دستاورد جدید محققان؛

تولید داروی جدیدی كه كووید ۱۹ را مهار می كند

تولید داروی جدیدی كه كووید ۱۹ را مهار می كند پژوهشگران دارویی جدید ساخته اند که نه فقط می تواند از ویروس ایجاد کننده کووید 19 و انواع مختلف آن پیشگیری کند، بلکه کروناویروس تنفسی را در موش ها نیز درمان می کند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از زی نیوز، تیمی از پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا داروی diABZI را تولید کردند که پاسخ ایمنی ذاتی بدن را فعال می کند و بطور مؤثری از علایم شدید کووید ۱۹، همچون علایم گونه آفریقایی (B۱۳۵۱) جلوگیری می کند و همین طور گسترش آنها را در موش ها مهار می نماید.
موش های تحت درمان با diABZI کاهش وزن بسیار کمتری نسبت به موش های گروه کنترل نشان دادند، بار ویروسی در ریه ها و سوراخ های بینی آنها به طور قابل توجهی کاهش داشته و تولید سیتوکین افزایش پیدا کرد.
«سارا چری»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «تعداد کمی از داروها بعنوان مسدودکننده عفونت کووید ۱۹ شناخته شده اند. فعال سازی یک پاسخ ایمنی سریع از نظر درمانی با یک دوز، یک شیوه امیدوارکننده برای کنترل ویروس، همچون گونه B۱۳۵۱ آفریقای جنوبی است.»
وی در ادامه می افزاید: «تولید و توسعه ضدویروس های مؤثر برای کنترل عفونت و بیماری کروناویروس بسیار لازم است مخصوصاً این که گونه های خطرناک این ویروس همچنان درحال ظهور هستند.»
با مشاهده لایه سلولی ریه آلوده به کروناویروس انسان، گروه دریافتند که ویروس قادر به پنهان شدن است، از اینرو تشخیص و پاسخ اولیه سیستم ایمنی بدن را به تأخیر می اندازد.
آزمایشات روی موش های آلوده به کووید ۱۹ نشان داد که diABZI با فعال کردن مولکول STING بطور بالقوه مانع عفونت کووید ۱۹ همچون گونه B۱۳۵۱ می شود.
علاوه بر این، diABZI همین طور می تواند ویروس پاراآنفلوانزای انسانی و همانندسازی رینوویروس در سلول های کشت شده را مهار کند. از اینرو پژوهشگران معتقدند آگونیست STING ممکنست در مقابل ویروس های تنفسی دیگر هم مؤثر باشد.

1400/03/15
تگهای خبر: آنفلوانزا , بیماری , دارو , درمان