محققان توصیه می كنند؛

غربالگری سرطان روده بزرگ باید از 45 سالگی شروع شود

غربالگری سرطان روده بزرگ باید از 45 سالگی شروع شود بیمارستان دی: با افزایش موارد سرطان روده بزرگ (کلورکتال) در افراد زیر 50 سال، متخصصان سفارش می کنند که افراد با میانگین خطر مبتلاشدن به بیماری، آزمایش های غربالگری را در 45 سالگی بجای 50 سالگی شروع کنند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، سرطان روده بزرگ (کلورکتال) به سبب روند پیشرفت طولانی اش و در دسترس بودن آزمایش های غربالگری که می تواند بیماری را زودتر رهگیری و تشخیص دهد، یکی از قابل پیشگیرانه ترین سرطان های بدخیم است.
شیوع کلی سرطان روده بزرگ در افراد ۵۰ سال به بالا از اواسط دهه ۱۹۸۰ بطور مداوم کاهش یافته است، که عمدتا به سبب افزایش غربالگری و تغییر الگوهای عوامل خطر قابل اصلاح است.
«کیمی ان جی»، سرپرست تیم تحقیق از مؤسسه سرطان دانا فیبر ماساچوست آمریکا، در این زمینه می گوید: «افزایش قابل توجه سرطان کلورکتال در افراد جوان زیر ۵۰ سال، از اواسط دهه ۱۹۹۰ نگران کننده است بطوریکه افزایش ۱۱٪ سرطان روده بزرگ و ۱۵٪ سرطان رکتوم در سال ۲۰۲۰ ثبت شده است.»
هنوز علت افزایش نرخ ابتلاء به این سرطان در سنین جوانی معلوم نیست.

1400/03/01
تگهای خبر: بیماری , سرطان , متخصص