فرش دستباف و شستشوی آن

فرش دستباف و شستشوی آن شستشوی فرش های ماشینی كه معمولا توسط قالیشویی ها به صورت تمام اتوماتیك شسته می شود اما شستشوی فرش های دستباف نیازمند تخصص لازم است.


فرش های یکی از وسایل های پر استفاده در منزل هستند و به مرور زمان کثیف می شود و نیاز به شستشو دارد و شما نمی توانید جلو این امر را بگیرید اما روش هایی وجود دارد که تا حدودی از این امر جلوگیری می کند و حالا فرش ها انواع مختلفی دارد که معروف ترین و پراستفاده ترین آن ها فرش های ماشینی و دستباف است.

شستشوی فرش های ماشینی که معمولا توسط  قالیشویی ها به صورت تمام اتوماتیک شسته می شود اما شستشوی فرش های دستباف نیازمند تخصص لازم است و حتما باید توسط یک کارشناس فرش شسته شود.

شستشوی فرش های دستباف باید طبق یک سری اصول و نکات شسته شود زیرا فرش های دستباف نسبت به فرش های ماشینی بسیار حساس تر است و شستشوی آن ها حتما باید به روش سنتی انجام شود و قبل از شستشو باید ظاهر و نوع رنگ آن را بررسی کنید تا مواد شوینده و روش مناسب آن را انتخاب کنید.

 مراحل شستشوی فرش دستباف 

شستشوی فرش دستباف مراحلی دارد که حتما باید تمام آن ها را انجام بدهید که فرش بدون اینکه هیچ آسیبی به آن برسد شسته و تمیز شود.

مراحل شستشوی فرش آن مانند شستشوی فرش ماشینی است اما تفاوت هایی که دارد که در ادامه درباره آن توضیح خواهیم داد.

مرحله اول :غبارگیری

غبار گیری اولین مرحله شستشوی فرش است که برای خارج کردن گرد و غبار فرش استفاده می شود و اگر فرش را در منزل شستشو می دهید باید غبارگیری را  به صورت دستی انجام دهید و اما در قالیشویی ها غبارگیری به صورت مکانیکی به صورت شلاق زنی انجام می شود.برای غبارگیری فرش های دستباف توصیه می شود که از روش دستی استفاده کنید تا آسیبی به بافت فرش نرسد.

ضرباتی که برای غبارگیری وارد می کنید نباید خیلی محکم باشد زیرا به بافت فرش آسیب می رساند و هم اینکه فرش را برای غبارگیری حتما باید از یک میله آویزان کنید و به هیچ عنوان هنگامی که فرش بر روی زمین پهن شده است به آن ضربه وارد نکنید.

        مرحله دوم : شستشوی فرش

اولین نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که حتما قبل از شستشو متوجه بشوید که فرش شما رنگ می دهد یا نه که برای این کار می توانید یک دستمال که با آب گرم مرطوب شده است را بر روی گوشه ای از فرش قرار بدهید و بعد از چند ساعت دستمال را ببینید که اگر دستمال رنگی شده بود یعنی اینکه فرش شما رنگ می دهد و اگر دستمال همان سفید باقی مانده بود فرش شما رنگ نمی دهد و با خیال راحت می توانید شستشو دهید.

برای شستشو فرش دستباف حتما باید از آب سرد استفاده کنید و با توجه به نوع جنس و رنگ فرش مواد شوینده را انتخاب کنید چون که یک نوع مواد شوینده برای همه فرش های دستباف مناسب نیست و باید متناسب با جنس و رنگ فرش باشد.

مرحله سوم : آبکشی

معمولا فرش های دستباف قالیشویی تهران رنگ می دهد و برای جلوگیری از این کار نباید فرش را لول کنید و بعد از شستشن با استفاده از پارو مقداری از آب آن را بگیرید و اگر فرش پرز پس داده بود با استفاده از یک دستمال نخی پرز های آن را بگیرید فرش را برای 60 الی 80 رها کنید و آب از بافت فرش خارج شود.

بعد از اینکه آب به صورت کامل از بافت فرش خارج شد آن را بر روی یک دیوار پهن کنید تا خشک شود.

نکته : هنگامی که نرخ قالیشویی فرش را پهن کردید بر روی آن آب نگیرید زیرا باعث زردی فرش می شود.

نکاتی برای تمیز نگه داشتن فرش دستباف

فرش های دستباف که بسیار گران قیمت است و نظافت و تمیز کردن آن امری بسیار مهم است که در ادامه چند نکته درباره نگهداری از فرش های دستباف خواهیم که بسیار کاربردی و مهم برای شما خواهد بود.

  • فرش های دستباف را در بازه های زمانی کوتاه مدت با استفاده جاروبرقی تمیز کنید تا گرد و غبار به بافت فرش نفوذ نکند.
  • برای تمیز کردن گرد و غبار های سطحی از برس های زبر استفاده نکنید.
  • اگر هرگونه مایعاتی (مانند شربت) بر روی فرش ریخت در کمترین زمان ممکن آن را با توجه به نوع جنس و رنگ فرش تمیز کنید.

شستشوی فرش دستباف در منزل

اگر فرش دستباف در منزل خود را دارید نگران شستشوی آن ها هستید و هزینه شستشوی آن توسط قالیشویی زیاد است و به همین علت از شستشو آن صرف نظر می کنید، در ادامه به شما آموزش خواهیم داد که می توانید فرش دستباف خود را به راحتی در منزل شستشو دهید بدون آن که مشکلی برای فرش به وجود پیش بیاید.

مراحل شستشو فرش دستباف در منزل

برای شستشوی فرش دستباف در منزل ابتدا باید مانند فرش های ماشینی گرد و غبار آن را با استفاده از جاروبرقی بگیرید تا هیچ گرد و غباری در فرش باقی نماند  و اگر فضای باز مانند حیاط در منزل خود دارید می توانید فرش را در یک فضای باز از یک میله آویزان کنید و با یک چوب به آن ضربه بزنید تا گرد و غبار از فرش خارج شود و نباید ضربات وارده خیلی محکم باشد چون به بافت فرش آسیب می رساند، ممکن است با غبارگیری از فرش خارج نشوند و بهتر است فرش را بعد از جاروبرقی کشیدن بررسی کنید و اگر شیء تیز یا برنده در فرش باقی مانده آن را بردارید تا در هنگام شستشو باعث پارگی فرش نشود.

همان طور که در بالا گفته شد یکی از کار هایی مهم که باید قبل از شستشو فرش انجام دهید بررسی فرش است که اگر دچار پارگی، پوسیدگی و ... شده شده بود حتما آن را رفوع کنید سپس شروع به شستشوی فرش کنید زیرا اگر این کار را نکنید ممکن است پارگی یا پوسیدگی آن بیشتر شود قالیشویی تجریش .

همان طور که می دانید معمولا فرش های دستباف رنگ پس می دهد و حالا برای تشخیص آن می توانید مقداری از کرک و نخ های فرش خود را خیس کرده و در لای یک دستمال سفید بگذارید اگر بعد از مدتی دستمال رنگی شده بود یعنی فرش شما رنگ پس می دهد.

محلی که می خواهید فرش را بر روی آن بشویید اگر شیب دار باشد بهتر است چون آب های کثیف از فرش خارج می شود و بهتر است قبل از شستشو فرش محل شستشو را تمیز کنید تا گرد و خاک آن پاک شود.

فرش های دستباف را باید با آب سرد بشویید و نباید از مواد شوینده های بسیار قوی مانند تاید، وایتکس  و ... استفاده کنید زیرا این مواد شوینده ها قطعا به فرش شما آسیب خواهند رساند و برای شستشوی فرش دستباف معمولا از شامپو، پودر صابون و ... استفاده می کنند.

در آخر برای خشک شدن فرش آن را بر روی دیوار پهن کنید و نباید آفتاب به صورت مستقیم به فرش شما بتابد و برای جلوگیری از این کار می توانید فرش را در یک جای که سایه است پهن کنید.

اگر فرش های دستباف گران قیمت دارید و از بابت شستشوی آن بسیار نگران هستید و به دنبال یک قالیشویی معبتر هستید، قالیشویی آب یکی از معتبرترین و قدیمی ترین قالیشویی در شهر تهران است و تخصص لازم برای شستشوی انواع فرش ها را دارند و شما می توانید به آن ها بابت شستشوی فرش های دستباف خود اعتماد  کنید.

 

1399/10/05
23:37:27
5.0 / 5
1236
تگهای خبر: رپورتاژ , آموزش , هزینه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان