دبیر كمیته نورویورولوژی ایران عنوان كرد؛

درمان مجانی ۲۲۰ نوزاد مبتلا به بیماری های مادرزادی نخاع

درمان مجانی ۲۲۰ نوزاد مبتلا به بیماری های مادرزادی نخاع به گزارش بیمارستان دی، دبیر کمیته نورویورولوژی ایران، از درمان مجانی ۲۲۰ نوزاد مبتلا به بیماری های مادرزادی نخاع اطلاع داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، مهری مهراد، ضمن اشاره به این که بیماری های مادر زادی نخاع مننگوسل و میلو مننگوسل در استانهای خوزستان، اراک، گرگان و کرمانشاه شایع تر است، اظهار داشت: بر مبنای مطالعات انجام شده در ۲ سال گذشته با بیان کمپین مجانی در دوران شیوع همه گیری کرونا، ۴۰۰ نوزاد مبتلا به این بیماری ها در کشور شناسایی شد که ۲۲۰ بیمار مجانی رجوع و تحت بررسی های مختلف برای مشکل ادراری و کلیوی قرار گرفتند. وی ادامه داد: در ایران از هر هزار تولد زنده ۱.۵ نوزاد مبتلا به نقص مادرزادی نخاع در ناحیه کمر است به شکل اسپاینا بیفیدا، مننگوسل و میلو مننگوسل هست و در مثانه آنها هم اختلال به شکل بی اختیاری ادراری یا عدم تخلیه کامل ادرار ایجاد می شود که بایستی آموزش CIC داده شود. یعنی فرد خودش باید به خودش سوند بزند، یا به مادر نوزاد آموزش سوند زدن داده می شود. مهراد عنوان کرد: نتایج این مطالعه نشان داده است که این بیماران توان مالی پایینی داشته و مادر در دوران بارداری، مراقبت و تغذیه مناسبی نداشته است. وی افزود: متأسفانه به دلیل عدم آگاهی، این بیماران رفتن به اورولوژیست نداشتند و دیالیزی می شوند، پاهایشان فلج شده و قادر به حرکت نیستند، در حالیکه با تشخیص و درمان بموقع میتوان مشکلات آنها همچون اختلالات مثانه و پیشگیری از دیالیز را پیشگیری کرد. مهراد خاطرنشان کرد: درمان و کمپین مجانی ۲۲۰ بیمار مبتلا به نقص مادرزادی نخاع مننگوسل در کنگره بین المللی نورویورولوژی که تیرماه سال جاری در اتریش برگزار شده بود مورد تقدیر قرار گرفت و ایران بعنوان فعال ترین کشور در فعالیتهای نورویورولوژی انجمن (INUS) اعلام گردید. این پزشک در ادامه اظهار داشت: مشکلات ادراری نشانگر بیماری های نهفته ای مانند دیابت، پارکینسون، ام اس و غیره است که مبتلایان از آنها بی اطلاع بوده و گرفتار عوارض زیادی در سیستم عصبی می شوند. مهراد عنوان کرد: دیابت بیماری است که چشم، کلیه و مثانه را درگیر می کند و باید آموزش بدهیم به افراد مبتلا به این بیماری که اگر گرفتار مشکلات ادراری شدند، چون که انواع نورو پاتی مثانه را تحت الشعاع قرار می دهد و باید به پزشکان اورولوژی هم رجوع کنند. به نقل از ایشان، بی اختیاری ادراری زنان و مردان از نوع بیش فعالی، استرسی و مثانه های عصبی که علت آن ناهماهنگی عضله و عصب مثانه و کف لگن می تواند باشد و بی اختیاری ادراری مردانی که به علت عمل پروستات گرفتار این مشکل شده اند و از مشکلات مثانه نوروژنیک رنج می برند با فیزیوتراپی کف لگن درمان می شود. مهراد تصریح کرد: خیلی از بیماری ها سبب اختلال در مثانه و بی اختیاری ادرار می شوند، ارجاع پزشک به اورولوژیست بسیار مبحث مهمی است که باید توسط پزشکان مورد توجه قرار می گیرد.

1401/07/01
تگهای خبر: آموزش , استرس , اورولوژی , بیماری