گروهی از دانشگاهیان، اهالی فرهنگ و رسانه و كنشگران در بیانیه ای تاكید كردند
ستاد مقابله با كرونا گام هایش را محكم بردارد
به گزارش بیمارستان دی گروهی از دانشگاهیان، اهالی فرهنگ و رسانه و كنشگران مدنی خطاب به ستاد ملی مقابله با كرونا تاكید كردند: ستاد مقابله با كرونا گام هایش را محكم بردارد؛ تصمیم بگیرد؛ اجرا نماید.
به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، در این بیانیه آمده است:
«در چند ماه اخیر انواع مشکلات بار دولت را سنگین کرده است. سیاستمداران هم انسان اند. هرچند در موقعیت مسئولیت مجاز به یأس و انفعال نیستند ولی غلبه چنین حالتی ناممکن نیست. آنها هم مثل هر انسان دیگری در مقابل مسائل مختلف، واکنش های روانی انسانی خواهند داشت. معمولاً وقتی تعداد و وزن مشکلات زیاد می شود، آدم ها در بین یک چندراهی امکان دارد احساس ناتوانی کنند و اعتماد به نفس خویش را از دست بدهند. نخستین نتیجه چنین حالتی، کاهش توان تصمیم گیری و کاهش قدرت عمل است. شاید ستاد مقابله با کرونا گرفتار چنین وضعیتی شده باشد که تقریباً هیچ برنامه خاصی برای مقابله با موج تازهی انتشار کرونا عرضه نمی کند جز تکرار لزوم استفاده از ماسک، که هر چند درست است اما بطور قطع کافی نیست.
برای تصمیم های سراسری ستاد کرونا این بخش از مشکلات دولت قابل فهم است که شرایط اقتصادی بحران زدهی فعلی مانع از تعطیل کردن کسب و کارهای مردم و ایجاد محدودیت های گسترده است. شاید امکان چنین کارهایی دست کم فعلا نباشد، اما بدون شک اگر لازم شود حتی به قیمت جیره بندی مواد غذایی لازم است از جان مردم مراقبت شود. البته باور داریم حتی در شرایط کنونی هم ستاد مقابله با کرونا می تواند حداقل هایی را انجام دهد که به کاهش میزان خطر مبتلا شدن و افزایش مبتلایان و مرگ و میر کمک نماید. دولت می تواند از خودش مایه بگذارد. اغلب این اقدامات حداقلی چیزهایی است که خود دولت یا سازمان های عمومی می توانند صورت بدهند؛ کارهایی مانند نیمه تعطیل کردن ادارات دولتی، سازمان های عمومی و بخش های اداری شرکت های دولتی و شرکت های بزرگ، بانک ها و... از راه کاهش تعداد کارکنان روزانه به میزان بیش از۵۰ درصد، یا لغو طرح ترافیک برای کاهش میزان استفادهی مردم از وسایل نقلیه عمومی که از مهم ترین مکان ها برای انتقال ویروس اند، ایجاد محدودیت های سخت برای سفرهای برون شهری، افزایش برنامه های آموزشی و خبری و ترویجی تلویزیون کشور برای آگاه کردن بیشتر مردم نسبت به خطر شیوع لجام گسیختهی کرونا، و...
حتما اقدامات دیگری را هم می توان به این لیست افزود، اما مشکل آن است که به نظر می آید دولت و ستاد مقابله با کرونا اعتماد به نفس خویش را از دست داده اند.
باید اعتماد به نفس داشته باشید!
فراوانی انواع مشکلات، قدرت تصمیم گیری ستاد را شدیداً کاهش داده است. از اخبار ستاد، بوی استیصال می آید. منشاء بخشی از این استیصال وضعیت بحرانی موجود است، اما شاید بخش مهم دیگر آن شرایط روانی حاکم بر دولت و ستاد مقابله با کروناست. انگار خویش را باخته اند. وقتی آدم خودش را می بازد، نه توان تصمیم دارد، نه توان عمل. به صورت ناخواسته می نشیند تا توفان زمانه برایش تعیین تکلیف کند.
دولت همچنان توانایی های زیادی دارد. می تواند خیلی کارها بکند، اما بدانید آفت اقدام درست در زمانی که فشارها فزونی می گیرد پناه بردن به اوهام و خود شیفتگی است. مدیریت شرایط در کشور ما، مشکلات خاص خویش را دارد و قرار نیست برای کسی الگو باشد یا با کسی قیاس شود. با فروتنی بپذیریم کمبودهای فراوانی داریم و البته بر توانایی های داخلی تکیه نماییم. زمانه همه گیری کووید-۱۹ بیش تر از آن که دوره تقابل و تکبر باشد دوره تعامل و فروتنی است. به جای برخوردهای حذفی، نیروهای تازه از جامعه مدنی را فراخوانی کنید، از ایده های جدید برای بازسازی ستاد کمک بگیرید و البته به استیصال اجازه ندهید بر شما حکم براند.
هادی آفریده. مستندساز
دکتر مسعود احمدزاداصل. روان پزشک
مهرداد احمدی شیخانی. گرافیست
نعمت احمدی. وکیل دادگستری
فرزاد ادیبی. گرافیست
مجید برزگر. کارگردان
بابک برزویه. عکاس و کارگردان
هوشنگ پوربابایی. وکیل دادگستری
امیر حسین جلالی ندوشن. روان پزشک
ولی خلیلی. روزنامه نگار
علی دهباشی. مدیر مجله بخارا
نفیسه رسولی محلاتی. کنشگر مدنی
دکتر مجید صادقی. روان پزشک
ناصر صفاریان. مستندساز
مجید صیادی. فعال فرهنگی
محمد عاقبتی. کارگردان تاتر
عباس عبدی. روزنامه نگار
دکتر مهرداد عربستانی. انسان شناس
فریدون عموزاده خلیلی. روزنامه نگار
بهرام کلهرنیا. گرافیست
دکتر علی متولی زاده اردکانی. عضو گروه علوم پایه فرهنگستان علوم
دکتر فریدون مجلسی. محقق و مترجم
دکتر مازیار مرادی لاکه. متخصص پزشکی اجتماعی
مجید مظفری. بازیگر
دکتر پدرام موسوی کنشگر مدنی
دکتر آرش نصر اصفهانی. جامعه شناس
دکتر علیرضا نوروزی. روان پزشک
کامبیز نوروزی حقوقدان و روزنامه نگار
علی ورامینی. سردبیر ماهنامه مدیریت ارتباطات»
منبع: deyhospital.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب