغاز اجرای طرح تحول سلامت بوده است، اظهار داشت: طرح این موضوع، دقیق و كارشناسی نیست. ما به دنبال عدالت بین رشته ای هستیم و اگر پول زیادی داده شده، چرا این سه سال عنوان نكردند و امروز هم كه كسر شده است، بدون اطلاع و مشورت ما بوده است.
وی ادامه داد: طرح این صحبت ها از بنیان كارشناسی نبوده و بنابر مدارك و دلایلی كه بیمه تامین اجتماعی، بیمه سلامت و... ، اعلام نموده اند، افزایش تعرفه بیهوشی مطابق با سایر رشته های پزشكی بوده است.
سلیمی تصریح كرد: بر فرض محال كه این ادعا درست باشد، ما معتقدیم راه های زیادی برای كاهش تعرفه بیهوشی وجود دارد، اما اینكه به یكباره بیایند و ۲۵ تا ۳۰ درصد تعرفه بیهوشی را كم كنند، كار غلطی بود و در حالت خوشبینانه، سوءتدبیر بود.
رئیس انجمن بیهوشی و مراقبت های ویژه ایران، اضافه كرد: وقتی به یكباره این كاهش صورت می گیرد، چه انتظاری دارید كه چهار هزار متخصص بیهوشی كه جایگاه كلیدی در نظام سلامت دارند، معترض نشوند.
وی اظهار داشت: اگر پول در اقتصاد كشور كم است، متخصصین بیهوشی مثل سایر هموطنان موظف به همراهی هستند. اما، معتقدیم اگر از تعرفه هر رشته پزشكی نیم درصد كم می شد، می توانستیم كمبود منابع مالی در نظام سلامت را مدیریت كنیم.