معاون درمان وزارت بهداشت؛

مادران آبستن از برنامه واکسیناسیون کرونا عقب مانده اند

مادران آبستن از برنامه واکسیناسیون کرونا عقب مانده اند به گزارش بیمارستان دی معاون درمان وزارت بهداشت اظهار داشت: متاسفانه به خاطر واکسن هراسی که در کشور بخصوص برای مادران آبستن ایجاد شده، پوشش واکسیناسیون در این گروه، خیلی با میانگین جامعه فاصله دارد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، قاسم جان بابایی، در حاشیه پنجاهمین جلسه کمیته ی علمی کشوری کرونا که در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران برگزار شد، عنوان کرد: حتما نیاز است که همه کمک کنند تا پوشش واکسیناسیون در مادران آبستن افزایش یابد و به هدف بالای ۸۰ درصد و حتی به ۱۰۰ درصد هم برسد چون متأسفانه تعداد قابل توجهی از آنها را به خاطر ابتلاء به کووید ۱۹ از دست دادیم که ضایعه ای غیرقابل جبران است. وی ادامه داد: تقاضای ما این است که این گروه هدف، با سرعت بالا، واکسینه شوند و پویش واکسیناسیون مادران آبستن را بزودی راه اندازی می نماییم تا با رویکرد اقناعی و آگاهی بخشی به این گروه هدف و همینطور عرضه آموزش به نیروهای بهداشتی و درمانی، بتوانیم عقب ماندگی های واکسیناسیون مادران آبستن را جبران نماییم. معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: خوشبختانه واکسن های معتبر، مطمئن و بی خطری برای واکسیناسیون مادران آبستن در کشور در دسترس می باشد و امیدواریم که به سرعت واکسیناسیون این گروه صورت گیرد. جان بابایی تصریح کرد: در نشست کمیته علمی کشوری کرونا مسائل در ارتباط با ارتقای استانداردهای بخش های مراقبت های ویژه در بیمارستان ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت. مبحث دیگری که عنوان شد و تا فردا، نظرات کمیته ی علمی به صورت رسمی اعلام می شود، در ارتباط با بازگشایی مدارس و دانشگاه ها بود. وی خاطرنشان کرد: با عنایت به اتفاقاتی که در بازگشایی مدارس و مراکز آموزشی در کشورهای منطقه و اروپایی رخ داد، اگر بازگشایی مدارس مدیریت شده نباشد و همه دانش آموزان در مدتی مشخص سر کلاس حضور داشته باشند، اساسا نگرانی بوجود می آورد. باید از فرصت بازگشایی مدارس استفاده مطلوب نماییم. مدرسه می تواند محلی برای آموزش واکسیناسیون خانواده ها و دانش آموزان باشد و حتما باید در مدارس، سیستم رصد داشته باشیم تا اگر شروع بیماری در مدارس سبب ایجاد نگرانی در جامعه شود، بلافاصله موارد شناسایی شود و منجر به تعطیلی همه مدارس نشود و تبعات زیادی به همراه نداشته و بی اعتمادی در میان مردم ایجاد نکرده باشد. رئیس کمیته ی علمی کشوری کرونا اظهار داشت: بازگشایی مدارس و مراکز آموزشی باید معقول، منطقی و با رصد تمام شرایط خانواده ها و دانش آموزان باشد. در هفته های قبل، مبحث بازگشایی مدارس در کمیته ی علمی مطرح و گزارش آن به همراه قواعد و استانداردهای بازگشایی، رسماً به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ گردیده است. معاونت بهداشت وزارت بهداشت جلسات گوناگونی با وزارت آموزش و پرورش در مورد پروتکلهای بازگشایی مدارس داشته است اما کمیته ی علمی کشوری کرونا، نگرانی ها را از نظر مطالعات و تجارب بین المللی بیان و در گزارشی به ستاد ملی مقابله با کرونا، عرضه می کند. وی اظهار داشت: مبحث بازگشایی مدارس در ستاد ملی مقابله با کرونا با در نظر گرفتن همه ابعاد و جوانب اتخاذ می شود. در کمیته علمی، صرفا بحث های کارشناسی و بررسی مطالعات و تجارب بین المللی مطرح می شود اما تصمیم ستاد ملی، جمع جوانب همه مسائل اجتماعی و سیاسی است و اگر تصمیم به بازگشایی مدارس گرفته شده، اعضای ستاد ملی همه جوانب را در نظر گرفته و بعد تصمیم گرفته اند اما بازگشایی مدارس و مراکز آموزشی باید گام به گام باشد و هر گامی که بر می داریم باید ارزیابی شود که چقدر بار بیماری کرونا اضافه شده یا اگر اضافه نشده گام بعدی را برداریم. جان بابایی خاطرنشان کرد: اساسا در استان هایی که پوشش واکسیناسیون بیشتر است، میزان ابتلاء به کووید ۱۹ کمتر است. گیلان بالاترین میزان پوشش واکسیناسیون کرونا در کشور را دارد اما در بعضی استان ها این پوشش کمتر بوده است. در اروپا کشورهایی مانند آلمان، اتریش و هلند که هم اکنون گرفتار مشکلات جدی شده اند، اکثریت موارد فوتی آنها، افراد غیر واکسینه هستند و باید از این تجارب، به خوبی استفاده نماییم. معاون درمان وزارت بهداشت اظهار داشت: در مدیریت کرونا، مهم ترین موضوع، واکسیناسیون است. در چند ماه اخیر سرعت بسیار خوبی در واکسیناسیون گروه هدف داشته ایم و از کشورهایی بودیم که عقب ماندگی های گذشته در واکسیناسیون عمومی به سرعت جبران شد. متأسفانه هنوز درصدی از جمعیت گروه هدف، واکسن کرونا را تزریق نکرده اند و با رویکرد اقناعی، تقاضای ما این است که این افراد حتما به سرعت واکسن کرونا را تزریق کنند. وی ادامه داد: متأسفانه در کشورهای اروپایی همچون آلمان، اتریش، هلند و روسیه، افراد واکسینه نشده به سرعت به کرونا مبتلا می شوند. روز گذشته در روسیه، بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ مورد فوت بیمار کرونایی ثبت شده و تقریباً اغلب قریب به اتفاق این افراد، واکسن تزریق نکرده بودند ازاین رو خواهش ما همراهی بیشتر افراد واکسن نزده است چون سرعت واکسیناسیون هم اکنون کمی کاسته شده است. رئیس کمیته ی علمی کشوری کرونا تصریح کرد: افراد بالای ۶۰ سال با عنایت به گذشت زمان از تزریق دُز دوم، لازم است که برای تزریق دُز سوم اقدام نمایند چون ضروریست که ایمنی بدن این افراد را در سطح بالا نگه داریم. در ایران میزان بستری و فوت بیماران کووید ۱۹ کاسته شده و لازم است که همه جمعیت گروه هدف، واکسن کرونا را تزریق کنند. جان بابایی خاطرنشان کرد: هنوز گرفتاری های خوشه ای در بعضی نقاط کشور از نظر ابتلاء به کرونا داریم. استان هایی که در آنها مشاغل فصلی و برداشت محصولاتی مانند پسته در دامغان یا زعفران در مناطق مختلف رواج دارد، خیلی از کارگرها از شهرها و استانهای مجاور امکان دارد که در چند شهر، دورهم جمع شوند. باید خیلی مراعات شود که ابتلای خوشه ای و منطقه ای رخ ندهد چون تجربه ثابت کرده که کرونا با ابتلای خوشه ای آغاز می شود و شهرهای اطراف را درگیر کرده و گسترش پیدا می کند.

1400/09/05
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , بهداشت , بیمارستان