یافته محققان بریتانیایی؛

دارویی كه به مقابله با سرطان سینه در مراحل ابتدایی كمك می نماید

دارویی كه به مقابله با سرطان سینه در مراحل ابتدایی كمك می نماید پژوهشگران می گویند مصرف قرص olaparib (Lynparza) دو بار در روز به شکل قابل توجهی خطر عود مجدد سرطان سینه را در زنان مستعد این بیماری می کاهد.



به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، قرص olaparib با مهار یک آنزیم طبیعی موسوم به PARP که بطور طبیعی سبب ترمیم لطمه DNA در سلول های سالم می شود، اما در این گروه از زنان، سبب ترغیب به رشد سلول های سرطانی می شود، عمل می کند.
دکتر «اندرو توت»، مدیر ارشد مرکز تحقیقات سرطان سینه توبی رابینز لندن، در این زمینه می گوید: «بیماران مبتلا به سرطان سینه با بهره گیری از olaparib به مدت یک سال ۴۲٪ کاهش خطر عود سرطان یا مرگ را در مقایسه با دارونما داشتند.»
وی اظهار داشت: «بیمارانی که بعد از جراحی و شیمی درمانی olaparib دریافت کرده بودند بیشتر از بیمارانی که دارونما دریافت کرده بودند بدون ابتلاء مجدد به سرطان زنده مانده و متاستاز در آنها رخ نداد.
در حال حاضر داروی olaparib برای درمان بیماران مبتلا به سرطان سینه متاستازشده که جهش در ژن های BRCA۱ یا BRCA۲ دارند مورد تأیید قرار گرفته است. این ژن ها بطور معمول سرطان را مهار می کنند، اما جهش ها خطر ابتلاء به سرطان را برای تعدادی از افراد می افزاید.
به گفته توت، «حدود ۵ درصد از سرطان های سینه با جهش های BRCA۱ یا BRCA۲ مرتبط می باشد.»
در این آزمایش بالینی، بیش از ۱۸۰۰ بیمار مبتلا به سرطان های سینه مرحله ۲ تا ۳ که تحت درمان با جراحی و شیمی درمانی قرار گرفته بودند به طورتصادفی ۳۰۰ میلی گرم olaparib یا دارونما دو بار در روز به مدت یک سال دریافت نمودند.
یافته ها نشان داد که بیماران گروه دریافت کننده olaparib، نرخ سه سال زنده ماندن شأن بدون ابتلاء مجدد به سرطان سینه یا سایر سرطان های جدید، حدود ۸۶ درصد بود درحالیکه این رقم در مورد گروه دارونما، ۷۷ درصد بود.

1400/03/17
13:33:19
5.0 / 5
1000
تگهای خبر: بیماری , جراحی , دارو , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان