مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور عنوان كرد؛

زمان شیوع آنفلوانزا در کشور

زمان شیوع آنفلوانزا در کشور بیمارستان دی: مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور، با اشاره به در پیش بودن فصول سرد سال، در رابطه با راه های پیش گیری از انتقال بیماری آنفلوانزا توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، آمیتیس رمضانی استاد تمام بیماریهای عفونی، با عنوان این مطلب که پاییز، زمستان و اوایل بهار زمان شروع آنفلوانزا است، اظهار داشت: بیشترین ماه های شیوع آنفلوانزا، آذر، دی و بهمن است. وی با اشاره به این نکته که از اواخر شهریور و اوایل مهر موارد ابتلاء به آنفلوانزا مشاهده می شود، در پاسخ به این پرسش که چه افرادی ضروریست واکسن آنفلوانزا تزریق کنند، اضافه کرد: افراد مسن بالای ۶۵ سال، خانم های حامله و افراد دارای بیماریهای زمینه ای لازم است درباب تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام نمایند. رمضانی در پاسخ به این پرسش که ویروس آنفلوانزا با ویروس سرماخوردگی چه تفاوتی دارد، اظهار داشت: این ویروس جزو آدنو ویروس ها و رینو ویروس ها (عاملان سرماخوردگی) نیست، بلکه شامل آنفلوانزایA، B و C است که بیشترین مشکل انسان با گروههای A و B آنفلوانزا است. استاد تمام بیماریهای عفونی درباب تفاوت آنفلوانزا و سرماخوردگی، اضافه کرد: آنفلوانزا شدید تر، جدیدتر و مهم تر از ویروس های سرماخوردگی است. این بیماری بسیار پر سر و صداست و با تب و سردرد شدید بروز می کند و تدریجاً پس از یک هفته تخفیف پیدا می کند. وی اظهار داشت: افرادی که به بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای قلبی، ریوی، کلیوی، کبدی دیابت و بیماریهای نقص سیستم ایمنی مبتلا هستند، به تزریق سالانه واکسن آنفلوانزا اهتمام ورزند. همین طور با توجه به این که شکل جدی بیماری آنفلوانزا در مادران حامله دیده می شود این گروه حتما نیاز به تزریق واکسن آنفلوانزا دارند. رمضانی افزود: در بیماران مبتلا به سرطان که از داروهای شیمی درمانی استفاده می نمایند نیز ضرورت تزریق واکسن آنفلوانزا وجود دارد. وی در مورد تزریق واکسن آنفلوانزا برای کودکان نیز اظهار داشت: تا ۶ ماه اول زندگی کودک، آنتی بادی بوسیله مادر تامین شده است و پس از ۶ ماه کودکان مستعد ابتلاء به آنفلوانزا هستند و نیازمند تزریق واکسن آنفلوانزا خواهند بود. مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور اضافه کرد: ویروس آنفلوانزا مانند ویروس کرونا جهش پیدا می کند که البته این جهش ها مختصرتر از جهش های کرونا است. تغییرات خفیفی که با جهش آنفلوانزا ایجاد می شود با تغییرات انجام شده در ساخت واکسن، ایمنی لازم را ایجاد خواهدنمود. رمضانی اظهار داشت: با توجه به این که ویروس کرونا و ویروس آنفلوانزا همچون ویروس های تنفسی هستند، از این به بعد، علایم کرونا می تواند با علایم آنفلوانزا اشتباه شود، بدین سبب افتراق این دو بیماری به سبب تفاوت درمان آنها از اهمیت ویژه ای برخوردارست. وی، راه انتقال آنفلوانزا را دو راه اصلی و فرعی ذکر کرد و اضافه کرد: راه اصلی انتقال بوسیله قطرات و ترشحات تنفسی است و راه غیر مستقیم آن مانند دست دادن با همدیگر و یا دست زدن به اشیایی است که قبلاً توسط فرد بیمار آلوده شده است. رمضانی در پاسخ به این پرسش که در صورت ابتلاء به آنفلوانزا چه نماییم، اظهار داشت: در افراد سالم در صورت ابتلاء، با درمان های حمایتی مانند استراحت، نوشیدن مایعات گرم، استفاده از مسکن و آنتی هیستامین، بیماری کنترل خواهد شد اما افرادی که بیماریهای زمینه ای دارند لزوم مراجعه به پزشک با احتمال درمان های ضد ویروسی برای کاهش موارد شدید بیماری و فوت، ضروریست. وی اشاره کرد: کودکان، افراد مسن، خانم های حامله و مبتلایان به بیماریهای زمینه ای در خطر هستند به ویژه در مادران حامله مبتلا به آنفلوانزا با احتمال مشکل در جنین روبرو خواهیم بود بدین سبب تزریق واکسن آنفلوانزا به همه مادران حامله سفارش می شود. رمضانی در پاسخ به این پرسش که آیا آنفلوانزا نیاز به قرنطینه دارد، اظهار داشت: تمام ویروس های تنفسی نیاز به قرنطینه دارند. وی، بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا را از اواخر شهریور تا آبان دانست و اضافه کرد: دو هفته بعد از تزریق واکسن، ایمنی قابل قبول در بدن ایجاد خواهد شد، واکسن آنفلوانزا ۶ الی ۸ ماه ایمنی نسبت به بیماری آنفلوانزا در بدن به وجود می آورد.

1401/06/16