رئیس كمیسیون بهداشت مجلس عنوان كرد؛

۲۵ هزار بیمار در انتظار پیوند عضو

۲۵ هزار بیمار در انتظار پیوند عضو به گزارش بیمارستان دی رئیس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینكه سالانه بیش از ۵هزار نفر در كشور دچار مرگ مغزی می شوند، اظهار داشت: در مجلس ششم قانونی تصویب شد كه حاصل آن نجات هزاران بیمار در آستانه مرگ بود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر علی نوبخت در مراسم چهاردهمین جشن نفس در برج میلاد تهران، اظهارداشت: انجمن اهدای عضوی ایرانی ها كه از سال ۹۴ رسما كار خویش را شروع كرده است، از معدود انجمن هایی است كه می بایست ارتباط تنگاتنگی با مردم داشته باشد. هنرمندان، ورزشكاران و خیرین زیادی در این راه ما را یاری كردند. تلاش ما این است از هزاران نفری كه با مرگ دست و پنجه نرم می كنند، حیاتی دوباره ببخشیم. وی اضافه كرد: دو نوع مرگ داریم. مرگ قلبی كه ۹۵ درصد مرگ ها را تشكیل می دهد و مرگ مغزی كه فرد با دستگاه حیات دارد. با تشخیص یك تیم پزشكی كه از وزارت بهداشت حكم دارند این شرایط مرگ مغزی بیمار تشخیص داده می گردد. نوبخت ادامه داد: با تلاش های فراوان در حوادث ترافیكی از ۲۵هزار مرگ و میر به ۱۸هزار مرگ و میر رسیده ایم كه همچنان آمار بالایی است. خیلی از این افراد دچار مرگ مغزی می شوند كه با فرهنگ سازی می توان با اهدای اعضای آنها به دیگر نیازمندان حیات بخشید. رئیس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: در سال ۷۹ در مجلس ششم قانونی تصویب شد كه حاصل آن نجات هزاران بیمار در آستانه مرگ بود. وی ادامه داد: ما در شرایطی هستیم كه با آمار بالای مرگ و میر جاده ای سالانه حدود ۵ هزار نفر دچار مرگ مغزی می شوند. همه این افراد شرایط اهدا ندارند اما به طور میانگین از هر فردی كه دچار مرگ مغزی است ۵۳ عضو را می توان اهدا كرد. نوبخت اظهار نمود: یكی از طریق های اهدای عضو، اجازه فرد در زمان حیات است كه با دریافت كارت اهدای عضو این مورد ممكن می گردد. در كشور ما ۴میلیون نفر كارت اهدای عضو دارند كه این آمار كافی نیست و می بایست با عنایت به فرهنگ و اعتقادات مان این آمار افزایش یابد، باآنكه حتی با داشتن كارت اهدای عضو، باز هم هنگام اهدا، خانواده فرد باید رضایت بدهند. وی اضافه كرد: هم اكنون ۲۵ هزار نفر در فهرست انتظار پیوند عضو هستند كه با گسترش اینگونه فعالیت ها و همایش ها می توان این بیماران را نجات داد.

1396/09/10
تگهای خبر: بهداشت , درمان , حیات , وزارت بهداشت