دانشیار دانشگاه علوم پزشكی ایران؛

بیماری بدون علامت آب سیاه را جدی بگیرید

بیماری بدون علامت آب سیاه را جدی بگیرید به گزارش بیمارستان دی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران، بر لزوم معاینه و چک فشار چشم در افراد بالای ۴۰ سال برای جلوگیری از عوارض بیماری آب سیاه تاکید نمود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، آرزو میرآفتابی، ضمن اشاره به برگزاری چهارمین همایش بهاره چشم پزشکی در ایام ۲۷ و ۲۸ خرداد ۱۴۰۰، اظهار داشت: این همایش با کمک و همراهی گروه ها و مراکز تحقیقات چشم پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی ایران و شهید بهشتی و همکاری اساتید چشم پزشکی سراسر کشور برگزار می گردد و هدف آن، عرضه نوآوری ها وچالش ها در زمینه های مختلف تشخیصی و درمانی در چشم پزشکی است. دبیرعلمی چهارمین همایش بهاره ۱۴۰۰ تصریح کرد: این همایش به صورت مجازی و به همت انجمن چشم پزشکی ایران برگزار می گردد. این متخصص گلوکوم در ادامه به بیماری گلوکوم اشاره نمود و اضافه کرد: این بیماری دومین عامل نابینایی در دنیا است و متأسفانه آمار فزاینده ای دارد به صورتی که از سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۰، تعداد افراد مبتلا به گلوکوم از حدود ۶۴ میلیون نفر به ۷۶ میلیون رسیده و تا ۲۰ سال آینده این آمار به حدود ۱۱۰ میلیون نفر خواهد رسید. وی با عنوان این مطلب که ۵۰ درصد افراد مبتلا به گلوکوم در دنیا از بیماری خودشان اطلاعی ندارند، اظهار داشت: این بیماری اکثراً بدون علامت و درد است و به علت بی علامت بودن، آن زمان که فرد متوجه از دست رفتن میدان دید می شود یا زمانی که احساس می کند دید چشمانش کم شده، زمانی است که امکان دارد فرصت طلایی اولیه برای شناسایی موارد ابتدایی از دست رفته باشد. میرآفتابی افزود: سفارش ما این است که افراد بالای ۴۰ سال حداقل یکبار فشار چشم خویش را چک کنند و بعد با سفارش چشم پزشک اقدامات مورد نیاز را در صورت ضرورت انجام دهند. وی ادامه داد: از سوی دیگر تمام کسانی که افراد درجه یک خانواده آنها بخصوص پدر، مادر، خواهر و برادر گرفتار گلوکوم هستند حتما باید فشار چشم خویش را در نخستین فرصت بدون در نظر گرفتن سن چک کنند چون احتمال چند برابری ابتلاء به گلوکوم نسبت به افراد عادی دراین افراد وجود دارد. دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: تمام افرادی که سابقه ضربه به چشم دارند و کورتون مصرف می کنند یا سابقه جراحی های چشم دارند یا جراحی عیوب انکساری داشته یا نزدیک بین هستند، بهتر است فشار چشم آنها چک شده و یک معاینه کامل چشم داشته باشند. میرآفتابی افزود: به رغم شیوع بیشتر بیماری در سنین بالا باید توجه داشت که امکان ابتلاء به اب سیاه در هر سنی حتی در بدو تولد وجود داردو امکان دارد با علائمی مانند ریزش اشک، ترس از نور و جمع کردن چشم ها خویش را نشان دهد. این متخصص گلوکوم تصریح کرد: نوع کمتر شایع بیماری گلوکوم با تهوع، استفراغ و سردرد و تاری دید و علایم حاد خودش را نشان داده است و فرد می بایست به صورت اورژانس نزد چشم پزشک برود چونکه می تواند سبب از دست رفتن دید شود. اما، باید توجه داشت این بیماری در اغلب مواقع بی علامت بوده و چک منظم فشار و معاینه دقیق چشم می تواند فرد را از ابتلاء به بیماری آب سیاه آگاه کند.

1400/01/29
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , جراحی