یك متخصص مغز و اعصاب تاكید كرد؛

چرا ورزشکاران گرفتار افت هوشیاری می شوند

چرا ورزشکاران گرفتار افت هوشیاری می شوند به گزارش بیمارستان دی یک متخصص مغز و اعصاب اظهار داشت: اگر کسی در حین و یا پس از ورزش گرفتار اُفت هوشیاری شود، حتما باید از نظر قلبی و مغزی مورد بررسی قرار بگیرد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، فرزاد اشرافی، درباره اُفت هوشیاری ورزشکاران در حین فعالیت ورزشی، اشاره کرد: گاهی در اخبار می شنویم که یک ورزشکار در میدان ورزش و یا بلافاصله بعد از اختتام ورزش گرفتار اُفت هوشیاری شده است.
وی افزود: حدود ۳ تا ۲۰ درصد ورزشکاران جوان در حین ورزش گرفتار اُفت هوشیاری لحظه ای و یا کوتاه مدت می شوند، مهم این است که بدانیم بیشتر این افت هوشیاری ها خطری برای ورزشکار ندارد؛ اما حتما نیاز به بررسی بیشتر وجود دارد.
اشرافی اضافه کرد: اختلالات و اُفت هوشیاری که در حین ورزش اتفاق می افتد نسبت به مواردی که بعد از ورزش رخ می دهد، اهمیت بیشتری دارد.
وی، مشکلات مغزی و قلبی را از مهم ترین عوامل افت هوشیاری عنوان نمود و اظهار داشت: اُفت فشار خون در حین ورزش، اختلالات ریتم قلب، اختلالات دریچه قلب مثل دریچه میترال یا آئورت همچون مشکلات قلبی است که می تواند فرد را گرفتار افت هوشیاری کند.
این متخصص مغز و اعصاب، بر ضرورت انجام بررسی های قلبی مانند نوار قلب، اکو قلب، بررسی مشکلات دیواره ای و دریچه ای قلب و تست استرس در افرادی که در حین ورزش گرفتار اُفت هوشیاری می شوند، تاکید نمود.
اشرافی درباره مشکلات مغزی که می تواند بیمار را گرفتار اُفت هوشیاری کند، اظهار داشت: این موارد موجب اختلالات متابولیک و سوخت و ساز مغز شده و اُفت هوشیاری را در پی دارند.
وی، تشنج را یکی از این اختلالات عنوان نمود و اضافه کرد: در برخی از موارد فرد گرفتار صرع است و فعالیت زیاد گرفتار تسریع صرع در فرد می شود؛ بنابر این بعد از گرفتن نوار مغزی حملات صرع را می توان در فردی که گرفتار اُفت هوشیاری شده تشخیص داد.
اشرافی، افت اکسیژن به سبب مشکلات ریوی را یکی دیگر از عوامل اُفت هوشیاری در حین ورزش عنوان نمود و اظهار داشت: گاهی اوقات با کاهش اکسیژن، بالا رفتن دی اکسید کربن خون و یا پایین افتادن سدیم خون فرد گرفتار اُفت هوشیاری می شود.
وی، دیابت را یکی دیگر از عوامل اُفت هوشیاری در حین ورزش دانست و اضافه کرد: همین طور گرمای زیاد نیز موجب کاهش آب بدن و ایجاد اُفت هوشیاری می شود.
اشرافی اشاره کرد: بنابر این کسی که در حین ورزش گرفتار اُفت هوشیاری می شود حتما باید مورد بررسی قلبی و مغزی قرار بگیرد.
وی در آخر تصریح کرد: متأسفانه در بعضی موارد ورزشکاران در حین ورزش گرفتار اُفت هوشیاری شده و فوت می شوند که این مسئله احتمالاً به سبب مشکلات مغزی و یا قلبی است که احتیاج به بررسی داشته اما به آن توجه نشده است.

1401/02/25
تگهای خبر: استرس , متخصص , مغز