در گفت وگو با بیمارستان دی تشریح شد

برنامه ریزی برای واكسیناسیون معلمان و بازگشایی مدارس

برنامه ریزی برای واكسیناسیون معلمان و بازگشایی مدارس مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ضمن اشاره به وضعیت بروز کرونا در کودکان، در عین حال از اقدامات و برنامه ریزی ها برای بازگشایی مدارس از مهرماه و در وضعیت ایمن آگاهی داد.


دکتر سیدحامد برکاتی در گفت و گو با ایسنا، درباره میزان ابتلای کودکان به کرونا، اظهار داشت: کودکان هم مثل بزرگسالان در معرض خطر مبتلاشدن به کرونا هستند اما احتمال ابتلای کودکان به موارد علامتدار و یا شدید کرونا کمتر است. نکته مهم، شدت این بیماری در گروه های سنی مختلف است که در مورد کودکان این خطر بیماری شدید، بسیار کمتر از سالمندان است. هرچند هنوز علت دقیق ریسک بسیار کمتر این بیماری در کودکان شناخته نشده است، در مورد این اختلاف نظریه های متفاوتی مطرح است. بعنوان مثال عامل های محافظتی در کودکان بیشتر است و سیستم ایمنی به علت واکسن های مختلفی که در کودکی دریافت می کنند فعال تر است.
ایشان در ادامه تصریح کرد: در واقع علت فعال تر بودن سیستم ایمنی به دو دلیل است، اول جوان بودن سیستم ایمنی که حدودا در ۳ سالگی به بلوغ کامل می رسد و دوم به علت واکسن های مختلفی که کودک دریافت می کند سیستم ایمنی تحریک شده و کارایی بیشتری دارد. از طرفی این مطرح است که این عامل های محافطتی در مورد آنفلوانزا هم وجود دارد که اما کودکان هم بیشتر و هم شدیدتر به آنفلوانزا درگیر می شوند. یکی از نظریه های دیگر این است که ریه کودکان گیرنده کمتری برای ویروس کووید دارد.
وی ادامه داد: خصلت ویروس کرونا برخلاف آنفلوآنزا است و این بیماری علایم و شدت کمتری را در کودکان دارد. درگیری شدید کودکان و مرگ و میر در آنها به مراتب کمتر از گروه سنی بزرگسال و به ویژه سالمندان است. موارد معدود مرگ و میر در کودکان عمدتاً در آنهایی بوده است که بیماری زمینه ای داشتند یا به شدت چاق بودند.
برکاتی درباره تزریق واکسن کرونا به کودکان، اظهار نمود: عمده موارد مرگ و میر کرونا در سالمندان بالای ۶۰ سال و افراد گرفتار بیماری های مزمن است. استراتژی اول وزارت بهداشت این است که با عنایت به محدودیت واکسن کرونا و تا رسیدن به مصرف واکسن ایرانی جلوی چرخه مرگ را بگیرد و استراتژی دوم توقف زنجیره انتقال بیماری است.
وی ادامه داد: دانسته های قبلی ما از بیماری های واگیردار که با واکسن کنترل شدند این است که بیش از ۷۰ درصد یک جامعه باید واکسینه شوند تا چرخه بیماری در جامعه قطع شود. طبیعتا با پیشروی در برنامه و سند ملی واکسیناسیون در نیمه دوم سال، به این هدف می رسیم و با افقی که از واکسیناسیون داریم، به طرف قطع چرخه بیماری می رویم. طبیعتا تصمیم معقول این است که ابتدا به سراغ گروه هایی که در معرض خطر بیشتری هستند برویم. در مورد تزریق واکسن به گروه کودکان اساسا کودکان گروهِ هدفِ تزریق واکسن در هیچ کشوری نبوده اند. کشور کانادا بتازگی تزریق یکی از واکسن ها را به گروه معدودی از کودکان شروع کرده است ولی هنوز نتایجی از آن (اثر بخشی و یا عوارض) منتشر نشده است.
وی درباره امکان باز شدن مدارس از مهرماه سالجاری، خاطرنشان کرد: مباحث مختلفی در مورد مدارس وجود دارد. یکی سرکلاس رفتن و تجمع بچه ها هنگام ورود و خروج به مدرسه است و دومی تجمع ابتدای بامداد و هنگام ظهر است که با بازگشایی و تعطیلی مدارس در سیستم حمل و نقل عمومی رخ می دهد. برنامه این است که بتوانیم تا مهرماه استانداردهای لازم برای بازگشایی مدارس عملی نماییم و بتوانیم ابتدا به سراغ گروه های در معرض خطر و کارکنان و معلمان مدارس برویم و سپس به مرور معلمین را واکسینه نماییم و مطابق سند ملی واکسیناسیون روند تزریق واکسن که از سالمندان و بیماران خاص شروع شده به مرور و تا قبل بازگشایی مدارس به کارکنان و معلمان مدارس خواهد رسید و چرخه انتقال بیماری به مرور قطع می شود. علت اصلی عدم بازگشایی مدارس به جز موضوع سلامت دانش آموزان فعال شدن چرخه انتقال بیماری بوده است چونکه این بحث مطرح است که باوجود بیماری بی علامت یا خفیف کودکان، احتمال لنتقال بیماری از کودکان به گروه های سالمند و پر ریسک وجود دارد.
برکاتی تصریح کرد: در وضعیت تعطیلی مدارس به جز موضوع کرونا ما بسیار نگران وضعیت ِآینده بچه ها هستیم، برای اینکه مدرسه فقط محل یادگیری علم نیست، مدرسه محل تعامل کودکان با یکدیگر و با مربی و محل اجتماعی شدن و آموختن خیلی از جتبه های زندگی برای بچه ها است. در یک کلانشهر، کودک معمولا در آپارتمان کوچکی زندگی می کند و در این دوران والدین اجازه خروج از منزل به وی را نمی دهند و وی نمی تواند اجتماعی شدن را تجربه کند. مدرسه محل اجتماعی شدن کودک است و مدرسه نرفتن کودک از این منظر بسیار محل نگرانی است. بنابراین حضور کودکان در مدرسه باید خواسته خانواده باشد که دولت و حاکمیت مدرسه رفتن را ایمن کند تا کودک بتواند به مدرسه برود.
وی ادامه داد: مطمئن هستم نسلی که بعد از کرونا لطمه خواهند دید همین نسلی هستند که سال های آغازین تحصیل بودند و نتوانستند حضور در این محیط را تجربه کنند. الان کودک با فضای مجازی درس می خواند، صفحاتی مجازی که برخی مواقع مشخص نیست به کجا ختم شود و چه تاثیراتی بر روح و روان کودک دارد. ما تمام تلاش خودرا می نماییم تا کودکان بتوانند در شرایط ایمن از مهرماه به مدرسه بروند. مهم تر این است که خانواده ها اهمیت این مورد را برای آینده فرزندانشان بدانند و این را بخواهد.
وی افرود: همکاری بسیار خوبی بین حوزه سلامت آموزش و پرورش و ما در وزارت بهداشت وجود دارد. به دنبال نظام مراقبت مبتنی بر مدرسه هستیم تا اگر قرار باشد بعد از بازگشایی مدارس، تصمیمی گرفته شود مبتنی بر مدرسه باشد و نه استانی و کشوری چون با گسترش واکسیناسیون احتمال می دهیم بعضی از هموطنان مانند گذشته رعایت ها را انجام ندهند و علاوه براین همچون سال های گذشته، ما به احتمال قوی در ابتدای پائیز شیوع آنفلوآنزا را خواهیم داشت.
برکاتی اظهار داشت: سال ۹۹ به علت استفاده گسترده مردم از ماسک و رعایت استانداردهای بهداشتی، چرخه انتقال آنفلوآنزا را نداشتیم. امکان دارد با گسترش واکسیناسیون بر ضد کرونا، اندکی از حساسیت ها و رعایت مردم نسبت به این استانداردها کاسته شود و شیوع آنفلوآنزا دور از انتظار نباشد و ما باید برای این وضعیت در مدارس نیز آمادگی کافی را داشته باشیم.



1400/03/01
10:16:31
5.0 / 5
1056
تگهای خبر: آموزش , آنفلوانزا , استاندارد , امداد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان