وزیر بهداشت اعلام كرد

راهبری سلامت جمعیت 300 میلیونی منطقه در دست گروه 5 حوزه سلامت

راهبری سلامت جمعیت 300 میلیونی منطقه در دست گروه 5 حوزه سلامت به گزارش بیمارستان دی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران و رئیس نشست نمایندگان ارشد کشورهای عضو گروه پنچ حوزه سلامت بر فعال سازی این گروه و افزایش و تداوم همکاری اعضای آن تاکید نمود.


به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دکتر بهرام عین اللهی در مراسم افتتاحیه این نشست در هتل استقلال تهران، اظهار داشت: خوشبختانه تمام اعضای گروه پنچ بر اهمیت و لزوم وجود این گروه واقف بوده و بر افزایش و تداوم فعالیتهای آن که در مقاطعی گرفتار وقفه شده بود، تاکید دارند.
وی ضمن قدردانی از حضور نمایندگان کشورهای عضو گروه پنج حوزه سلامت و همدردی با حادثه دیدگان سیل در پاکستان، اضافه کرد: برخی مشکلات سلامت مانند کرونا معضل جهانی است ولی هر منطقه از جهان هم مشکلات خاص خویش را در حوزه سلامت دارد که باید با همکاری مشترک همسایگان به حل آن ها پرداخت.
عین اللهی با آرزوی اینکه گروه ۵ در قامت یکی از تشکل های مهم بین المللی در حوزه سلامت ظاهر شده و در سلامت منطقه نقش آفرینی کند، بیان نمود: در شرایط امروز جهان هر کشوری برای تضمین سلامت خود باید پیگیر سلامت کشورهای دیگر بخصوص کشورهای همسایه اش باشد و جز با این روش از سرایت بیماری ها به سایر کشورها نمی توان جلوگیری کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: تضمین سلامت هر کشور در گرو بهداشت همسایگان است و در گروه پنچ ما باید روی سلامت کشورهای یکدیگر حساس باشیم و برای هم و در جهت اهداف مشترک فعالیت نماییم.
عین اللهی اضافه کرد: دولت ها و ملت ها بعد از همه گیری کرونا اهمیت سلامت را بیشتر از گذشته درک کردند و دریافتند که یک بیماری تا چه اندازه می تواند تمام فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی کشورها را تحت تأثیر قرار دهد.
وی از سازمان بهداشت جهانی خواست از فرصتی که کرونا برای نشان دادن اهمیت سلامت به دولت ها و ملت ها به وجود آورده بهره برداری کند و اضافه کرد: پیش از کرونا کشورها تا این حد نسبت به سلامت حساس نبودند و اهمیت آنرا نمی شناختند. پس از این همه گیری همه فهمیدند که سلامت از مسائل زیرساختی است و پیشرفت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جوامع در گرو توجه به سلامت است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: همه دریافتند اختلال در سلامت تا چه حد در سایر بخش ها اختلال بوجود می آورد.
عین اللهی بیان داشت: کشورهای گروه پنچ دارای پیوندهای تاریخی، قومی، جغرافیایی و فرهنگی مشترک زیادی هستند که این تاریخ قرن های متمادی وجود داشته است و باید قدر این پشتوانه را بدانیم.
وی ادامه داد: گروه ۵ باید راهبری سلامت جمعیت ۳۰۰ میلیونی منطقه را بر عهده داشته باشد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان بر برگزاری جلسات مشترک و مرتب مرزی و فرامرزی بین کشورهای گروه پنچ تصریح کرد و اظهار داشت: در بحران هایی مانند سیل پاکستان باید به سرعت به کمک هم بشتابیم تا بلایا را کنترل نماییم. گروه پنچ سال ۲۰۰۵ ایجاد گردید ولی فعالیت هایش گرفتار وقفه شد. فعالیت کشورهای همسایه در این گروه باید تا نیل به همه اهداف مشترک ادامه یابد.
رئیس نشست نمایندگان ارشد گروه پنچ در حوزه سلامت در ادامه بر لزوم تاب آوری نظام های سلامت، پیشگیری و پاسخدهی به بیماری های واگیر اشاره نمود و اظهار داشت: دیپلماسی سلامت مرز نمی شناسد و میتوان با تاکید بر آن تحریم های ظالمانه مستکبران را که حتی در همه گیری کرونا ادامه داشت، خنثی کرد.
عین اللهی اظهار داشت: سلامت نقطه مشترک تمام کشورهای این منطقه است و مرزهای سلامت بسبار گسترده است.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، وی ادامه داد: برخی کشورها در حوزه سلامت مرزهای ظاهری و جغرافیایی را برداشته اند و گروه پنچ هم می تواند در جهت تبادل علم، دانشمند و دانشجو حیطه فعالیت خویش را فراتر از مرزبندی های رسمی وسعت ببخشد.
وزیر بهداشت اظهار داشت: باید بتوانیم در جهت شناخت نیازهای جدید با هم گفتگو نماییم تا برنامه های سلامت محور در اولویت برنامه های کشورهای منطقه قرار گیرد.




منبع:

1401/06/15
22:31:28
5.0 / 5
467
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان