معاون كل وزیر بهداشت:
سرطان در كشور سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه برجای می گذارد
بیمارستان دی: معاون كل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اظهار داشت: هزینه مستقیم و غیر مستقیم سرطان در كشور سالانه 10 هزار میلیارد تومان است كه سه هزار میلیارد تومان آن مستقیما در حوزه درمان هزینه می شود.
به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، ایرج حریرچی قبل از ظهر شنبه در آیین نكوداشت پروفسور قوام زاده، پدر پیوند مغز استخوان ایران در اراك، گفت: نظم این استاد گران قدر الهام بخش است. وی بخش پیوند مغز و استخوان و بخش سرطان در بیمارستان شریعتی را به راه انداخت كه بزرگ ترین بخش پیوند مغز و استخوان و مركز درمان سرطان در كشور شناخته می شود.
وی افزود: پروفسور قوام زاده علاوه بر فعالیت علمی از نقش اجتماعی نیز برخوردارست و با پشتكار فراوان كار می كند.
معاون كل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی بیان كرد: پروفسور قوام زاده از guide line و راهنمای بالینی استفاده نمود. راهنمایان بالینی پروتكل بیمارستان شریعتی را با استفاده از متون علمی دنیا به وجود آورده اند.
حریرچی اظهار نمود: سالانه ۱۱۰ هزار مورد مبتلاشدن به سرطان در كشور بروز پیدا می كند كه ۵۳ درصد متعلق به مردان و ۴۷ درصد به زنان است.
وی عنوان كرد: میزان سرطان در ایران از متوسط جهانی كمتر و در استان مركزی از متوسط كشوری كمتر است اما در تمام دنیا همچون كشور ما بروز سرطان ها به شدت رو به افزایش است.
معاون كل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی درباب دلیلهای تاثیر گذار بر افزایش سرطان بیان كرد: افزایش سن یعنی امید به زندگی كه بعنوان یك دستاورد بهداشتی است با عوارض جانبی نیز هم راه است. بیشتر سرطان ها در سنین بالا اتفاق می افتد پس با افزایش امید به زندگی بیماری هایی مانند سرطان، آلزایمر، بیماری های قلب و عروقی افزوده می شود.
حریرچی كفت: عامل دوم و موثر در افزایش سرطان، عوامل خطر زندگی ناسالم ناشی از زندگی غربی است. هم اكنون ۶۰ درصد مردم ایران از مشكل چاقی و اضافه وزن رنج می برند، ۱۰.۵ درصد دخانیات مصرف می كنند، ۹۱ درصد پنج وعده در روز سبزی مصرف نمی كنند، ۳۰ درصد از تحرك ناكافی برخوردار می باشند، ۵۲ درصد دارای كلسترول بالا، ۱۰.۵ درصد دارای قند خون بالا هستند.
وی اظهار داشت: عامل سوم در افزایش سرطان ها عوامل محیطی مانند استرس، مسائل محیطی و... است.
معاون كل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی بیان داشت: در ۲۰ سال آینده سرطان در كشور با رشد ۱۱۵ درصدی مواجه خواهد بود یعنی بیشتر از دو برابر افزوده می شود بدین سبب سرطان مشكل دنیای امروز و كشور ما نیز شمرده می شود. در كشور ما نیز سرطان افزایش پیدا خواهد كرد، پس بهتر است از الان برای آن آماده شویم.
حریرچی اضافه كرد: در كل دنیا ۲ درصد تولید خالص ملی برای سرطان صرف می شود، سالانه در كشور ما هزینه مستقیم و غیر مستقیم سرطان ۱۰ هزار میلیارد تومان است كه سه هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان آن بطور مستقیم در حوزه درمان هزینه می شود. سالانه یك هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای تامین داروهای شیمی درمانی صرف می شود.
وی اضافه كرد: بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی از هزینه های درمان سرطان باید ۵۰ درصد در زمینه جراحی، ۴۰ درصد رادیوتراپی و ۱۰ درصد برای داروهای شیمی درمانی صرف شود كه یك فرمول استاندارد شمرده می شود و بطور مثال استفاده از داروهای شیمی درمانی در كشور سوئد ۱۰ درصد و آمریكا ۱۱ درصد است، اما در كشور ما ۵۰ درصد می باشد كه حسن به شمار نمی رود.
معاون كل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اظهار داشت: مصرف خیلی از داروهای شیمی درمانی درست نیست و گران قیمت است. نسخه های پروفسور قوام زاده در مقایسه با پزشكان دیگر در این عرصه بمراتب ارزان تر است.
حریرچی اضافه كرد: با استفاده از داروهای خط اول و ارزان قیمت و با هزینه كمتر می توان شیمی درمانی را انجام داد، اما پزشكان جوان رشته های مختلف از همان ابتدا درمان سرطان را با داروهای گران قیمت آغاز می كنند كه به اندازه داروهای خط اول موثر نیستند.
معاون كل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اظهار داشت: پروفسور قوام زاده همواره این مساله را درنظر می گیرد كه بین درمان با هزینه بالا و درمان مطابق با استطاعت بیمار تفاوت وجود دارد.
حریرچی بیان كرد: پروفسور قوام زاده نیازی به این مراسم ها ندارد، بلكه ما به این نكوداشت ها نیاز داریم تا بتوانیم نام چنین شخصیت هایی را گرامی بداریم و راهشان را ادامه دهیم.
منبع: بیمارستان دی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب