معاون درمان وزارت بهداشت اعلام كرد؛

شرط عبور بی دردسر از پاییز و زمستان ویروسی

شرط عبور بی دردسر از پاییز و زمستان ویروسی به گزارش بیمارستان دی معاون درمان وزارت بهداشت، ضمن تشریح وضعیت ویروس كرونا و آنفلوانزا در كشور، اظهار داشت: اساسا پاییز و زمستان آسوده ای برای ما نخواهد بود، مگر اینكه مردم دستورالعمل ها را رعایت نمایند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، قاسم جان بابایی، در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، با اشاره به تعداد بالای فوتی های روزانه ناشی از بیماری کرونا، اضافه کرد: خیلی از این فوتی ها قابل پیشگیری است. وی افزود: حالا برخی جوان ها و حتی افرادی که بیماری زمینه ای ندارند جزو فوتی های ناشی از این بیماری هستند و متأسفانه در بخش ها افراد میانسال و جوان هم بستری هستند. جان بابایی با اشاره به اینکه ویروس کرونا تغییر ماهیت پیدا نکرده و قدرت بیماری زایی آن مانند گذشته، قوی است و ضعیف نشده است، افزود: رعایت نکردن فاصله اجتماعی و مسائل بهداشتی باعث افزایش میزان مرگ و میر شده است. وی ادامه داد: هر کشوری به هر علتی محدودیت ها و دستورالعمل ها را نادیده بگیرد بلافاصله بیماری کرونا در آنجا اوج می گیرد و باعث افزایش بستری ها و مرگ و میر می شود. معاون درمان وزارت بهداشت، اظهار داشت: در خرداد ۹۹ به سبب رعایت مسائل بهداشتی از جانب مردم، مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا به حدود ۳۰ نفر رسید و آمار خوبی داشتیم، اما بلافاصله بعد از تعطیلات عید فطر، آمار فوتی ها افزایش پیدا کرد. جان بابایی اضافه کرد: باتوجه به آمارها، میزان فوتی ها آمار تنگاتنگی نسبت به تعطیلی ها دارد و چند روز بعد از تعطیلات، افزایش مراجعان سرپایی و بستری و مرگ و میر را داریم. وی با اشاره به اینکه روزانه بیشتر از ۵۰۰ بستری بیمار کرونا در تهران داریم، از مردم خواست مسائل بهداشتی را بیشتر رعایت نمایند تا بار بیماری ناشی از کرونا کم شود. جان بابایی با اعلان اینکه حدود دو هزار تخت ویژه را راه اندازی کردیم، اضافه کرد: در بعضی از موارد، بیماران همزمان علاوه بر بیماری معمولی گرفتار بیماری کرونا هم هستند ازاین رو تفکیک صد درصدی بیماران کرونایی از بیماران غیرکرونایی، امکان پذیر نیست، اما در همه بیمارستان ها بخش ویژه کرونا را داریم. معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: قبل از عید، سه هزار نفر به کادر درمانی اضافه شدند و بر مبنای دستور رئیس جمهور، هفت هزار نفر دیگر در شرف استخدام هستند. وی افزود: حالا از نظر تعداد نیروی انسانی درمانی، چالش جدی نداریم، اما از نظر خستگی و فرسایش، مسأله جدی داریم. جان بابایی اضافه کرد: ستاد استانی کرونا به صورت متوسط در هر استان بین ۷۰ تا ۸۰ جلسه داشت و رئیس جمهور هم در ستاد ملی کرونا حداقل هفته ای دو بار جلسه رسمی و چند جلسه کارشناسی دارد. وی افزود: حالا ستاد ملی کرونا به نقطه ای رسید که می خواهد محدودیت های بیشتری را ایجاد کند و مقرر است اختیارات استانداران دراین زمینه بیشتر شود. جان بابایی با اشاره به اینکه اغلب مدارس به صورت مجازی در حال برگزاری است، اظهار داشت: دانشگاه ها هم این گونه است، اما متأسفانه مسافرت ها و برگزاری مراسم ها بی رویه است که شنبه تصمیماتی در این زمینه گرفته می شود. وی با اشاره به اینکه در موارد زیادی از کادر بیمارستانی دو بار و حتی سه بار به بیماری کرونا مبتلا شدند، اضافه کرد: مواردی داشتیم که مبتلایان باردیگر، بدحال تر شدند و علایم بالینی شدیدتری داشتند و این نشان میدهد که امکان دارد واکسن این بیماری تاثیر زیادی در ایمن کردن افراد نداشته باشد. معاون درمان وزارت بهداشت، اظهار داشت: تا کنون هیچ تغییری در ساختار ویروس کرونا اتفاق نیفتاده است ودر کنار رعایت شیوه نامه های بهداشتی، یکی از مهم ترین مؤلفه ها در دنیا؛ ایجاد محدودیت هاست. جان بابایی درباره میزان ذخیره دارو در کشور، گفت: هم اکنون از نظر دارو مشکلی نداریم و این بیماری مراقبت درست لازم دارد و مسأله ای که باعث بهبود بیماران می شود زحمات کادر پرستاری و پزشکان است. وی افزود: زمانی برای داروی فاویپیراویر و رمدیسیور تبلیغات زیادی انجام شد و در طول زمان با این که این دارو در اختیار بیمارستان ها هست هنوز میزان فوتی در کشور بالاست و مطالعاتی که این دو دارو بتواند باعث کاهش مرگ و میر در این بیماری شود اصلاً وجود ندارد. معاون وزیر بهداشت، با اعلان اینکه مؤثر ترین درمان، مراقبت های کادر پرستاری است افزود: تزریق سرم، داروهای ضد التهاب مثل کورتون و اینترفرون و کنترل مشکلات بیمار باعث بهبود آنان می شود. جان بابایی اظهار داشت: هم اکنون داروهایی که ثابت شده باعث کاهش مرگ و میر می شوند مانند داروهای ضد التهاب، ضد لخته و آنتی بیوتیک ها به اندازه کافی در داخل کشور موجود است. وی با اشاره به اینکه بیشترین نگرانی ها؛ تخت های بیمارستانی است اضافه کرد: اگر تعداد بیماران کرونایی افزایش پیدا کند، بیمارستان های ما پاسخگو نخواهند بود و امکان دارد گروه های دیگر مثل بیماران سرطانی و سکته های قلبی و مغزی صدمه ببینند و مکلف هستیم به آنها خدمت رسانی نماییم. معاون درمان وزارت بهداشت، درباره پیشبینی ماه های بعد هم اظهار داشت: ما تابستان بسیار سختی داشتیم و اساسا پاییز و زمستان آسوده ای برای ما نخواهد بود مگر اینکه مردم دستورالعمل ها را رعایت نمایند. جان بابایی افزود: میزان انتقال ویروس کرونا خیلی بیشتر از آنفلوانزاست و اساسا با ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و محدودیت های ایجاد شده، حداقل مانع از شیوع و گسترش آنفلوانزا به صورت جدی خواهیم شد. وی ادامه داد: کشورهایی مثل برزیل که الان زمستان را پشت سر گذاشته اند، آمار آنفلوانزا در آنجا بسیار کمتر بوده است. معاون وزیر بهداشت، از مردم درخواست نمود برای تهیه واکسن آنفلوانزا خودشان را اذیت نکنند چون که خیلی از مردم به این واکسن نیاز نداشته و هزینه بی مورد انجام ندهند تا بازار سیاه برای این واکسن ایجاد نشود. وی از استانداران کشور درخواست نمود که اواخر هفته مراکز تفریحی، پارک ها و مکان هایی که امکان ایجاد محدودیت را دارد، این کار را انجام دهند تا باعث شکستن چرخه بیماری شوند.

1399/07/12
تگهای خبر: آنفلوانزا , التهاب , بهداشت , بیمارستان