معاون درمان ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران مطرح كرد؛

تشریح جزئیات ارجاع بیماران كرونایی به كلینیك های سرپایی

تشریح جزئیات ارجاع بیماران كرونایی به كلینیك های سرپایی به گزارش بیمارستان دی معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، از طریق اندازی کلینیک های تخصصی سرپایی برای دریافت داروهای تزریقی در موج چهارم کرونا اطلاع داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، نادر توکلی اظهار داشت: با اوج گیری مجدد کرونا در دو هفته اخیر، دستورالعمل راه اندازی کلینیک های تخصصی بستری موقت بیماران کووید ۱۹ تهیه شد تا بر مبنای آن بیمارستان ها تمهیداتی برای بیمارانی که حال عمومی نسبتاً مناسبی دارند، به منظور ادامه روند دریافت داروهای تزریقی و استراحت در منزل ایجاد کنند. وی با اشاره به اینکه این دستورالعمل ضریب اشغال تخت های بستری را می کاهد، اضافه کرد: خوشبختانه همکاری مطلوب بیمارستان ها در اجرای این دستورالعمل کمک کرد که به بهره وری خیلی خوب در استفاده از تخت های بستری برسیم. توکلی، دلیل بستری بخشی از بیماران کرونایی را دریافت داروهای تزریقی ضدویروسی و ضدالتهابی برشمرد و اظهار داشت: در هفته گذشته حدود ۱۱ هزار مورد تزریق این داروها در کلینیک های تخصصی سرپایی طبق دستورالعمل جدید انجام شده است. وی در توضیح روش اجرای این دستورالعمل اظهار نمود: پس از گذشت یک یا دو روز از بستری بیمار مبتلا به کرونا، متخصصین عفونی، ریه یا داخلی بیمارستان ارزیابی می کنند که آیا درمان بیمار می تواند با دریافت روزانه این داروها در کلینیک های تخصصی سرپایی ادامه پیدا کند یا خیر. در صورت تأیید پزشک، بیمار مرخص و درمان او از راه کلینیک ادامه پیدا می کند. توکلی افزود: علاوه بر این بیمارانی هم که با وضعیت و سطح اکسیژن نسبتاً خوب به اورژانس مراجعه نموده اما به سبب درگیری ریه احتیاج به داروهای کورتیکواستروئید و داروهای ضد ویروس تزریقی داشته باشند، به این کلینیک های تخصصی هدایت می شوند. وی ضمن اشاره به هزینه اثربخشی این کلینیک ها، اظهار داشت: تابحال در قالب این دستورالعمل بالغ بر هزار بستری بیمارستانی به بخش سرپایی هدایت شده اند و برآورد ریالی کاهش این هزار بستری نشان داده است که این اقدام چقدر در بهره وری منابع و اقتصاد درمان مؤثر بوده است. معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، دستورالعمل کلینیک تخصصی سرپایی را اقدامی هوشمندانه توصیف کرد و اضافه کرد: اگر این مداخله بموقع انجام نمی شد، شاید مجبور می شدیم به سمت راه اندازی بیمارستان صحرایی برویم که خوشبختانه هنوز به این مرحله که رسیدگی به بیماران کرونایی خارج از سیستم درمان انجام بشود، نرسیده ایم. او در آخر ضمن اشاره به دستور وزیر بهداشت و همکاری خوب سازمان های بیمه گر، تصریح کرد: تمامی داروهای تزریقی تجویز شده در بخش سرپایی زیر پوشش بیمه هستند و هزینه ای به مردم تحمیل نمی گردد.

1400/02/06