رئیس انجمن اورولوژی ایران:

مرگ و میر مردان مبتلا به كرونا ۲ برابر زنان است

مرگ و میر مردان مبتلا به كرونا ۲ برابر زنان است رئیس انجمن اورولوژی ایران اظهار داشت: احتمال فوت مردان در اثر مبتلا شدن به کرونا بیشتر از زنان است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، عباس بصیری، در آستانه برگزاری هفته سلامت مردان عنوان کرد: در کل دنیا هفته سلامت مردان در ماه ژوئن برگزار می شود؛ انسان بین ۲۰ تا ۲۵ هزار ژن دارد؛ این ۲۵ هزار ژن مسئولیت تعیین خصوصیت افراد را بر عهده دارند؛ تفاوت در بعضی بیماری ها به علت تفاوت در ژنتیک مردان و زنان است. برخی دیگر از بیماری ها به علت تفاوت در هورمون هاست، مردان تستوسترون بیشتری دارند ازاین رو برخی ساختارهای مردان سبب می شود بیشتر در معرض برخی صدمه ها باشند. وی ادامه داد: امید به زندگی در مردان ۷۴ سال و در زنان ۷۶ سال است؛ از این نظر طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت ایران در رتبه ۶۴ جهان قرار دارد؛ عللی که منجر به افزایش مرگ ومیر می شود بیماری های قلبی عروقی، کرونا، سکته های مغزی، حوادث جاده ای، فشار خون، دیابت و بیماری های ریوی است. امید به زندگی به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ بر مبنای تحقیقات صورت گرفته، مرگ ومیر بین ۳۰ تا ۶۰ سالگی در زنان ۱۱.۳ در هزار نفر و در مردان ۲۱.۳ در هر هزار نفر است. بصیری در تشریح عوامل مؤثر بر امید به زندگی مردان با اشاره به اینکه شیوع برخی بیماری ها در مردان بیشتر است اظهار داشت: سرطان کولون در مردان ۳۵ درصد بیشتر از زنان است؛ بیماری مردان زودتر آغاز می شود اما مردان دیرتر از زنان به پزشک رجوع می کنند. رئیس انجمن اورولوژی ایران با بیان اینکه مردان در معرض برخورد با شرایط پرخطرتری هستند، تصریح کرد: مردان در بعضی موارد مقاومت کمتری مقابل بیماری دارند؛ چاقی مادر همه بیماری ها است؛ چاقی در مردان ۲۱ درصد و در زنان ۲۴ درصد است ولی سرعت رشد آن در مردان ۵۰ درصد بیشتر است؛ بیماری های غیر واگیر در مردان ایرانی ۲۶ درصد و در زنان ۲۳ درصد است همینطور آقایان به علت مشکلات شغلی و حضور در محیط های آلوده تر بیشتر گرفتار مشکلاتی نظر آسم می شوند. وی افزود: مردان بیشتر از زنان گرفتار سکته مغزی می شوند، در کشوری مانند آمریکا سه برابر بیشتر به سنگ کلیه گرفتار می شوند و دو برابر بیشتر به زخم اثنی عشر مبتلا می شوند. بصیری درباره آمار کرونا در مردان اظهار داشت: مردان و زنان تقریباً به نسبت برابری به کووید ۱۹ مبتلا می شوند اما احتمال بدحال شدن و فوت مردان بر اثر کرونا بیشتر از زنان است، بر مبنای تحقیقات انجام شده در بیمارستان بقیه الله (عج) حدوداً دو برابر بیشتر از زنان در معرض فوت بر اثر کرونا هستند؛ دفاع ایمنی زنان بیشتر از مردان است بنابراین بیشتر از مردان در مقابل کرونا مقاومند. وی با بیان اینکه سنگ کلیه در مردان بیشتر از زنان است، خاطرنشان کرد: سرطان کلیه در مردان حدوداً دو برابر زنان و سرطان مثانه در مردان حدود ۴ برابر زنان است. بصیری با اشاره به اینکه بیشترین اختلالات مادرزادی در دستگاه ادراری به وجود می آید، خاطرنشان کرد: کیست مادرزادی کلیه، مشکلات مثانه و حالب، بیضه ی پایین نیامده، همچون مشکلات هستند، اگر کودک بیضه اش پایین نیامده باشد احتمال ابتلاء به سرطان وجود دارد و باید در ابتدای زندگی به پزشک رجوع شود.

1399/11/26
تگهای خبر: اورولوژی , بهداشت , بیمارستان , بیماری