به مناسبت روز جهانی واكسن ایدز

ایدز همچنان جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می دهد

ایدز همچنان جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می دهد بیمارستان دی: هر ساله در تاریخ 18 مه ˮروز جهانی واکسن ایدزˮ گرامی داشته می شود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) بیماری است که برای مدت طولانی میلیونها نفر را درگیر کرده است. طبق نظرسنجی UNAIDS، در سال ۲۰۱۸ میلادی تقریباً ۳۷.۹ میلیون نفر در سراسر جهان به "سندرم نقص ایمنی اکتسابی" (ایدز) مبتلا شده اند.
این بیماری همچنان خیلی از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می دهد و به همین خاطر با هدف پیش گیری از این بیماری کشنده درمان نهایی آن مانند واکسیناسیون در سال ۱۹۸۷ میلادی با نخستین کارآزمایی بالینی معرفی گردید.
روز جهانی واکسن ایدز برای نخستین بار در سال ۱۹۹۸ میلادی گرامی داشته شد.
دستیابی به واکسن ایدز هیچ گاه آسان نبود و این ادغام علم و فناوری بود که منجر به این اتفاق شد. این واکسن بعد از گذشت نزدیک به ۳۰ سال برای نخستین بار وارد کارآزمایی بالینی شد و کوشش های سخت متخصصان، راه را برای توسعه واکسیناسیون ایدز ایجاد کرد.
ساخت این واکسن به چند دلیل دشوار بوده است همچون اینکه:
* انواع مختلفی از HIV وجود دارد و این ویروس همچنان درحال جهش است.
* این ویروس روش های مختلفی برای از بین بردن سیستم ایمنی بدن دارد.
با درک این موارد متخصصان دو نوع واکسن ایدز "پیشگیرانه" و "درمانی" را توسعه دادند.
واکسن پیشگیرانه ایدز به سیستم ایمنی کمک می نماید تا ویروس های HIV را شناسایی کرده و اقدامات پیشگیرانه را انجام دهد.
واکسن درمانی ایدز نیز برای کنترل عفونت در بدن و تاخیر در پیشرفت بیشتر ویروس تولید شده است.
به گزارش "استودیسلی یورز"، بااینکه هیچ واکسن ایدزی دارای مجوز با برچسب رسمی وجود ندارد؛ اما هنوز پروژه های مختلفی دراین زمینه درحال انجام و توسعه هستند.

1401/02/28
تگهای خبر: بیماری , درمان , سیستم , فناوری