یافته محققان آلمانی؛

تشخیص زودهنگام آلزایمر از ۱۷ سال قبل

تشخیص زودهنگام آلزایمر از ۱۷ سال قبل به گزارش بیمارستان دی محققان می توانند با یک سنسور، بیومارکرهای پروتئینی چندتاشده را در خون شناسایی کنند. این روش فرصتی را برای تشخیص بیماری آلزایمر پیش از بروز هر گونه علائمی فراهم می آورد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، بیماری آلزایمر یک دوره بدون علامت ۱۵ تا ۲۰ سال پیش از ظهور نخستین علایم بالینی دارد. یک تیم تحقیقاتی در آلمان با استفاده از یک سنسور ایمنی مادون قرمز توسعه یافته، قادر به شناسایی علایم بیماری آلزایمر در خون تا ۱۷ سال پیش از ظهور نخستین علایم بالینی است. این سنسور تا شدن اشتباه بیومارکر پروتئین آمیلوئید بتا را تشخیص می دهد. با پیشرفت بیماری، این تا شدن نادرست سبب بروز رسوبات خاصی در مغز می شود که اصطلاحاً پلاک نامیده می شود.
پروفسور «کلاوس گرورت»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بوخوم آلمان، می گوید: «هدف ما تعیین خطر ابتلاء به آلزایمر در مراحل بعدی با یک آزمایش خون ساده حتی پیش از تشکیل پلاک های سمی در مغز است تا اطمینان حاصل نماییم که درمان می تواند بموقع شروع شود.»
محققان پلاسمای خون شرکت کنندگان را برای نشانگرهای زیستی احتمالی آلزایمر تحلیل و بررسی کردند. نمونه های خون بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۲ گرفته شده و سپس منجمد شده بودند. در آن زمان، شرکت کنندگان در این آزمایش بین ۵۰ تا ۷۵ سال سن داشتند و هنوز بیماری آلزایمر در آنها تشخیص داده نشده بود.
برای مطالعه حاضر، ۶۸ شرکت کننده انتخاب شدند که در خلال ۱۷ سال پیگیری با بیماری آلزایمر تشخیص داده شده بودند. آنها با ۲۴۰ فرد کنترل بدون چنین تشخیصی مقایسه شدند. هدف تیم پی بردن به این مورد بود که آیا علایم بیماری آلزایمر را میتوان در ابتدای مطالعه در نمونه های خون یافت.
حسگر ایمنی مادون قرمز توانست ۶۸ نفر از افراد مورد آزمایش را که بعداً به بیماری آلزایمر مبتلا شده بودند را با درجه بالایی از دقت آزمایش شناسایی کند.
محققان بوخوم امیدوارند که تشخیص زودهنگام مبتنی بر آمیلوئید-بتا به استفاده از داروهای آلزایمر در مراحل اولیه کمک نماید که تاثیر قابل توجهی بهتری داشته باشند.
خبرگزاری مهر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

1401/05/05